Majetkové vysporiadanie pri rozvode
Ahojte,
muž nadobudol dom pred manzelstvom
. Spolu sme ho za 12 rokov prerobili a keď som sa ho spýtala či mi nechce náhodou dat polovicu tak povedal nie. Dom treba ešte dorobiť vonok.
Mám chuť sa rozviesť a nadobudnúť si svoje bývanie sama.
Dokazovanie keby sa niečo stalo koľko som tam dala peňazí a čo sme urobili ako manželia... Mne to príde ako žiť v neistote.
Riešili ste toto niektorá? Ako ste to vyriešili?
Tvoje je len to, čo ste vrazili do domu počas manzelstva. Vlastne polovica z toho.
Prečo to riešiš až teraz? Ten dom je jeho právne aj morálne. To že jeho cena stúpla aj vďaka prerabke, ktorú si financovala aj ty je vec druha. Máš vôbec blocky, dôkazy koľko bolo investované? Lebo aj keby nieco…máš nárok iba na polovicu z toho co dokážeš vydokladovat ak sa nemýlim
@kitycat ja som navrhla aj hocijaký podiel.
Za 12 rokov som mohla mať splatený svoj vlastný byt, lebo tento dom bol v stave holodomu.
On mi vždy doteraz povedal, že veď tu bývaš tiež...
@kristinka92 veď práveže nemám a už mám toho fakt že plné zuby financovať niekomu jeho nehnuteľnosť.
Bola som asi strašne slepá a nenormálne hlúpa.
Preto zvažujem rozvod.
No bohužiaľ neskoro. Ak to nie je ochotný riešiť asi to k spokojnosti oboch nevyriešite.
To fakt chces polku domu za prerobenie? Za 12.rokov? A ešte nie je fasáda hotová? Veď keď máš doklady na to,koľko si investovala zo svojho ty,tak fajn. Alebo sa dohodnite a zaplat manželovi polku nehnuteľnosti,toľko koľko mala pred prestávkou hodnotu. Alebo nech ti rodičia darujú nehnuteľnosť a mamina svoju. Úprimne.,darovať partnerovi len tak polku nehnuteľnosti mi príde zvláštna požiadavka. Vela udi sa tak popálilo. Kľudne kúp z peňazí,čo dostaneš darom svoje,presťahujte sa tam s mužom a máš. Kebyže náhodou muž investuje nejaké vlastné peniaze do toho,tak by si mi tiež dala polovicu nehnuteľnosti? Koľko si si dala čisto zo svojich financií do prerábky?
No mohla si mat svoj byt splatený, ale nemáš…pretože si investovala do cudzieho…bola to hlúposť, len ma zaujíma prečo až teraz ta to napadlo? Ide do tuhého?
@lukbe neuveríš, ale ja som tak sprostá že som do toho domu dávala svoje peniaze aj pred manželstvom.
Normálne mám chuť si dať medailu za hlúposť
A to sa chceš rozviesť len kvôli majetku?
Je vlastnictvo domu váš jediný problém? Ak áno, tak to fakt nie je dovod na rozvod. Nezabudaj, že nenávratne zmenis život mnoho ludom, rozbijes rodinu a aj tak si nepomozes, do nezískaš.
Mozes si nadobudnut byvanie sama aj pocas manželstva.
@kristinka92 neviem, už asi pretiekol pohár mojej trpezlivosti a zobudila som sa s tým, že čo ak sa raz niečo stane a ja som vlastne bezdomovec
@anickaaa6aaa áno. Nechcem ho ďalej financovať. A keby si kúpim byť teraz tak je polovica jeho. ZASE
@barka1 ako?
Skoda že si zobudila len teraz…Za 12rokov si tam utopila určite veľa peňazí…asi sama vieš že s tým už nic nezmozes. Jediná sanca spísať na papier tvoje investicie (zakial ste za dobre) a osvedčit notárom že ich manzel uznáva. Potom už len jedine modliť sa, že ta naozaj jedného dňa nevyhodí. Ak je to takto, že ani náhodou ani podiel ti nechce už teraz napísať, buď tak dobrá a už tam nedávaj ani euro.
