Môže výživné platiť matka otcovi dieťaťa?
Ahojte. Vraj teoreticky to mozne je. No neviem, ci sa to ozaj stava. Mam totiz vyssi prijem, uspory, vlastny byt. On nema ani detsku izbu vo svojom podnajme, cize s vylucnou starsotlivostou u mna bude suhlasit.
Momentalne neprispeva nic. A ja ja obavam, ze sud moze rozhodnut aj tak, ze ja budem platit jemu.
Sud ma podklady uz dlho. No nevyjadril ja.
Je niekto v pdoobnej situacii. Co odporucate?
Dakujem.
Nie nemôže platit matka otcovi.......pokial nie je dieťa zverené otcovi / do striedavej starostlivosti a je tam extrémny rozdiel v príjme.
Hypoteticky môže žiadať výživné na manžela......Reálne takmer nemožné
@pribinak vraj je to tak, aby malo dieta rovnaly standard u oboch rodicov. Cize ten, kto zaraba viac, doplati tomu, kto zaraba menej. No tiez mi to pride cudne, kedze ja zatial platim vsetko a dokonca mam aj dieta vo vylucnej starostlivosti.
Tak toto som ešte nepočula. Môžeš ako manželka platiť výživné na manžela. Ale na otca dieťaťa? To bude nejaká blbosť
jedna vec je výživné na dieťa a druhá výživné na exmanžela.....výživné na dieťa sa týka rozdelenia reálnych nákladov na dieťa...čiže ak bude dieťa zverené do tvojej starostlivosti, tvoj ex sa s dieťaťom môže stretávať napr,každý druhý víkend a je jedno či bude bývať v prenájme alebo 4izbovom byte.....dieťa má mať životnú úroveň ako obaja rodičia, nie druhý partner .......ale zase neplatí že u oboch rodičov musí mať rovnaké podmienky, teda napr.vlastnú izbu,,,,,
Teoreticky by si mohla platiť výživné bývalému manželovi ak by bol zo závažných dôvodov bez príjmu a bol by na výživné odkazany. Ale nie výživné na dieťa. A aj tam je to časovo obmedzené, ak sa nemýlim tak max rok od rozvodu.
Nemôžeš to brat tak doslova. To nie je celkom tak ako sa to hovorí
To by musel byt brutálny rozdiel a on by musel mat veľmi vážne dôvody aby nemohol napr zmeniť prácu a zvýšiť svoj príjem
To je dala somarina🤣. Vždy platil výživné na dieťa ten čo ho nemal u seba. To ti určili súdom??. Že máš platiť? 🤣🤣. To dáky sudca na hlavu padnuty🤣. Však ty sa staráš oto dieťa ty mu všetko dávaš kupuješ platíš však už to je asi to výživné 🤣. Nechápem no toto si vygooglim toto ma normálne začalo zaujímať🤣🤣
@aduska0001 súd ešte nemali.
https://www.pravneprerodica.sk/vyzivne-exmanzel/ Ale toto je iba " hypotetické " reálne ak on nie je odkázaný na invalidný vozík súd to neschváli.
V prípade SS je to na zváženie....
V prípade tvojej osobnej nereálne
Ak ťa " načapal " pri nevere , dostal infarkt , vďaka tomu je na invalidnom vozíku nie je schopný sa sám živiť......potom mu to možno priznajú
Ak bude dieta v striedavej starostlivosti, tak moze urcit vyzivne, aby dieta malo u oboch rodicov podobne podmienky. Ale neboj, nebude to vyrazne vyzivne...ale napriklad ak mate na dieta vyratane naklady 600eur a mate dieta v starostlivosti s rovnakym podielom, tak by urcil platit vyzivne napr.50 alebo 100 eur ( velmi zalezi, ci je ten rozdiel v prijmoch vyrazny. 300 eur je 50% z nakladov na kazdeho rodica, aj by mali podobne prijmy pri 50% podiele starostlivosti a potom ten pomer sa upravi podla prijimov, presne tabulky na to nie su, ide len o subjektivne posudenie sudu, ale vzdy sa musia financne obaja rodicia podielat) Ak by si ty mala dieta vo vacsej miere, tak aj to sa zohladnuje..
Výživné "na muža", ktorý je telesne a duševne zdravý platiť nebudeš. Výživné na bývalého partnera síce existuje, ale len v prípade, že sa nie vlastnym pričinením nedokáže uživiť sam. Žiadna rovnaká životná úroveň, taka sprostosť (Bohu vďaka) u nás neplatí. Výživné na dieťa by ti určiť mohli, ak by bolo v striedavke alebo výlučnej starostlivosti otca. Inak nie.
@modry1985 super. Dakujem za link. Toto som nikde doteraz nenasla. A ano je tam, ze musi byt exmanzel a preukazatelne sa nemoze sam zivit.

Toto je čo za nezmysel? Prečo by si mu mala ty platiť?
Ak bude dieťa zverene tebe, tak on bude platiť výživné na dieťa
To že nemá vlastne bývanie či ma nižší príjem ako ty, je jeho problém
Ste manželia? Partneri?