icon

Manželovo pitie ohrozuje naše manželstvo a budúcnosť rodiny?

12. máj 2024

Ahojte ženy. Ani neviem či čakám radu, porozumenie alebo čo...ale som v koncoch. Mám tri malé deti, 6r, 3r a mesačné bábätko...s mužom sme sa brali z lásky a stále ho v podstate ľúbim, ale už neviem ako s nim ďalej žiť. Miluje futbal, ten má na prvom mieste a napriek veku (40+) stále chodí hrávať- za starých pánov, ako sa oni volajú. To by mi tak nevadilo, ako tie opijáše po futbale. Kým pracoval v zahraničí (mesačné turnusy), tak si šiel zahrať len občas, snažil sa ten čas tráviť s nami, ale aj tak sa xkrát opil (väčšinou v piatok) a potom bol pol víkendu nedostupný. Ešte xkrát sa zobral aj v sobotu dakde a proste ja sama s deťmi. Na ulici mame partiu, tam oteckovia každé poobede z práce s deťmi, v piatok krásne obaja rodičia spolu a cez víkendy po výletoch.. kým pracoval môj muž v zahraničí, tak som tam večne bola sama s nimi, a na výlety sme chodili len občas. Vždy som horkú slinu prehĺtala, lebo mi to ľúto bolo.. a môj muž len sľuboval a sľuboval. On sa polepši. Samozrejme sa potom kajal a vydržal sekať dobrotu, ale aj tak to prišlo zase. Joj ženy neviem, pýtate sa prečo s nim mám tri deti, prečo ešte bábätko...lebo som chcela deti, deti sú šťastné, on ma nebije, deti nebije, venuje sa im keď môže, on je ten zábavný rodič, jeho deti zbožňujú, vie sa s nimi vybaviť, aj na celý deň s nimi kľudne ide. Tak ja som si stále vravela, že toto nemôže trvať večne, že proste on nemôže byť takýto stále.. a tak prišlo tretie dieťa, viac menej neplánovane.. a dohodli sme sa, že od nového roka už bude pracovať doma, aby mi s deťmi pomáhal. Baby je to super, večer ich sprchuje, ráno syna do škôlky berie, je to pomoc riadna. Lenže s tým opíjaním je to čoraz horšie. Bábätko zapíjal v apríli až keď som prišla z pôrodnice, ale a v tú sobotu prišiel síce na kašu, ale o 9 večer bol doma. No potom to bolo v strede týždňa, keď šiel z práce, a potom po futbale zase.. a ja to nedávam, jeho mama si stále ide svoje, že to kvôli mne on tak pije, že my máme dáke problémy. No máme, ten sprostý alkohol, ja mu ho do krku nelejem! No a ako začal futbal minulý víkend, v piatok sa ožral ako prasa zase ale ok, potom celý víkend deti bavil. No tento víkend? V piatok prišiel z práce o 17, bol pri nás polhodinu a išiel na futbal, prišiel v noci. V sobotu ráno šiel kočíkovať ale už plánoval párty u brata na dome, že však idem aj ja. Tak ja reku že zabúdaj, chcel vziať deti - ale na vlaku, reku to isto nie, opiješ sa a dakde ich zabudneš. Tak už som bola najhoršia, že mu deti nechcem dávať, že on príde o 7 a dobre bude.. jasné, prišiel v noci, a ráno mi len vraví, idem futbal hrať, beriem deti. Vravím, že isto nie, je deň matiek, chcem byť s nimi. A on, že mi zavolá keď dohrajú a príde za nami. Tak so mu volala o 1, že kde je, a on že ešte hokej pozerajú. Tak už som ho blokla...normálne som sa zrútila...mamina ma v rozvode podporila, ale ja si to neviem predstaviť. dostávam 600€ s prídavkami, byt sme nedávno kúpili, ten mi isto neprenechá a aj tak by som neutiahla hypo a nájom...čiže s troma deťmi k mame do 3i...ale tá predstava, že bude chcieť napríklad striedavú starostlivosť. Ako vydržím dva týždne bez detí? Bez mojich lások, od ktorých som bola na noc vždy len v pôrodnici? Láme mi to srdce, neviem čo mám robiť..mamina vraví, nech podám žiadosť, aspoň na vystrašenie, že možno sa spamätá polepší.. ale keď nie a bude to už naozaj, fakt neviem ako to zvládnem finančne a hlavne ak naozaj bude nejaká striedavá starostlivosť...bože úžasný deň matiek, ja doma revem a mamina mi deti stráži...muž v liehu, ešte doma nie je a ja neviem ako ďalej...

