Máte skúsenosť so sudkyňou Zdenkou Mattielighovou?
Prosí dajte mi názor na sudkyňu, moj ex mi chce vziať dceru do starostlivosti, mam paniku, lebo som všeličo počula. Dcéra má iba 4 roky.
Ahoj Alexandra, ja tu nepotrebujem hovorit o tychto veciach, som psycholog a rozumiem tomu, len ma zaujima nazor inych, co maju skusenost s pani sudkynou. Myslela som, ze sa tu najdu zeny, ktore pojednavala. Ja mam na nu jednoznacny nazor, len nerada by som sa mylila a bola neobjektivna. Ale dakujem za tvoj prispevok.
@amaj u nas takmer neexistuju pripady, kedy sa dieta zveri do starostlivosti otcovi ked je matka schopna a ochotna sa o dieta starat. uprednostnuje sa matka, najma pri takto malych detoch, a potom sa pripadne uvazuje o striedavej starostlivosti. Tvoj muz chce malu do starostlivosti, nie zobrat ju tebe. Neviem aky je jeho vztah s dcerou, mozno sa nestara a nezaujima, ak je to vsak inak, treba sa snazit na starostlivosti v prvom rade dohodnut.
Komu bude dieťa zverené rozhodne sudca. Úplne kľudne môže odignorovať čo poviete, čo dokážete...Neverím nášmu súdnictvu a otázku @amaj pokladám za normálnu. Je veľmi naivné myslieť si, že ak je matka schopná, súd jej takmer vždy zverí dieťa do opatery... Dieťa pôjde k tomu, komu ho sudca pridelí (zdôvodnenie sa vždy nájde).
@alexandra ...moje skúsenosti práve s rozhodnutiami KS ma vedú k presvedčeniu, že sa spoliehajú na to, že sa ľudia neodvolajú...prípadne akoby KS rozhodli "podľa počasia a nálady" a ak sa ľudia odvolajú, ponechávajú KS riešenie problému na vyššie inštitúcie...taký určitý alibizmus...
...zažila som si so súdmi svoje a práve rozhodnutia obvodných a krajských súdov ma privádzali do úžasu...

Odznelo to tu uz x-krat, ale zopakujem,
Takmer kazdy chlap sa vyhraza svojej partnerke, ze jej vezme dieta, ze ho bude ziadat do svojej starostlivosti, lebo ma vyssie prijmy, lebo ma byt, a co ja viem este co.
Tieto dovody nie su dostatocne na zmenu zverenia.
Nenapisala si viac k svojej situacii, preto tazko radit, ci by bola vhodna striedava starostlivost, alebo rozsireny styk s otcom, alebo ina uprava styku.
Kazdopadne, len to ze to muz povie neznamena, ze uz svoju dceru nebudes moct vychovavat.