icon

Koľko platí váš bývalý partner výživné?

22. aug 2025
Strana
z2
anonym_2cbd6a
22. aug 2025

Na 8 rocnu 245, na stvorrocnu 200

maciatkolulu
22. aug 2025

Koľko zarábas a koľko zarába ex? Dosť zbytočná otázka.

anonym_ff9f4c
22. aug 2025

100 Eur, 7 rocny.. ex zaraba v cistom 4000 ja 2000.. ale stara sa o maleho velmi (az moc) aktivne, byvame vedla seba, maly spi kazdy bozi den u neho, chce spat s tatom, u mna je zas kazdy den do cca 21:00 vecer, takze mame akokeby taku spolocnu starostlivost . Maju velmi intenzivny vztah.. sam povie mam Vas rad oboch ale viac tata

anonym_029a29
22. aug 2025

20% z platu

vladuska20
22. aug 2025
@anonym_ff9f4c

100 Eur, 7 rocny.. ex zaraba v cistom 4000 ja 2000.. ale stara sa o maleho velmi (az moc) aktivne, byvame vedla seba, maly spi kazdy bozi den u neho, chce spat s tatom, u mna je zas kazdy den do cca 21:00 vecer, takze mame akokeby taku spolocnu starostlivost . Maju velmi intenzivny vztah.. sam povie mam Vas rad oboch ale viac tata

@anonym_ff9f4c klobuk dolu,toto nedokazu hociktore pary.Povecsine si to odnesu tie male deti,ale vy fungujete uplne super,ukazkovo.

balerina2025
22. aug 2025

@anonym_autor dalsia blba otazka. ved to zavisi snad od platu. na co sa autorka pytas?

mirola
Autor odpoveď zmazal
anonym_ff9f4c
22. aug 2025
@vladuska20

@anonym_ff9f4c klobuk dolu,toto nedokazu hociktore pary.Povecsine si to odnesu tie male deti,ale vy fungujete uplne super,ukazkovo.

@vladuska20 @vladuska20 tak ono nie vzdy je to lahke, lebo maly mozno niekedy nechape, preco vlastne nie sme spolu.. casto mi vola nech pridem k nim spat, nech ideme niekam spolu v tomto sa snazim mat hranice, i ked niekedy kyvnem kvoli malemu. Kazdopadne niekedy sa pytam sama seba aka je moja rola, su zauzivane stereotypy.. a napriek sudnemu rozhodnutiu som sa rozhodla akceptovat fakt, ze maly prakticky byva u neho, aj ked u mna ma vsetko - izbu, veci. este dodam, ze ex cestuje pracovne, vtedy je u mna maly dva tyzdne v kuse a tam si potom nasavam tu jeho pritomnost.. Inak potom sa niekedy uz tesim, ked sa konecne vyspim sama. Byvame v jednom dome, kazdy na inom poschodi, takze maly si beha v papuciach a pyzame.

anonym_2175b0
22. aug 2025

nech sa páči : v čase rozvodu 30€/dieťa potom 35€ a tak postupne hore momentálne 50€/dieťa. Jedno zš druhé sš.

maciatkolulu
22. aug 2025
@mirola
Odpoveď bola zmazaná

@mirola fúha a nové vzťahy sú v tomto móde ale dosť zložité priam až nemožné....neviem si predstaviť byť novou partnerkou a mať nad hlavou ex a to som otvorená veľa veciam,ale toto asi nie.

mirola
22. aug 2025
@maciatkolulu

@mirola fúha a nové vzťahy sú v tomto móde ale dosť zložité priam až nemožné....neviem si predstaviť byť novou partnerkou a mať nad hlavou ex a to som otvorená veľa veciam,ale toto asi nie.

@maciatkolulu nie su, ja mam partnera, sme spolu zatial rok, spim u neho asi polku z mesiaca, mam tam komplet vybavu pre seba, byva odomna 5 minut. Ak sa mne nechce pride vecer spat on ku mne, Ex o nom vie, maly ho pozna.

maciatkolulu
22. aug 2025
@mirola

@maciatkolulu nie su, ja mam partnera, sme spolu zatial rok, spim u neho asi polku z mesiaca, mam tam komplet vybavu pre seba, byva odomna 5 minut. Ak sa mne nechce pride vecer spat on ku mne, Ex o nom vie, maly ho pozna.

