Mám ísť na súd ako svedok?
Baby, ešte len je ráno a ja mám dilemu... Mám kamošku a kamoša... Poznáme sa celý život... Kto by to bol povedal, že oni dvaja sa dajú dokopy... Žili spolu niekoľko rokov a majú spolu dve deti... Išli od seba a hádžu na seba špinu... Už je to síce asi rok, ale už mali niekoľko súdov... Najhoršie je, že obaja mi ukazujú, keď sa stretneme dôkazy na toho druhého a obaja chcú aby som šla svedčiť proti tomu druhému...
Čo je tiež hrozné, keďže mám rada oboch a obom som to odmietla, že sa nechcem medzi nich miešať a ani jeden z nich mi neublížil a teda nechcem si pohnevať toho druhého....
Posledné dni som zistila, že kamoška, ktorú som považovala za svoju butlavu vŕbu a hovorila jej naozaj všetko, nie je až taká čistá, ako sa roky tvári 😓 ukazovala mi vždy na neho len to, čo jej vyhovovalo, on mi v správach ukázal viac... Ona mi vždy len rozprávala o peniazoch, ktoré jej neposlal na deti, pritom on má výpisy z účtu, ktoré som videla na vlastné oči, že jej tie peniaze poslal a dokonca oveľa viac, než mal... Ona tvrdila, že on na deti kašle a nemá o ne záujem, ja som videla ich konverzácie, ktoré mi on ukázal v telefóne a práveže ona jemu vždy bránila ich vidieť, stačilo keď napísal, že bude meškať 15 min a ona už odpísala, že takto sa nedohodli a že už nemá chodiť, že mu ich nedá a hotovo, toho by bolo viac....
Nakoniec som zistila, že mi klamala takmer vo všetkom, čo sme si kedy povedali, ja som sa jej zdôverovala naozaj so všetkým, lebo som myslela, že jej môžem veriť ale ukázalo sa, že ona ku mne nebola úprimná ani za mák, všetko robí pre peniaze, chce ho osklbat ale deti mu dať nechce... On už dostal infarkt z toho a má aj lekársku správu, áno aj tú som videla...
Pozri takato kamaratka nestoji za to.
Chod, a povedz cistu pravdu. Obhajis deti. Klamat nebudes a ked pride k nejakemu rozhovoru s nou, tak povedz, ze ty vzdy vravis pravdu, a ze sa mala spravat tak aby ta pravda bola pekna.
Takejto matke nikdy nezalezalona dietati. Pretoze ja kebymamakehokolvek muza, nikdy bysom nebranila dietatu styk s rodicom, pokial by sa naoazaj staral, pretoze ocko je ocko. Tiez si neviem predstavit, ze by mne niekto branil sa stredat s mojimi detmi. Puklo by mi srdce.
Medzi rodicom a dietatomje to o inom akomedzimuzom a zenou.
A nema sa to spajat. Neboj sa ale jednoducho sa postavna stranu pravdy.
@all ďakujem za komentáre... Kamarátka mi vynadala, lebo podľa nej som vraj jej ex povedala nejaké veci, ktoré mimochodom vie pomaly celé mesto.. nechápala som, pretože o ničom takom som sa s ním nebavila, obvinila má neprávom a to som jej aj odprisahala... Ju to nezaujímalo, išla si svoje a už nie sme v kontakte 🙈 úprimne? Po tom všetkom, čo som sa o nej dozvedela a zažila na vlastnej koži jej reakciu bez dôvodu, mi to vôbec žily netrhá, že má odstrihla... Popravde sa mi uľavilo... Síce po takmer 25 rokoch kamarátstva, ale keď sa na to spätne pozriem, z jej strany asi o veľké kamarátstvo nikdy nešlo, skôr ju asi bavilo, že jej na všetko skočím a ona sa cítila ako herečka... 🙈 a ja som za ňu všetko prežívala, radila jej, bola tu pre ňu aj o polnoci... Snažila som sa, moje rady šli do stratena, čiže to je ďalší dôkaz o tom, že keby naozaj to bolo tak, ako mi ona iba hovorila, tak by to riešila tak, ako som jej radila... Ale keďže to neriešila, zrejme sama ona nebola "čistá" a vyšlo by to najavo...
