Majetkovoprávne vyrovnanie
Prosim Vas. Kolko sa plati na sude pri podavani na majetkopravne vyrovnanie. Exmanzel chce prepisat na seba u notara zahradu,ale ja chcem aspon 3000 eur..lebo pocas 6.rocneho vztahu som do neho a jeho bytu vrazila dost..len nemam bloky od toho cize ziadne dokazy. Proste zahrada bola kupovana vo february 2012 a stala 20500 eur. Rozvod nadobudol pravoplatnost toho roku v siedmom mesiaci. K uveru som neprispievala...som na materskej a prijem aj z vyzivnym mam 370 eur. Viem,ze najlepsia je dohoda,ale snim sa dohodnut neda..on mi nechce dat ani cent. Len chcem vediet ci by som na sude mohla byt oslobodena od poplatkov,alebo kolko by to vyslo. Ci sa mi oplati do toho ist a nemam sa rovno vzdat...popravde uz chcem mat klud a nemam chut sa dotahovat zo psychopatom. Dakujem za kazdu jednu radu...vsetko pomoze.
@luciahanesova ale ak ste záhradu nadobudli počas manželstva, patrí ti polovica, nie?
a ak stála cez 20000 eur, čo je dosť, to prečo chceš 3000? 😕
a samozrejme,že na hypo neprispievaš,ak si na MD
ale v manželstve je všetko spoločné
veď nepracovala si preto, lebo si sa starala o spoločné dieťa, či?
Za podanie návrhu na vysporiadanie BSM sa platí 66 eur + za samotné vyporiadanie 3% z hodnoty majetku resp. 1%, ak by došlo ku zmieru.
Nevzdával by som sa, vždy je šanca. Okrem toho existuje možnosť oslobodenia od súdnych poplatkov.
Ak sa nedohodnete alebo nikto nepodá návrh na vysporiadanie BSM súdom do troch rokov po rozvode, tak sa zo zákona stane podielovými spoluvlastníkmi, každý v 1/2.
Dnes mi napisal,ze bol v banke a,ze ma nevyclenia z uveru kym mu u notara nepodpisem,ze sa vzdavam podielu. 300 euro chcem koli tomu,ze aj svadbu som platila ja,vela veci do bytu som platila..ale ako ku to vsetko dokazem... Proste ked to bude stat 200.euro tak idem do toho a hadam najdem nejakeho pravnika co mi pomoze..alebo pojdem do toho bez pravnika..ze na to nemam financie...ja neviem..proste nevladzem..do toho mi este robi aj zle koli malinkemu...uz som to tu aj pisala v inej otazke.. Len sa bojim,ze ked ustupim tak ma bude nicit aj nadalej
@luciahanesova to, co ti napisal je si myslim blud .... banka ta nevycleni z uveru, ak si spoludlznik pokial on nezozenie ineho spoludlznika .... ty sa vobec nemusis vzdavat podielu .... a ako si platila to co si platila? nemas vypisy z uctu?
napis mu, ze kedze ste to nadobudli pocas manzelstva, mas narok na 1/2 .... a ze teda ak ti da sumu ktoru chces, ze si ochotna podpisat dohodu o rozdeleni BSM ....
@luciahanesova suhlasim s
@tajomna21 banka si v ziadnom pripade taketo podmienky nedala,....svina,chce aby si mu to podpisala,....ale nebud hlupa,
ahoj chcem sa opytat mam s ex manželom byt a sme po rozvode odmietam ho už dalej platit nakolko v nom už nebyvam manzel ho uz neplati treti mesiac a kedze som ho platila ja prestala som ho platit asi pred 4 mesiacmi teraz ma komtaktuju urady ze im dlzim za najom a majetkove je este daleko co mam robit
@monikazla to ze v byte nebyvas nie je dovodom na to, aby si si neplnila svoje povinnosti ohladne uhrad za tento byt, kedze si vlastnik.
ten byt mate na hypoteku?
ostal v nom byvat manzel?
co je s tym bytom?
skúste sa vyporiadať v mediačnom konaní. Vyjde to podstatne lacnejšie...
Ahojte baby, vedeli by ste mi prosím vas poradiť ako mam riešiť situáciu:
manžel mal úver este ptedtym ako sme sa spoznali. Po 5rokoch splácania(to sme sa medzičasom aj zobrali) som ho nahovorila na úver s lepšou splátku vzhľadom že ten jeho+dáke karty k tomu dosť zatazovali rod.rozpočet..... Peniaze minul na vyplatenie a to čo ostalo,tak si kúpil nové auto-kt.využíva výlučne on. Po narodení dieťaťa sme si vzali dalsi uver-nieco na materiál na chatu(kt stojí na otcovom majetku)-ale minimum,potom na zariadenie detskej a zvyšok šiel zas do auta. Mna by zaujímalo na čo mam právo a od čoho som oslobodena, keďže som moc neprispievala na úvery ale vsetky spotrebyce som platila je-ci uz z materskej alebo brigad (pred sobasom).
V rámci manželstva je až na výnimky všetko spoločné. Transakcie spred manželstva resp. týkajúce sa vecí spred manželstva by sa zohľadňovali až pri vysporiadaní BSM napr. po rozvode.

@luciahanesova ale ved on sam ,nemoze prepisat na seba nic,pokial ty nesuhlasis a si tiez na liste vlastnictva,..myslim,ze poziadat o BZM stoji okolo 150 eur,ale urcite by ta oslobodili,alebo ti ich vratili ak by si poziadala na pojednavani,...