@mirola to mi už príde trochu divoké a kebyže si chcete založiť rodinu? A ex? Neviem sibtondost dobre predstaviť, akože som za super vzťahy po rozvode,niet nad to,ale toto môže dieťa nazoaj veľmi mýliť. A ako sama píšeš ,nerozumie prečo nie ste spolu,keď ste spolu. Len na iných poschodiach v jednom dome. Toto by som ja riešila a aj s nejakými pravidlami.

autor
22. aug 2025
@anonym_2175b0

nech sa páči : v čase rozvodu 30€/dieťa potom 35€ a tak postupne hore momentálne 50€/dieťa. Jedno zš druhé sš.

@anonym_2175b0 smutné

anonym_97ae87
22. aug 2025

Ako ti pomoze suma? Ked v kazdej rodine, ma otec aj matka in prijem, Ine naklady na dieta.

inulienka29
22. aug 2025

Na 10r 350€
Na 7r 300€

sense
22. aug 2025
@maciatkolulu

@mirola to mi už príde trochu divoké a kebyže si chcete založiť rodinu? A ex? Neviem sibtondost dobre predstaviť, akože som za super vzťahy po rozvode,niet nad to,ale toto môže dieťa nazoaj veľmi mýliť. A ako sama píšeš ,nerozumie prečo nie ste spolu,keď ste spolu. Len na iných poschodiach v jednom dome. Toto by som ja riešila a aj s nejakými pravidlami.

@maciatkolulu inak dcerina spoluziacka zije takto. Mala bytovka, 4 byty, v jedno zije mama, n'a druhom poschodie otec a oproti brat s rodinou

anonym_4037a2
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_2175b0 smutné

@anonym_autor a koľko by si chcela? Niektoré pary sa vedia dohodnúť, žijú v realite, niektoré si robia napriek a zatajuje príjem, žena zase extrémne preháňa s výdavkami. Treba si spísať príjmy, výdavky na bývanie, stravu, ošatenie atď atď, z toho koľko je na dieťa a to :2 toľko by reálne mal prispieť.

pojezdalova
22. aug 2025
@anonym_2175b0

@anonym_2175b0 pre boha....

oriesocek
22. aug 2025
@anonym_4037a2

@anonym_autor a koľko by si chcela? Niektoré pary sa vedia dohodnúť, žijú v realite, niektoré si robia napriek a zatajuje príjem, žena zase extrémne preháňa s výdavkami. Treba si spísať príjmy, výdavky na bývanie, stravu, ošatenie atď atď, z toho koľko je na dieťa a to :2 toľko by reálne mal prispieť.

@anonym_4037a2 no chcela by reálne, aby ona neplatila vsetko na dieta.... 50 eur je jeden nakup - maly v potravinách a zyvsok mesiaca potom dieta sati, zivi, stara sa, je na OCR, chodi po lekaroch, uci sa, vodi an kruzky, atd matka. akoze toto by nemal schvalit ziadny sudca - ze 50 eur. ak zena ide na ocr, ma nizsi prijem, ak potrebuje dávat a vyberat zo skolky, musi mat taku robotu a musi sa prisposobit. dieta ide na vylet zo skoly, musi dat napr poplatky na kruzky... nerobi chlap? nech si najde robotu a plati minimálne 200 eur, je to jeho problem ako.

anonym_4037a2
22. aug 2025
@oriesocek

@anonym_4037a2 no chcela by reálne, aby ona neplatila vsetko na dieta.... 50 eur je jeden nakup - maly v potravinách a zyvsok mesiaca potom dieta sati, zivi, stara sa, je na OCR, chodi po lekaroch, uci sa, vodi an kruzky, atd matka. akoze toto by nemal schvalit ziadny sudca - ze 50 eur. ak zena ide na ocr, ma nizsi prijem, ak potrebuje dávat a vyberat zo skolky, musi mat taku robotu a musi sa prisposobit. dieta ide na vylet zo skoly, musi dat napr poplatky na kruzky... nerobi chlap? nech si najde robotu a plati minimálne 200 eur, je to jeho problem ako.