Ok, takže už len počkať, či teda mi nejaké predvolanie príde... Ak áno, nemám problém hovoriť pravdu...
A ešte jedna vec, vraj, keď by právnik chcel predvolať jej ďalšie kamarátky s ktorými trávi všetok čas, museli by s tým ony súhlasiť, alebo ich právnik môže predvolať ako svedkov aj bez ich súhlasu?
ak by chcel predvolať iných svedkov, tak podá návrh na súd -predvolať dané osoby a súd zváži relevantnosť ich predvolania. čiže súhlas nesúhlas, rozhoduje súd a ako sa k tomu prípadnému predvolaniu postavia oné kamarátky, je ich postoj a následky.
@cacianka takže keby súd zváži, že predvolanie je relevantné, tak im príde predvolanie a teda musia ísť hej?
áno, musia.
ale aj nemusia, môžu predvolanie ignorovať -ale potom budú znášať dôsledky, môžu dostať pokutu za pohŕdanie súdom, alebo keď sa vytýči nový termín pojednávania, tak ich ráno cca 6,00 prídu vyzvať policajti a odvezú ich na súd...
to je fakt rôzne, ale toto sú hlavné body.
@cacianka no stupňuje sa to a začínam byť sama svedkom toho, ako sa ona chová, úplne som v šoku, po 23 rokoch kamarátstva som ani netušila, že by mohla byť takáto... Najskôr som tomu nechcela veriť, roky som sa jej zastávala pred všetkými, lebo po toľkých rokoch by som ju asi mala poznať najlepšie... Ach ako som sa mýlila... Aj partnerovi som sa včera ospravedlnila za to, že keď na ňu ponadaval, tak sme sa pohádali, lebo stále som sa jej zastávala, jemu som škaredo vynadala, až nás to takmer stalo vzťah, ešte som povedala, že ona tú bola pred ním dlhé roky a neprídem o kamarátku kvôli chlapovi.... Ešte dobre, že som o neho neprišla kvôli nej, lebo to by som si zaslúžila akurát tak riadne nakopat do zadku za to, ako som ju vehementne bránila a zbytočne, ukázalo sa, že všetko bola pravda 🙈
Pomôž tomu, kto si to zaslúži a kde je pravda.
Nie z pomsty, aj keby si zaslúžila nejaký preplesk, ale pomôžeš hlavne deťom a napraviš svoju nevedomú chybu.
Ja by som sa toho celého vôbec nemiešala a neriešila kto, prečo, začo, ako.. stále je to v prvom rade ich 'kapusta'.. keď som sa rozvádzala, mnohí naši priatelia ostali v šoku - navonok sme pôsobili ako ideálna rodinka, lenže oni nevedeli, že on už dva roky nepracuje a všetko ťahám a riešim ja. Nevedeli, že chodím do práce a na brigádu, zatiaľ čo on si váľa šunky pri telke, nepomôže mi v domácnosti. Nevedeli, že kým som ja v práci, on ma podvádza,... Snažila som sa vždy všetko zabezpečiť, byť silná, s úsmevom, až som skončila na operačke a on pre mňa ani neprišiel - viezol ma domov kamarát. Keď som podala žiadosť o rozvod, vykreslil ma ako mrchu, ktorá ho opustila a vyhodila z domu. Nemala som chuť a silu vysvetľovať okoliu ako to vidím ja. A tak sa títo naši priatelia postavili na jeho stranu. Po rokoch vyšla pravda najavo a poniektorí sa mi prišli ospravedlniť. Našťastie on o dcéru nemal až taký veľký záujem. Keby sme ale boli v situácii ako opisuješ ty a svedčila by si proti mne, asi by som sa úplne zložila. Dobre si premysli, ako budeš postupovať. V hre sú DETI.
S najvacsou pravdepodobnostou Ta sud nepredvola lebo Tvoja vypoved by nebola relevantna.
Moj ex pri sude navrhoval svedectvo mojej matky a sestry a sud to zamietol ako nedovodne.
Na zistenie vztahu deti a rodicov sa robia znalecke posudky. Pripadne sa pyta sprava zo skoly/skolky ci od detskej lekarky.