liliana8
12. máj 2024

Skus pockat aspon, kym mladsie nebude mat 2-3 roky a ty sa vratis do prace. Ak to pojde, skus po veceroch trochu obnovit vztah s muzom (nie vycitky, ale pozriet si spolu film, masaz, sex, spoloc.hra, co mate radi). Proste skus si ho tymto sposobom znova "priputat". Vydrz par mesiacov. Ak to nepojde, zameraj sa na deti, aby ti jeho vystrajanie az tak psychicky neublizovalo a snaz sa po troche si odkladat peniaze + jeho nechaj nech s detmi nadalej pomaha. Drz sa🍀

butterflyeffect
12. máj 2024

Pri tom vsetkom co si napisala mi pride ze mate pekny vztah aj otec je dobry a ze jediny problem vo vasom vztahu je jeho pitie alkoholu. Skus sa snim porozpravat, ci vie s tym prestat sam pripadne protialkoholicke… bohuzial ak bude davat prednost alkoholu urcite to dobre nedopadne… ale je vela ludi co sa tym prekusali, otazne je ze co je pre neho vacsia priorita-rodina ci alkohol? Ak to bude alkohol tak urcite som za ten rozvod.

alickapusinka
12. máj 2024

Skús možno ak by mu pristali papiere na rozvod možno si uvedomí a prestane s tým. Nie je normálna za každým sa tak opiť. Však každý si dá sú meniny, narodeniny, opekanie, grilovanie oslava svadba ale aby skoro každý deň to už je veľa. To už je alkoholizmus vieš musíš si uvedomiť že deti budú vždy väčšie a väčšie a aby tak otca nevideli. Ak budú väčšie tak ak máš možnosť vráť sa do roboty. A potom uvidíš čo bude. Ak máš maminu tak ta TI pomôže určite ťa v tom nenechá samu. Ale každopadné konaj aby už nebolo neskoro. Deťom zažiadaj o výživné po rozvode myslím si že to zvládneš.

really8
12. máj 2024

Necitala som do konca lebo viem co to znamena mat doma “futbalistu”. Tieto dedinske horske ligy su najhorsie. Vacsina ich tam ma problem s alkoholom lebo vsak vzdy je dovod nieco zapit a hlavne je to taka slovenska kultura. Moj nastastie nikdy nepije lebo je sofer. Ak sa da chodievajte s nim na futbal. Deti sa tam vacsinou zabavia s inymi detmi a ty si ho ustrazis.

januska12323
12. máj 2024

Ako vravíš otec je celkom dobrý len keby nebol alkoholik. Dala by som mu ultimátum a aj ho dodržala, ak sa neprestane ožierať ako puberťák ja sa s ním na rodinu hrať nebudem.

sasa1310
12. máj 2024

tu niet žiadnej rady. 6 rokov si doma, ďalšie 3 roky budeš opäť doma, tak už musíš len stiahnuť chvosť a čušať. Najskôr si mala ísť do práce, aby si videla aké by to bolo keď by ste pracovali obaja. Jeho plnohodnotná starostlivosť o všetko spolu s tebou. A až potom si mala mať tretie dieťa. Možno sa ti nechcelo do práce neviem. No náhoda, že každé 3 roky ideš na dalšiu materskú. Teraz čo chceš robiť? 6 rokov si bez príjmu, tak už ozaj len doma vyplakávať do vankúša. Ja si nemyslím, že sa zmení ,nakoľko sama píšeš, že vždy len sľubuje a potom seká dobrotu chvíľu. Takže tak.

aleza
12. máj 2024

Toto iste som mala doma. Lenze s dvojcatami. A s vlastnej skusenosti ti pisem ze sa nezmeni uz. U nas pil stale viac a viac, nepomohlo dohovaranie, nic. Navrhla som psychologa aj liecenie, urazil sa a odmietol. Uz sme rozvedeni a uprimne mam sa ovela lepsie. A to som sa tesne pred rozvodom dozvedela ze ma aj milenku. Pije spolu s nim.

damian85
12. máj 2024

Podaj žiadosť o rozvod. 90 % mužov ale aj žien si uvedomí čo má doma , až keď to stratí. Buď však pripravená na to , že to môže akceptovať a naplnia sa tvoje " obavy " z tým že deti neuvidíš 2 týždne , že to budeš mať po finančnej stránke ťažké , bývanie detto. Len si treba uvedomiť , že na 2 stoličkách sa súčastne sedieť nedá. Buď si štastná s tým čo máš , alebo nie. Môžeš veľa stratiť , ale môžeš aj niečo získať. Takto život funguje.

aliaray1
12. máj 2024

Ahoj, nepodavaj ziadnu ziadost ani sa nevyhrazaj rozvodom.
Ta cela situacia s alkoholom je velka zataz. Otvorene sa s manzelom porozpravaj, povedz mu, ze mas myslienky na rozchod (neuviedla by som priamo slovo rozvod), kvoli jeho lahkovaznemu pristupu k vam, kvoli alkoholu a krcmovym kamosom.
Spytaj sa ho, ci je ochotny absolvovat suchy mesiac teraz, abstinencia, uplne bez alkohoku, ani radler.

Skus sa ho spytat, ci by absolvoval s tebou parovu terapiu (online), urcite chodte! Je to super.