@oriesocek ja tomu rozumiem. Ale bohužiaľ súdy nezaujíma že žena má nižší príjem, otec môže mať aj fušky...berie reálne výdavky. Ked sú 300e mesačne, otec platí polku. Bola som 3x takto žiadať o zvýšenie a neuspela som, nikoho nezaujímalo, že po rozvode som musela zmeniť prácu a robiť za minimálnu, lebo 2 male deti mi nemal kto odniest do škôlky a vybrať tiež. A co mi sudkyňa poradila? Nech poprosím susedu, alebo si najme opatrovateľku, aby deti odniesli do škôlky a tiež ich vybrali. Ze sa da nájsť riešenie. Ani za boha nehľadal riešenie v tom, že otec keby sal o 100e viac na jedno, ľahšie by sa žilo.
A pritom mohol dať, len hrdosť, musel sa biť, dosiahnuť to, že on ma navrch, že on by sa lepšie postaral.
Každý si myslí, že rodina pomôže, nemám nikoho, sama som na všetko. Ešte že nemusím platiť podnájom a mam svoje. Lebo zase známej povedal sudca, že si býva luxusne v podnájme, nemusí mať za 700e podnájom, keď nemá na to. A keď sa ohradila, že kde ma ísť s 3 deťmi, či pod most, aby on mal minimálne výdavky, tak jej skoro dal pokutu za nevhodné správanie 😄

anonym_2175b0
22. aug 2025
@pojezdalova

@anonym_2175b0 pre boha....

@pojezdalova ex bol vždy lenivý len ja príliš zamilovaná. Ani teraz nepracuje alebo iba na čierno. Výživné posiela jeho matka.

sevrin
22. aug 2025

Suseda v čistom má 3500. Jej ex má príjem okolo 15000 v čistom mesačne. Posiela jej 2500 mesačne. Často ju vidím uplakanú ako nevie vyjsť do konca mesiaca.

autor
22. aug 2025
@sevrin

Suseda v čistom má 3500. Jej ex má príjem okolo 15000 v čistom mesačne. Posiela jej 2500 mesačne. Často ju vidím uplakanú ako nevie vyjsť do konca mesiaca.

@sevrin hm tak to su luxusne problémy

nikaeli
22. aug 2025

Na 18-ročnú SŠ 240€ po minuloročnom zvýšení zo 130€.

anonym_a36ba6
22. aug 2025

Ráta sa teda 20 perc z príjmu?lebo riešim to akurát zatial len na dohode ústnej a vôbec neviem ako sa to ráta...lebo som myslela ze od potrieb dieťaťa koľko minie na mesiac

drobcek3003
22. aug 2025

12% z platu ex na 5 ročnú dcéru a 14% na 9 ročného syna

oriesocek
22. aug 2025
@sevrin

@sevrin aj ja také poznám… plno veci bez ktorých by akože neprežili….

pojezdalova
22. aug 2025
@anonym_2175b0

@pojezdalova ex bol vždy lenivý len ja príliš zamilovaná. Ani teraz nepracuje alebo iba na čierno. Výživné posiela jeho matka.

@anonym_2175b0 a matka detí nech sa trápi.....🤦‍♀️

balerina2025
22. aug 2025
@oriesocek

@sevrin aj ja také poznám… plno veci bez ktorých by akože neprežili….

@oriesocek tomuto ozaj neverim, zena co zarobi 3500 mesacne asi je dost sikovna , a 2500 na dieta a ma problem vyzit? si robis kozy? ci toto je akoze naozaj?

balerina2025
22. aug 2025
@sevrin

@sevrin to co robi ta suseda. co robi jej muz? u nas konatel zarabal 15 000 mesacne, konatel ...

anonym_2175b0
22. aug 2025
@pojezdalova

@anonym_2175b0 a matka detí nech sa trápi.....🤦‍♀️

@pojezdalova jemu je to jedno, ani o deti sa nezaujíma. Mám polovičný ID aj pracujem koľko vládzem, aj post domovnícky som vzala, len aby sme niečo mali. A milostivý pán zahlási na súde, že on nemá peniaze, on nemôže platiť, jeho živý mamička.

Strana
z2