icon

Má striedavá starostlivosť šancu na úspech na 400 km?

14. mar 2024

Ahojte,
Je tu nejaká mamička, u ktorej niečo také prešlo?
Ďakujem

Strana
z2
dadis
14. mar 2024

Mna by zaujimalo, ci je v zaujme dieta sa odrbat 400km od otca..strasne, co su niektore zeny schopne, normalne by som tie deti prisudila otcovi, nech si mamina cez vikendy za nimi cestuje..

katkaseiner
14. mar 2024

to je nerealne...

autor
14. mar 2024

@dadis buďte rada, že zjavne nie ste v koži rodiča to riešiť .... najjednoduchšie je súdiť bez toho aby ste čokoľvek o situácii vedeli ..z jednej vety takéto vyjadrenie bez toho aby ste poznali situáciu, okolnosti, dieťa, rodičov.. niekedy žasnem ako si tu zeny vedia jedna do druhej rýpnuť, súdiť a ublížiť bez toho aby ste vedeli akýkoľvek kontext....žiaľ som si istá, ak by ste poznalk kontext, takéto vyjadrenie by nepadlo a to Vás nepoznám...prajem všetko dobré, aby ste nikdy také niečo riešiť nemuseli ..pekný večer

lienka.7
14. mar 2024

@autorka raz tu myslím bola nejaká debata ze 200km tusim... nesudím nikoho, ale toto je chore. Pokial vám naozaj záleží na dieťati, tak sa nejako dohodnete.

dadis
14. mar 2024

Som v kozi rodica, co to riesil. Predpokladam, ze otca si dietatu/detom vyberala ty sama. Preto to "dobojuj" so ctou, rozvadzas/rozchadzas sa s ich otcom ty, nie dieta. Toto, co zamyslas, je podpasovka pre deti i otca. Jedine, na com zalezi, su deti.

svetlonos
14. mar 2024

@dadis
myslim, ze ta zena matka ma sakra dobry dovod ked by to robila na casovy ukor dieta, ktore lubi. Pozri na to z takej strany. Asi je taulko riadny psychopat, manipulator a ine šchmakotinky ked je ochotna k takemuto kroku.

autor
14. mar 2024

@dadis 6 rokov dieťa žije v starostlivosti matky, otec sa vyhráža SS, zaujíma ma či to u niekoho s takými podmienkami prešlo ...žiadna podpásovka

dadis
14. mar 2024

@svetlonos Otec mojich deti je tiez pekny vykvet. Ale nikdy by som takymto sposobom nebranila ich kontaktu. Deti rastu, vnimaju. Moje deti striedavu odmietli a nemame striedavu, aj ked ex bojoval 3,5r, maju volny styk, s otcom sa mozu kedykolvek stretnut.

anketkarka
14. mar 2024

@svetlonos ale keby otec bol toto čo píšeš, tak ani náhodou by neuvažovala o striedavej starostlivosti pre dieťa. To akože matka odíde od psychopata, ale dieťa mu do striedavky zverí?

autor
14. mar 2024

@dadis *8

autor
14. mar 2024

@dadis voľný styk znamená ak deti chcú? Alebo ak príde musia ísť,...moje dieťa chodiť nechce

dadis
14. mar 2024

A tvoje dieta striedavu chce? Ak nechce, sud o striedavej nerozhodne. Hlavne dieta neovplyvnuj, to sa da lahko rozpoznat a potom rozhodnu just v prospech striedavky.

dadis
14. mar 2024

Ty mas dieta na styk s rodicom pripravit ( za toto na teba nebudu urady pekne pozerat). Volny styk - ze na dohode rodicov a deti. U nas uz deti medzitym vyrastli, je to uz 4,5r co som muza odisla, tak si mimo mna napisu a ak deti chcu, tak sa stretnu, mne len oznamia.

autor
14. mar 2024

@dadis môžem sa spýtať aké staré sú deti?

autor
14. mar 2024

@dadis za čo na mňa nebudú úrady pekne pozerať? Prepáčte nepochopila som to..

kaktusik007
14. mar 2024

autorka, pockaj... tu si treba ujasnit par veci..

dieta je podla toho co pises zverene tebe... a sest rokov uz.... tak sa pytam - zijete teraz uz 6 rokov od seba tych 400 kilometrov?
a otec dietata si zaziadal o striedavu? alebo sa az teraz ides ty ako matka s dietatom tych 400 km odstahovat? toto dopln, lebo to su potom dve odlisne veci...

autor
14. mar 2024

@kaktusik007 6 rokov dieťa žije v mojej starostlivosti, 400 km žijeme od seba celý čas teda 6 rokov

miggy
14. mar 2024

Ako hned viete, že matka sa chce odtrepat 400 km? U nás to bolo presne naopak. Otec sa odtrepal z východu na západ za frajerkou a potom žiadal striedavku. Ale samozrejme, otcovia sú vždy obete 🙈

autor
14. mar 2024

@kaktusik007 prosím vás máte osobnú skúsenosť?

