Mám riešiť výživné, alebo kašľať na to?
Ahojte,chcem sa informovať ohľadom výživného.S bývalým sme sa rozišli keď som bola tehotná.Podala som na súd ohľadom výživného keď mala dcéra dva roky.Lebo mi to samej nevychádzalo financne.Myslela som že výživné nám pomôže,no sud mu určil platiť len minimum 28 eur mesačne.Zo začiatku platil.Par krát bol aj pozrieť dcéru aj s jeho mamou.Dcera nechcela s nimi byť,plakala na celú ulicu,surovo ju zatlačili do auta a odniesli ju preč.Nemohla som robiť nič keďže platil mal na ňu nárok stretávať sa.Ked mala dcéra 5 rokov prestal platiť úplne.Bola som rada,že nerobí nám problémy a tich 28 eur by ma z biedy nevytrhol.Teraz má dcéra 12r a rozmýšľam čo s výživným.Na jednej strane peniaze by sa nám zišli,no na druhej strane nechcem dcére zle aby ju nasilu brával preč.Dcera otca nepozná,je to pre ňu úplne cudzí človek.Odvtedy mám manžela a toho považuje za otca čo ju vychováva.Co by ste robili na mojom mieste riešiť výživné alebo kašľať na to?
Vyzivne ti patri na dcerku aj spatne, musi ich jej otec zaplatit aj keby si dala na neho exekuciu, raz to z neho vytlcu. Ked ma on pravo sa s nou stretavat tak to neznamena ze ty nesmies byt pri tom. Mozeme sa len domnievat ako plakala dcerka, ked ju nasilu tlacili do nenznameho auta, no to si mala riesit hned s pravnickou a psychologmi, ze jej sposobil psychicku traumu. Daj na sud ziadost o zvysenie vyzivneho a pekne popis, ze uz niekoko rokov nic neplati na dieta- bude to horsie pre neho. No dokial ti sud nezvysi vyzivne, tak z neho vytlcies len tych 28 euro mesacne co ti dlzi.
@majkabambulik Spocitaj si kolko mesiacov ti dlzi vyzivne 7 rokov x 12 mesiacov x 28 euro -2352 euro ti na prist na ucet
Ja osobne by som to nechala tak. Ja vždy volím pokoj 😬 a keď by došlo na najhoršie a budeš potrebovať financie vždy sa dá vyžiadať spätne. Môj otec tak kedysi vymohol výživné za celé roky od mojej bio matky tesne pred mojou 18kou.
@majkabambulik Bola som mladá a sprostá tak som to vtedy neriešila že ju nasilu zobrali.Len pametam si že ony sa mi vyhrážali že zavolajú na mňa políciu keď im dcéru nedám,lebo vtedy ešte platil a mal na ňu nárok.K ex čo som sa popocula od známych vraj nepracuje a má zdravotné problémy.Dlhe roky pil bol alkoholik,preto som sa s ním rozišla.A vraj ostal na vozíčku,tak neviem ako a z čoho by mi to výživné splatil keď pravdepodobne nepracuje.
chapem ta, ale ty neries z coho by ti mal platit, urcite nieco zdedil, ak ma invalidny dochodok, cize pravidelny prijem tak mu exekutor na neho siahne, taktiez exekutor ho navstivi a ked berie veci, ktore nepotrebuje na zabezpecenie obzivy a taktiez mu nevezme invalidny vozik, no taku tv, mobil atd mu vezme- ty to neries. Potrebujes teraz peniaze pre dcerku. Potom tie penieze uz nebudu mat taku hodnotu lebo je inflacia....
ono to naozaj tak funguje že aj keď neplatí, má nárok na styk s dieťaťom....matka je na to, aby dieťa pripravilo na to že bude s otcom, nestačí že dieťa nechce.....a keďže má už 12rokov, tak určite to nebude v tvojej prítomnosti....ja by som sa vykašlala na to výživné, ono vždy je niečo za niečo......a keďže má ID, bude mu stále priznané len minimum.....dokonca on môže ako exmanžel žiadať vyživovaciu povinnosť od teba na seba.....
Tak pokiaľ je to tak, že má zdravotné problémy. Tak to nechaj radšej tak. A buď rada, že máš kľud
Ja by som volila kľud. Keby to bolo že 200 eur nepoviem ale 28 eur a pre dcérku stresy ak máš tak že prežijete bez tej žobráčenky tak voľ radšej kľud. Ked je chorý a že na vozíku tak nechaj to tak.
Kaslala by som v tomto prípade na neho. Hlavne že mám kľud a šťastný život
@majkabambulik On má ešte dve deti okrem mojej dcéry,ich vychováva jeho mama( moja ex svokra) no úradne ich vychováva on.Byva u matky,on nemá ani žiadny majetok.
@mogaa My sme neboli manželia
@zuzi0911
@haley7897
@monalisa1111
@dilino
@lucia147852 Ja som taká kľudnej povahy že mám rada kľud a zbytočne nechcem v tom rýpať.Len všetci vieme aké ťažké časy sú,tak som nad tým tak porozmýšľala že čo s výživným.
Úplne chápem. Ja som v tomto rovnaká. Na staršiu dcéru som v živote nevidela od ex cent a ani sa neunuvam. Hoci v jeho prípade je finančne zázemie úplne iné. Nestojí mi to ale zato...
Co urobis ked ti priznaju vyzivne a on sa bude domahat styku s dcerou a bude si ju brat na cely vikend kazdy druhy tyzden??
Bud rada ze mas od neho pokoj...
