icon

Môže bývalý manžel zakázať cestu s deťmi?

mina17
4. jún 2024

ahojte, chcem sa opýtať kto má skusenosti. z Ex sme sa rozišli robí naschváli. a teraz otazka chcem deti vziať do Chorvátska išli by sme my 3 + moja mama a sestra. Je možné aby otec detí zakazal z nimi vycestovať alebo niečo? ďakujem

sense
4. jún 2024

@mina17 komu su zverené deti?

mina17
autor
4. jún 2024

@sense ja sa o deti starám súdom nemáme určene

sense
4. jún 2024

@mina17 nemá ti prečo zakázať. Mu oznam ze od vtedy do vtedy ste ba dovolenke. A určite by som poriesila zverenie deti do svojej starostlivosti, lebo rovnako aj on môže zobrať deti kdekoľvek a de facto kedykolvek

mina17
autor
4. jún 2024

@sense je to také jednoduché? deti majú moje priezvisko on sa o deti nezaujima no

sense
4. jún 2024

@mina17 si ich matka... V styku mu nebránis a ani sa s nimi nestahujes cez 3 krajiny

thirstymonk
5. jún 2024

@mina17 to bohuzial nikoho nezaujima... 🤷

tamitamitami
5. jún 2024

Môžeš s nimi ísť na dovolenku. Tak isto to môže spraviť aj on. Daj si deti zveriť aby ste v tom mali poriadok.

mia018
5. jún 2024

Napíš ex správu od kedy do kedy idete. Ak zatiaľ nemáš deti zverené do svojej starostlivosti takto budeš mat dôkaz, že deti nikam neunášaš ale idete na dovolenku a on bol na to vopred upozornení, kde sa budú v tom čase jeho deti zdržiavať

jana005
5. jún 2024

@mia018 neviem, či je to dobrý nápad mu písať, že aký termín ide na dovolenku.
Lebo keď jej chce robiť zle, tak bude vedieť, kedy idú preč a naschvál môže vtedy chcieť deti

mia018
6. jún 2024

Chcieť môže, preto stačí navrhnúť iný termín kedy by ich dostal.

cacianka
11. jún 2024

@jana005 pravda,
lepšie je napísať až po odchode - sme v zadare, od 5.7. do 15.7.
Ale ak vôbec nemá záujem, nechodí za deťmi, ani to netreba.
Ale zverenie veru treba, takéto " bezvládie" je o ničom