Svedectvo rodinnej znamej je viac menej nepodstatne.
@nikaeli ale ona má svedčiť o žene podobnej tvojmu mužovi. Nepomohlo by ti, keby sa pri tvojom rozvode postavil aspoň 1 človek za tvoju pravdu ? Ako ti pomohlo, keď si všetko skrývala, nikto nič nevedel, a ešte ťa všetci zatracovali po vzore tvojho ex ? Hra na martyrku ťa až tak bavila, aby si skončila na operačke ? Komu to pomohlo, tvojej dcére ?
Neber to ako útok, iba poznámky, pretože tá chápem, aj ja som dlho skrývala. A tiež som bola za debila, hnusnu xantipu čo chudáka chlapa iba buzeruje. Nikto nevedel, že tie jeho frajerske gestá sú iba mlátenie hubou, že každá cverna na jeho tele je za moje peniaze, lebo on nepracoval niekoľko rokov. Vždy len začiatky ,niečo "má rozpracované", personalistka má D,nestihla mu dať zmluvu...až po rokoch som si povedala dost.
Či ju súd predvolá, nikto netuší,
Ja na tvojom mieste by som teraz pozerala skôr na tie deti, ako na nich dvoch a išla by som povedať pravdu. Kamoška nekamoška, tie deti by kvôli jej sebeckosti nemali trpieť
@cacianka ona zatiaľ nemá svedčiť nikomu. Ešte ju nik za svedka nezavolal. Na začiatku sa pýtala, ako sa má zachovať a na koho stranu sa má postaviť. Poznáme iba jej verziu a pohľad na matku. A čo ak otec pred ňou hraje formu? Mojim príbehom som chcela povedať to, že z momentálne - zdá sa - ostrej situácie, nemôže jednoznačne vedieť, kde je pravda. Ja som nebola martýrkou, o mojich starostiach vedeli ľudia, ktorí mi boli ochotní pomôcť a nie ma odsúdiť za to, že som sa rozhodla rozviesť.
@nikaeli no usudzujem to z toho, že ona mi len rozpráva čo a ako s ním vraj mala/nemala, žiadne "dôkazy"...
Keď som jeho stretla s deťmi, tak vôbec nesedlo to, čo ona rozpráva, tie deti ho milujú, je to na nich vidieť, ona tvrdila opak, že ho nemusia lebo im robí zle, pritom sama som bola svedkom, ako staršie z nich mrnkalo, že nevydrží do času, kedy ich podľa súdu má mať, to dieťa samo predo mnou povedalo, že nechce ísť domov, lebo mamina stále po ňom len kričí, a dokonca som bola svedkom ich telefonátu, nie len raz, videla som sms správy, ktoré dokazovali úplný opak toho, čo ona mne tvrdila, ako on jej nadáva, pritom jediný kto sa vylgarne vyjadroval, bola ona... Staršie dieťa má zdravotný problém, ktorý ona odmieta riešiť a otec to ide riešiť už cez kuratelu... Dokonca sa mi sama priznala, že druhé dieťa si dala spraviť, lebo sa jej nechcelo ísť do práce, lebo materská ubehla rýchlo a zase vstávať sa jej nechce... A toho by bolo viac, len proste som užastnutá nad ňou, čo všetko sa postupne dozvedám... Aj ako mu kradla z účtu peniaze... Tvrdila, že nemá z čoho žiť, pritom stále bola u kaderníčky, na nechtoch, na výletoch a za pekný úsmev to asi nebolo... Keď som sa pýtala, odkiaľ teda má na takéto veci, keď nemá z čoho žiť, tak vraj mala odložené... Z čoho? Keď sama povedala, že materská jej nestačí ani na nájom... Proste celé zle toto a mne je ľúto, že som to na nej nevidela už skôr.... Hlavne to, ako má všade začala ohovárať a skúšať na mňa rôzne finty, lebo som sa nepostavila na jej stranu, resp na žiadnu stranu som sa nepostavila, nechcela som byť do toho zatiahnutá, aj som to povedala, ale nakoľko som v kontakte s oboma, ona to nevie prežiť
a tak sa už cítim ako také boxerské vrece 🙈

@lilope občas som "aktívny blbec", ale nemyslím to v zlom 😁