V tvojom pripade by som volila pokoj
No je na invalidnom nič nevlastní má ďalšie 2 deti no tak tou veľa platiť nedajú a exekútor tiež neviem či mu budest čo vziat
Ja len nechapem, preco si to neriesila tak nejak priebezne, ked bola dcerka mensia, ty sama a financne na tom asi horsie? Aj to akym sposobom si ju brali, no otras, toto si mala riesit a nie pre klud skakat ako oni piskaju..
S terajsim manzelom to mate ako? On sa k nevlastnej dcerke nechova rovnocenne?
peniaze niesu pre teba ale dceru -mozes jej ich odlozit ... bude mat na start.. osobne by som sa porozpravala s dcerou-12 r je uz dost na to aby vedela-mozno ho tuzi stretnut ale boji sa to povedat ... kazdopadne ja osobne by som sa v tom uz nerypala ak mas na to aby si prezila ...
Jedna vec je že dcéra na nárok na výživné od otca.
Už dávno si to zmeskane výživné mohla vymáhať, cez exekútora, nie je to premlčané a ešte by mal platiť úroky z omeškania aj trovy exekútora. Prípadne mu zoberie vodičák, alebo mu hrozila basa.
Ale
Stojí ti to za tie nervy, tvoje aj dcerine, aby si vysudila o 5 evri viac ?
Nemá majetok, nemá vysoký príjem, invalidný dôchodok asi nemá okolí tisícky, tak z čoho by mu zobrali. Ako sa hovorí, kde nič nie je ani exekútor neberie. Musel by mu nechať životné minimum, a zo zvyšku rátať na 3 deti.
Zato by mohla ex svokra robiť peklo, trvať na stretávani, útočiť, ohovárať, obťažovať nenávisťou...
Ty ich oboch poznáš, ty vieš ako sú a čoho schopní.
Skús si najskôr zistiť viac info o nich, nielen € ale ich celkový život, či by ti stálo zato rýpať sa v ich hovne.
Lebo hovna to sú, keď takto serú na dieťa .
Prepáč, myslím to obrazne.
Lebo by zase prišlo na šetrenie zo strany koliznej, možno aj psychológa, ale súd by už mohol dcéru predvolať vypovedať, a teda či by si toto dopustila, aby zažila. A mohlo by to trvať, všetky serepetie, aj rok.
Porozoravaj sa s manželom, lebo vlastne on je viac živiteľom a vychovávatelom tvojho dieťaťa, či ťa podporí, alebo radšej kašľať na exa a jeho pár šušnov, aj na nervy okolo.
Keby si mala nádej, že podľa majetkových pomerov exa máš vysokú šancu získať slušne výživné a spätné doplatenie, tak to stojí za úvahu, dopriať dcére nejakú finančnú rezervu. Ale alkoholik a vozickar ....tam asi ani dedičstvo nehrozí, a ktovie či po starých tiež.
@cacianka Máš pravdu, radšej kašlem na to.Hlavne nech máme kľud od jeho rodiny.
no ved iste ale chceš mať kľud pre 28 eur bude dcéru vláčiť kade tade a zvlášť ked píšeš že ho ani nepozná.
tak môj ex musel platiť aj keď syna nevidel 15 rokov... nenechala som si ujsť 133e/mesiac a potom neskoršie 500e/mesiac.
ale ak ty máš rada pokoj, tak asi do toho nepôjdeš...
Riešiť, peniaze patria dcére. Hotovo
Ja si myslim, ze v 12r sud uz prihliadne aj na nazor dcery, co sa tyka stretavania. Ci nie?
od 11r dietata, sud respektuje ci sa dieta chce stretavat alebo nie a prikloni sa dietatu.
@ukulela @jujala áno, môže rešpektovať, ale ste si iste že súd nebude usmerňovať a tlačiť "mamička veď je to bio tatko, mala by dcéra vedieť kto je bio tato, veď ju pripravujte, vysvetlite, a podporujte ich spoznanie, vzťah, pošlite ju, aj babku potrebuje, bla bla bla " ?
Veľa sudcov vynáša verdikt že bio otec bio dcéra majú práva, a mater je tá zlá lebo bráni a nepripraví navychovava dieťa ku vzťahu s otcom, ale kde sú povinnosti biootca biobabky ?
Kde boli doteraz, keď o dcérku autorky záujem nemajú, ani len tu omrvinku € neplatia, aký majú vzťah keď malé dieťa nasilu napchali do auta, odvtedy nezáujem, .
Aj keby smrdeli grošom, ok, stane sa, ale vzťah, láska, prístup sa dá budovať aj zadarmo, možno za pár drobných. Aspoň listy, pohľadnice, telefonáty, ...
Ale takto ? No načo rýpať do kopy , keď nevie aké 💩 vylezú.
Aspoň ochráni dceru pred všetkými tými vybavovackami, lebo všetko sa to odrazí na živote zabehnutej rodiny. Dcéra má 12, všetko si všimne, aj keby divadlo doma pred ňou hrali, stres nervozita sa prejaví
ale ja osobne nemam ziadny takyto problem ako riesis ty. Ja praveze, ked deti chcu aj bio otec, tak sa len tesim, ze budu spolu co najviac. Maju normalny vztah a nechcem ho pretrhnut....no vsetko zavisi od otca. Ja dokonca ani neurcujem cas v rozvodovych papieroch. kedy chce vtedy ma deti...

Kašĺala by som na to...to ti tých pár eur sj keď áno aj to je peniaz,naozaj za to nestojí...ona ho poriadne nepozná...