icon

Kto išiel do väzenia za neplatenie výživného?

patricia0000
3. nov 2023

Dobrý večer poznáte niekoho kdo išiel prvý krát do väzenia za výživné?Mám kamarátku s ktorou sa poznáme od malička máme dobré kamarátstvo všetko sme si vraveli sme ako sestri kamarátka mi viac pomohla ako moja vlastná rodina matka a nevlastný súrodenci.Ale chcela som kamarátka mala vzťah lenže s mužom sa rozišla ale deti dostal on ten jej bývali chlap.Vyzivne platila tak ako sa jej dalo do tohto mesiace má na každé uhradiť po 500 eur potom jej to zanikne.Tento mesiac dá sa jej dať na jedno tich 500 eur a na druhé 300-350 eur.Mozu ju zavrieť aj keď by tich 150 eur doplatila v decembri.Je mi jej ľúto áno mohla to platiť všetko len ako jej chlap jej zobral deti tak sa stoho zrútila moc musela som ju donútiť lekárovi nebola schopná práce.

Strana
z2
maranco
4. nov 2023

@patricia0000 z toho čo píšeš ona už bola odsúdená na 6 mesiacov len podmienečne so skúšobnou dobou 24 mesiacov za neplatenie výživného? A teraz plánuje meškať?

* ona to má nie jemu do ruky ale na adresu šekom *
Ako nemá nazvyš peniaze, ale zbytočne míňa čas chodením na poštu, vypísať šek a zaplatiť poplatok 4,20 €? Peniaze si tiež vyberá šekom na pošte?

Existujú banky bez poplatku a vedia poslať peniaze na účet bez poplatku. Tak má lepšie odložený dôkaz kedy čo platila, ako držať si odložené ústrižky šekov, ktoré môže stratiť, alebo jej zhoria.

ketrint
5. nov 2023

@patricia0000 zial neviem vám k tomu povedať viac, ani k jeho prípadu, necitala som to… Len som to zachytila cez fb, keď písal petíciu za oslobedenie a zdieľal to. Takze iba viem, že to riešil a že aj išiel sediet nakoniec, ale ako to celé bolo a pod fakt neviem, príbeh som nikdy necitala…

patricia0000
autor
5. nov 2023

@maranco no tak ako to je bola už mala ísť na 6 mesiacou dala som jej číslo čo berú šičky no neviem keby im ukázala papier zmluvu že pracuje teda ak tam bude volať a zoberú ju a bude mať zmluvu neviem ako to je ja stým nemám skúsenosť možno keby videli že dala teda na to jedno a zmluvu že pracuje že by mohla neako to stou policajtku urobiť aby jej dali ešte mesiac neviem fakt.Teraz ani neviem koľko to trvá kým to príde na súd od policajtki a kým súd rozhodne mala v pláne utiecť schovať sa ale to som jej odhovorila práca je dôležitá bez práce bude mať stále takíto kolobeh

patricia0000
autor
5. nov 2023

@maranco cez účet by mala lepšie

matullienka
5. nov 2023

@patricia0000 prosím ťa z čoho ona žije keď nepracuje?

patricia0000
autor
6. nov 2023

@matullienka sem tam nejaká brigáda a s čoho to neviem

Strana
z2