Môže právnik podať žiadosť o rozvod neskôr?
Ahojte baby.
Chcela by som informáciu. Môžem si dať vypracovať žiadosť o rozvod právnikovi a podať ju aj neskôr (o mesiac-dva)? Alebo ju podáva právnik automaticky? Ďakujem
@pribinak
A tam si už môžem dať zapracovať aj žiadosť o starostlivosť deti a vyrovnanie majetku?
Deti áno, majetok nie
@pribinak
A on potom môže dať námietky proti môjmu návrhu? Keď mu to dopredu nepoviem a len podám žiadosť, aký je ďalší postup?
Samozrejme že dostane priestor na vyjadrenie
Keď mu nepovieš že dávaš návrh na rozvod tak dostane zo súdu tvoj návrh a bude vytýčený termin
Za mna ak máte aspoň aké take vzťahy tak je dobre sa dohodnúť ohľadne deti.
@pribinak
Práveže nemáme. Manžel mi chce robiť len zle, aby mi ublížil. Ešte aj cez deti. Nebude sa dať s ním po dobrom dohodnúť na ničom. Už teraz sa bojím
@pribinak
Chcem sa opýtať, či je možné, že by manžel dostal deti do striedavej starostlivosť, keď viem dokázať, že dlhodobo chodí pracovne prespávať mimo domu, prípadne pracuje od ráno do večera, čiže sa nevie o deti postarať.
Zároveň, od akého veku sa môže dieťa rozhodnúť, s ktorým chce byť rodičom. Prípadne, či súd na názor dieťaťa prihliada. Dcéry majú 6 a 15 rokov. Manžel bude chcieť striedavú starostlivosť
To či a kedy advokát poda návrh na rozvod je na dohode medzi ním a klientom - je možný aj postup že advokát návrh vypracuje a odovzdá ho klientovi, a viacej vec nerieši.
Po podaní návrhu na rozvod súd vyzve druhého z manželov na vyjadrenie ( ak sú splnené zákonne podmienky, súd manželstvo rozvedie aj keď druhý z manželov s rozvodom nesúhlasí).
Čo sa týka maloletých deti, jedna sa o zdĺhavý proces, je potrebné upraviť styk aj výživné, súdy by mali uprednostniť striedavú starostlivosti ak je to v zaujme dieťaťa..
@kirara
Aj pokiaľ otec nemá pravidelnú pracovnú dobu s príchodom domov, aby zaopatril deti? Napríklad, že by boli do večera samé doma?
Na rovinu….dcery sú už veľké, vhodne do striedavky, ale najmä tá staršia ma už právo sa vyjadrit akú predstavu s kým chce zostať
To že chodí prespávať mimo naozaj nie je dôvod aby nedostal striedavku. Veď ty si doma.
Vieš, ja tá chápem že ty si starostlivá mama a pozeráš na dobro deti, ale toto asi naozaj nie je dôvod. Deti sú bežne dovecwra samé. Aj môj. Keď obaja pracujeme
Ale je tu skupina právnikov, skús ich osloviť, viac ti poradia
@pribinak
Ale v noci asi nemôžu byť samé doma. A pre mňa je asi dovod aj to, že sa hádam nebude 15 ročná starať o prvácku na základnej škole, s ktorou sa treba učiť
Tak toto je už dobrý dôvod. Ten použi.
To zrejme v zaujme dieťaťa nebude, súd bude posudzovať aktuálne podmienky u oboch rodičov, ustanoví kolíznu opatrovateľku, ktorá vykoná návštevu u oboch rodičov, atd., nemusíš to preukazovať len ty.
Pozri si stránky CPP, ak aj nespĺňas podmienky, majú celkom slušne spracované informácie k rozvodu aj úpravu styku ( aké doklady budeš potrebovať atd)
15rocna sa bude môcť vyjadriť sama, s kým chce žiť a ci chce, nechce striedavu starostlivosť.
Samozrrjme, on musí preukázať, že ma pre deti vhodné podmienky na bývanie.. Izba..

Môžeš aj o 2-3 mes.