Ja ti autorka držím palce. Nebola by som tiež v takomto vzťahu. Ak nemáte deti, o to ľahšie. Začala by som sama od znova.
Autorka,
Ak sa raz niečo stane, budeš aj ty dediť.
Skús muzovi vysvetliť, čo ťa trapi. Buduje vzťah, rozprávajte sa
Jediná sanca ako nadobudnúť nehnuteľnosť na seba je buď vyňatie z BSM -ale tam neviem ako by sa to právne riešilo ak by sa platila hypoteka-pretože predpokladám že ti z neba nespadne hotovosť a ani nemáš toľko hotovosti z pred manželstva. Potom ešte dedičstvom, alebo darom získaná, by bola len tvoja.
@kristinka92 toto som mu už vravela o tých investíciách tiež...že veď chcem len čo bolo moje. A nie, ani to nechce....
Tu v takýchto prípadoch je samozrejme, že je to jeho a môže si s tým robiť čo chce. Ale jeho ani nezaujíma, že ona sa necíti komfortné. Stačí, že mu ona prestane vyhovovať, rozvedú sa a ona pod most. Nechcú títo vlastníci riešiť svoje polovičky. Nie darovať polovicu, ale akokoľvek riešiť. To je na tom najsmutnejšie.
@kristinka92 no veď práve. Čiže vidím ako jedinú možnosť ako sami seba ochrániť rozvod...
No autorka ale teraz si vezmi, že ste momentalne ešte za dobre, a ani tak nechce uznať tvoje investicie…Tým pádom jedine pozbierať dôkazy v podobe bločkov, prevody z uctu v čo najvyššej sume. Predpokladám že nie všetko sa ti vrati bohužiaľ..
Kvôli tomuto sa chceš rozvádzať? 😳😳😳😳 to ako čo máš nejaký rapel alwbo čo? Však takáto situácia sa dá rieist aj inak
Mi prídeš kus mimo
Však dohodni sa s právnikom na poradenstve. Kúp si jednoizbak len ty a buď šťastná
Aj keď neviem či budeš šťastná
Však vynat z bsm. Je to úplne bežné. Však si dávaju podnikatelia a kseftari prepisovat nehnutelnosti a auta na manželky.
tak ale zase si tam bývala a neplatila nájomné, čiže niečo si platiť mala aj ty (za spotrebované energie, opotrebovanie zariadenia a pod.) ale skús si spísať koľko peňazí si tam dala svojich koľko dal on a podľa toho pýtaj ešte raz aspoň nejaký podiel nech napíše na teba
Teda po tychto tvojich vyjadreniach by som na mieste tvojho chlapa chcela ten rozvod ja. Aby som svoju "ochranu" dávala nad vztah a rodinu...chore, fakt.
@barka1 Vyňať nehnuteľnosť z BSM mozes ak ju kúpiš v hotovosti a manzel súhlasne podpise. Tu si nemyslím je by niečo take vôbec podpísal, a autorka asi toľko hotovosti nemá. Ak by bola platená hypoteka z jej platu, je otázne či by bola naozaj nehnuteľnosť v prípade rozvodu len jej, nakoľko aj jej plat sú spoločne peniaze.
Myslím že by k tomu mohol povedať pan @draik ako by to bolo riešené pri rozvode
@kristinka92 tak ale rozvod určite nie je jediná možnost. Ak autorka nemá peniaze, asi nebude mat ani sama na hypo v pripade rozvodu. A ak má, tak neverim, že by jej chlap vynatie z bsm nepodpisal. Zas to asi taky debil nebude.

Tak nemusela si pytat hned polovicu, ale hlavne si sa velmi neskoro zobudila. Dala si tam vela penazi v pomere k manzelovi?