icon

Má otec po rozvode vyživovať mamu?

2. máj 2024

Aj po rozvode? ma dve deti uz davno dospele a vraj jej vznika narok na vyzivovanie od otca aj po tom co sa rozviedli a otec uz ma inu partnerku.

mne to pride trochu cudne?

Strana
z4
anickabasnicka
6. máj 2024

@doriiis ty tady nekde vidis hadku? my tady se stribrnym Xy pouze slusne konverzujeme.vymenujeme si jen a jen vety a slova. no a ze to mozna nekomu z nas dvou slovne ujelo, tak to bohuzel obcas k dialogu patri.preskoc nasi slovni prestrelku a pokracuj dal...

namornicka
6. máj 2024

@chodec15 trochu odbočim od pôvodnej témy, ale tie pipiny, akú si si aj ty kedysi vybral, tie sa predsa dajú rozoznať na kilometer. Tak sa netvár, že ti to docvaklo až po rokoch. Istý typ mužov sa na ne zvykne ulakomiť 😄 Ináč zastávam skôr tvoju názorovú líniu v tejto diskusii, že “pani” je lenivá a chce využiť ex manžela. Len ty sa na to pozeráš cez optiku ubliženeho alebo využitého a podozrievaš každú druhú, že sa nechá živiť. Väčšina žien, aspoň z môjho okruhu, normálne pracuje a ma príjem.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
evkatk
6. máj 2024

15 rokov a dosiahnutie dôchodkového veku bolo po starom ečte donedávna dedičstvo socíku. Všetko saa to zmenilo. Po novom bolo 40 rokov a dôchodkový vek, ktorý bol pred rokom zmenený iba na 40 rokov a nemusel dosiahnuť dôchodkový vek, čo spôsobilo problémy, ktorých sú plné správy. A to sa nepočíta do odpracovaných rokov rodičovská dovolenka, iba MD.

lubka73
7. máj 2024

@evkatk uz ti pisali ze nemas pravdu, staci ked si otvoris stranku SP a tam to mas napisane jasne : Nárok na dávku máte, ak ste získali aspoň 15 rokov dôchodkového poistenia. Buď ho za vás odvádzal zamestnávateľ, ak ste mali riadny pracovný pomer alebo ste si ho platili ako osoba samostatne zárobkovo činná, alebo ste si ho dobrovoľne platili sami, či ho za vás, v určitých prípadoch, odvádzal štát.
https://www.socpoist.sk/kto-som/dochodca/ziadat...

silvia2013
7. máj 2024

@syslik81 nepis hluposti, po rozvode ma narok na manzelske vyzivne,myslim že tri roky /kedysi to bolo 5 rokov /

nika523
7. máj 2024

@lubka73 a počíta sa aj rodičovská dovolenka do odpracovaných rokov?

minenkak
7. máj 2024

Nárok po rozvode zo zákona má,ale je otázne ži bude priznané a v akej výške,môže to byť kľudne iba 20€ alebo 200€alebo💩

minenkak
7. máj 2024

Inak autorka,je aj v tvojom záujme mamu hnať do práce,lebo sa veľmi rýchlo môže stať, že bude žiadať peniaze aj od teba a tam potom nieje žiadni čas určený na vyzivovanie rodiča ,čo po rozvode je len päť rokov

Strana
z4