icon

Koľko prispieva váš ex deťom na školské výlety?

29. apr 2023

Ahojte. Zaujíma ma koľko prospieva váš ex na výlety alebo iné mimoškolské aktivity vašim spoločným deťom?
Myslím mimo výživného... Alebo sa nepodieľajú vôbec a dávajú vám len výživné?

sense
30. apr 2023

Ex prispieva polovicou na mimoriadne vydavky je to v rozhodnuti sudu, ja mu odpustam polovicu vyzivneho ked je u neho pol mesiaca aj ked by som nemusela.

majusikk
30. apr 2023

@sense klobúk dole si rozumna a uvedomela
@sense

sense
30. apr 2023

@majusikk dik, ale toto su pre mna dni ked mozem viacej pracovat lebo je o dceru postarane a na tie peniaze nie som odkazana. Ano mohla by som jej ich usetrit. Ale je aj druha moznost , ze jej moze ex viac dopriat. A momentalne ma dcera z rej druhej moznosti lepsi benefit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
majusikk
30. apr 2023

@elizabet173 nie on ich chcel ona nie ona chcela na seba tiež výživné súd uznal ze nie neboli našťastie manželia chcela tiež všetky peniaze spätne co spolu žili pričom nakúpi a platby robil on. Keď chcel deti vziať k našim povedala len cez jej mntvolu nedávala mu ich ani vonku klamala ze majú kovid aby neboli s nim nosil im ovocie ona zožrala deťom nedala (malinka povedala deti ho chcú viac ako ju to videla aj koli zna keď bola u nich) ona na nich stále kričí on robí všetko aby boli deti spokojne. Ona je pre mňa ako zlato kôpka

majusikk
30. apr 2023

@sense áno verím ti ty robíš všetko pre dcérku ona hľadá výhody ako prísť k peniazom bez prace

laila22
Autor odpoveď zmazal
laila22
30. apr 2023

@majusikk nie každá žena je taká ako Tvoja švagriná.

majusikk
30. apr 2023

@laila22 chvála Bohu inacby to tu vyzeralo...
@laila22

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
laila22
Autor odpoveď zmazal
w123
30. apr 2023

nic navyse mi nedava malej stalo zariadenie izby nejakych 600€ neprispel ani cent jeho rodicia obcas kupia dcere topanky alebo oblecenie ale raz som od neho pytala nech jej kupi novy cumel ked mala rozkusany a on mi na to ze vsak ti davam vyzivne 😃 myslim ze na sude by mi viac schvalili ale pozerat sa na jeho trapny xicht viac ako pol minuty mi dava riadne zabrat takze to potiahnem sama 💪🏻

matabb73
30. apr 2023

@majusikk nehnevaj sa, ale keď ideš niečo komentovať, tak si premysli čo. Autorka nič nepíše i tom, že by jej byt platil bývalý. V takom prípade je úplne normalne, že by jej mal prispievať na vysoké nepravidelné výdavky. A čo sa týka tvojho brata. Keď napíšeš A, napíš aj B. Ak jej platí bývanie a ešte k tomu výživné, už by som nežiadala viac. Koľko je to mesačne? Od toho sa všetko odvíja. A to, že berie deti na výlety. Sú to predsa jeho deti. Koho iného by mal brať. Ja moju dcéru beriem na výlety len výnimočne. A vieš prečo? Lebo nemám auto, lebo by som ho neuživila a keď poplatim všetky výdavky, niekedy mi nič nezostane. Som preto zlá matka? Lebo nemám peniaze na výlety? Moja dcéra má všetko čo potrebuje a má môj čas, ktorý jej venujem denne. Ty očividne nie si objektívna.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
majusikk
30. apr 2023

@matabb73 samozrejme som zla lebo mam. Nazor ok

majusikk
30. apr 2023

@elizabet173 vôbec nemusíš

matabb73
30. apr 2023

@majusikk mala by si si zažiť žiť sama s dieťaťom z jedného príjmu s potom by si to možno pochopila.

majusikk
30. apr 2023

@matabb73 diki za pianie

mogaa
30. apr 2023

tučné výživne? pri bežnom plate? asi ťažko.....

matabb73
30. apr 2023

@majusikk keď nemáš empatiu, nič iné nepomôže.

w123
30. apr 2023

a dala by som vyzivne tabulkovo neexistuje aby jeden zdravy chlap platil na dieta 100€ ked nemusi riesit skolky choroby varenie zehlenie upratovanie hygienu dietata nic len si posle to sebou urcene smiesne vyzivne a zije si ako keby dieta ani nemal

matabb73
30. apr 2023

@w123 v Nemecku to tak vraj je. Máš určené výživné podľa veku dieťaťa. Odľahčí to súdy a nech sa súdia len tí, ktorí chcú viac. Ja som teraz žiadala zvýšenie po piatich rokoch, lebo sa mi nechcelo ťahať po súdoch. Pre mňa je nepochopiteľné ako môže niekto platiť na dieťa 100 Eur alebo aj menej. Pritom matka musí zaplatiť všetko a nik sa jej nepýta či na to má.

majusikk
30. apr 2023

@matabb73 😁

kaculda2
30. apr 2023

Ja mám výživné na dcéry 130e a 150e. Takže o tucnom výživnom není ani reč.. len na školu dám 130e mesačne nehovorím o ostatných výdavkoch.. ex sa ozve raz za 2/3mesiace že si zoberie deti na vikend..nekúpi, neprispeje na nič. Vďaka Bohu ale jeho rodičia sú úžasný a supluju im tatka..nemienim sa s ním ani súdiť áno nic. 3 roky dozadu keď som sa súdila za výživné tak bol schopný 2 roky byť nezamestnaný len aby som vysudila čo najmenej..vďaka sudkyni sa mu to nepodarilo. Takže od ex nežiadal už nič

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nezabudkaaa
30. apr 2023

@w123 Mám taký istý nazor ako ty. Ja mám 3 deti a koľko roboty a starosti okolo nich a ex nič.

w123
30. apr 2023

@matabb73 no vsak presne a tie sudy akoze ked mne mamka rozpravala co tam moj otec vykrikoval tak som sa hanbila aj za neho naco taketo divadla a tahanice ked by to slo normalne vyriesit a kolko matiek nejde na ten sud len aby toto nemuselo podstupit takze mi to pride este v prospech chlapa a nie tej zeny ktora len chce mat pokoj a dostat to na co ma narok a vymeriavat to podla vysky platu no chudacik ked zaraba malo a je zdravy tak moze ist robit do hlavneho mesta zahranicia alebo si najst dve prace .. ze ma zena dve prace jednu normalnu jednu doma taha ako kon a casto nema peniaze ani na zakladne veci to je ok .. chore

horty99
1. máj 2023

Všetko na polovicu. Výhoda striedavky - ja sa nespolieham na jeho peniaze - on na moje - každý jeden výdavok delené dva a je len na našej šikovnosti či zarobíme 500 eur / 5000 eur. Obaja máme rovnaké možnosti ale aj povinnosti

som_realistka
1. máj 2023

Záleží od situácie, ak sú to bežné školské výlety tak mu ani nehovorím, ale keď je to niečo veľké normálne mu poviem a pošle mi peniaze, ale zase musím mu uznať, že keď mala spomenie ze si chce niečo ísť kúpiť tak mi zavolá, že keď už budú na nákupoch tak nech mu poviem co potrebuje - topánky, bundu a po, nielen somariny typu riasenka a tričko na ramienka

terina25
1. máj 2023

Nic