autor
14. mar 2024

@miggy a prešla striedavka?

miggy
14. mar 2024

U nás nie, ale tam bolo viac dôvodov

dadis
14. mar 2024

No mam za 3,5r, co sa riesil nas rozvod a zverenie deti toho dost zaziteho - ci uz vo vztahu k sudcovi, koliznej, psychologom - ktory robil psychologicky posudok celej rodine, mediatorom. U nas rozhodli tak, ako rozhodli, kebo z mojej strany som bola vzdy otvorena striedavej, videla som v nej vyhody (casove, mentalne, fyzicke aj finacne pre mna, pre deti tiez - nestratili by kontakt a vychovu otcom), nikdy som styku s otcom nebranila, podporovala som ho (deti som viezla na chalupu napr.), nenadavala som na neho a teda vedeli, ze deti nechcu byt v striedavej nie preto, ze otca nechcu, hnevaju sa na neho, nemaju ho radi, chcu sa mu pomstit - ale preto, ze to je pre nich nepohodlne, nechcu 2 domovy, nechcu sa kazdy tyzden stahovat. Moje deti mali 12 a 10 rokov, ked toto vsetko zacalo a nikto nikdy nechcel rozhodnut inak, nez si povedali. Trvalo to tak dlho len preto, lebo ex neustale bojoval, tvrdí ze deti manipulujem, vyziadal si posudok psychologa a pod.

barny
14. mar 2024

Nemam skusenost, ale ak uvazujem to nie je mozne, bude mat dve skoly? Toto je mozne? Menit kolektiv a take veci.

dadis
14. mar 2024

Ak zijes 6 rokov mimo, pochybujem, ze ta striedava prejde..

autor
14. mar 2024

@dadis ďakujem pekne...ja "nehuckam" dieťa proti otcovi, nikdy som tak nerobila, dieťa od mala k otcovi chodiť nechcelo, plakalo, dookola som ho motivovala navštevovať otca, pekne som o ňom rozprávala, aby neplakalo keď tam šlo..nie som zlá zákerná matka ktorá bráni v styku ... zo strany otca ide o presný opak, on so mnou vôbec nekomunikuje, dieťa presviedča, že som zlá, že sa nestarám, atď...robí prieky, kde sa len dá ...zrazu si zmyslel že chce striedavú

dadis
14. mar 2024

Neboj sa ty nic. Ked mas ciste umysly, vsetko dobre dopadne. Nech si otec pokojne poda striedavku na sud, spravia pohovor s dcerou, popytaju sa jej a hned budu mat jasno. Vyhrazat sa moze, realita je nastastie u nas ina. Napriklad sa casto pytaju otcov, ci poznaju mena kamaratov deti, ako sa vola triedna, lekarka.. obi velmi lahko vzdy prekuknu, komu ide o dieta a kto to robi zo zistnych dovodov (pritom ta striedavka na 100% vyjde toho otca viac, nez posielat vyzivne)

autor
14. mar 2024

@dadis ďakujem, ospravedlňujem sa za predchádzajúce slová, dnes som sa to len dozvedela, som z toho dosť rozhodená

hipuska
14. mar 2024

Striedava určite neprejde. Ak by došlo na súd, trvaj len na tom, že v záujme dieťaťa určite nie je chodiť do dvoch rôznych škôl. Jedine, ak by sa tatko pristahoval bližšie. Koľko má dieťa rokov? Určite bude stretnutie s koliznou. Ta zisťuje pomery, ona dáva potom odporúčanie na súd. S dieťaťom si treba sadnúť, vysvetliť mu. Deti rozvedených rodičov musia skorej dospieť a riešiť veci, ktoré ich rovesníci nie. To je daň ktorú musia zaplatit

cessy01
14. mar 2024

Kamarát má striedavku a mal ju odsuhlasenu len za podmienky že dieťa bude navštevovať školu v bydlisku matky tym padom kupil dom v tom istom meste a prisposobil zivot tak aby malo dieta jeden kolektiv a mamu po ruke keby mu je kedykolvek smutno za maminou. Ale tento chlap sa nechcel rozviest jeho zena si nasla ineho a tym padom je rada ze nema 2tyzdne decko a moze si uzivat a to sud videl a hlavne ona suhlasila. Myslím ze toto je blbosť to žiaden psychológ a sudca nedovolia aby dieťa žilo doslova dva rôzne životy.

dadis
14. mar 2024

Aj ja sa ti ospravedlnujem, ja som pochopila, ze teraz sa rozvadzas, dieta chces prestahovat het od otca, len aby nemal striedavu..

Strana
z2