Môžem prísť rozvodom o deti?
Budeme sa rozvadzat, viem ze najvacsia chyba bola ze som prisla do svokrinho domu a nemame vlastne nič, ale co uz... Ide mi o to, ze muz povedal ze mam odist, ze mo noc neda, nicnema, ze aj ked sme spolocbe prerabali a kupovali, nemame blocky uz davno a dom je mamin... Ja ako pracujuca matka pojdem do podnajmu, zarabam tak 660 cca... On rata s tym ze pojdem sama.. Detu ostatnú u neho... Ale on nevie varit, bic, ja som stsle s detmi, potrebuju ma, psychologicka povedala ze starsi je na mna enormne naviazany, maju 9 a 13... Myslite si ze moze sud dat deti jemu ked ma bývanie.
@martina28p no pokiaľ budeš mať s deťmi kde bývať, nie je dôvod dať ich mužovi....čiže nájsť si lepšie platenú prácu a prenájom bytu príp.ísť k rodičom....inú možnosť nemáš....ale určite by som poriešila aj druhú prácu, lebo síce výživné na deti dostaneš, ale stačí že ti ich mesiac dva nepošle a nebudeš mať z čoho zaplatiť prenájom.....
Môže ich dostať do striedavky. Obzvlášť ak sú to už takéto väčšie deti
V tomto veku sú deti už dosť samostatne.
@martina28p a aký má s deťmi vzťah? Podľa mňa máloktorý chlap chce deti reálne výlučne do svojej starostlivosti, skôr bude keď tak žiadať striedavku, minimálne kvôli alimentom. Ak budeš mať aj ty bývanie, je jedno či to bude podnájom a nie si alkoholicka či drogovo závislá, tak súd nebude mať dôvod ich zveriť len do jeho opatery. Okrem toho sú už dosť veľkí, takže kolízna sa bude určite pýtať aj ich na to s kým chcú zostať.
Striedava starpstlivost ti nic nehovori? Uz to nie su male deti...
@ivangeline so striedavkou nemam problem a t9 by som chcela, tu ide o to ze on si mysli ze budu len s nim...
Vztah maju dobry, ako otec nie je zly, ale vsetko vzdy bolo na mne, on si ich vie ziskat tym ze ich kdesi vezme autom, alebo im kupuje... Ja by mu vôbec nebrabila
@martina28p on má aký postoj k striedavke? Ak by súhlasil, môžete súdu predložiť rodičovskú dohodu. To by rozvod dosť urýchlilo a bolo by to menej bolestne pre všetkých
@pribinak myslim ze s tym nebude suhlasit... On to berie ze deti tu maju zazemie...
Pokial budeš mať bývanie a prácu nieje problém. Podnájom si zaplatíš a máš pokoj od debila, čo cely život bude bývať pri mame. S takým chlapom sa nikde neposunieš. Nikde. Dobre že odídeš.
@martina28p ...urcite striedavka ale ako to bude vyzerat. :/
@martina28p tak ak ty nemáš dokonca problém ani so striedavkou, tak to sa už vôbec nemáš čo báť. o deti neprídeš. mimochodom, ešte pripočítaj nejaké to výživné, pokiaľ náhodou on zarába enormne veľa.. alebo teda podstatne viac ako ty. napríklad ak má on 1200 eur, tak bude hradiť výživné (alebo by mal) aj napriek striedavej starostlivosti. plus ty ako manželka by si si mala tiež okamžite požiadať (hoci, to poradia právnici prípadne ženy so skúsenosťami, či sa to dá, ak už pracuješ)....
@martina28p a ako sa k tomu stavajú deti? už si vedia čo-to povedať. aký majú názor? chcú ostať len s otcom? až teraz som si to ešte raz prečítala a uvedomila si ich vek...
pokial nie si fetacka alkoholicka alebo psychopatka a neviem co deti ti nikto nezoberie...byvanie mat budes a na uzivenie ti bude prispievat - alimentami
@martina28p
@panelacikova ak pracuje, tak ona výživné nebude dostavať. Nie je dôvod. Z príjmu si dokáže uhradiť základne potreby.
Iná situácia by bola, ak by pre nejakú príčinu nemohla pracovať.
@pribinak Ďakujem. toto som nevedela. v každom prípade na deti môže dostávať. a predpokladám, že nie je nejaká spitina a tým pádom o deti nepríde úplne. a ešte je ochotná mať aj striedavku, tam nie je o čom. partner ju len zastrašuje...
@nttnnt
@panelacikova no on je živnostník, ale nevykazuje faktúry, neplati socialku, on toto ma podchytene... Tvrdi ze zaraba malo, ale vieme ze nie... No dokázať sa to nedá ... Ale ja mam zmluvu na neurcito ataly prijem, mozem si este cosi nájsť... On savzdy spoliehal ze mu rodiacia pomahali.... Deti cosi tusia ale este nevedia ze to asi takto dopadne... Napatie citia z jeho strany, je stále nasraty, bucha dverami, vecami, ja sa im venujem vsetok cas... Oni tu maju zazemie, skolu vedla v dedine, bide tazko ist z mesta hlavne mensiemu, ale zvykol by si... Starší by aj do mesta siel, ten sa neboji, mladší ano... Ze nezvladne cestovať, ale chodia deti... Zvykol by si casom... Na zaciatok by bolo tazko vsetkym... Ale nechcem im branit octa,... Toto jeedzi nami... Len asi on to berie inak, stval by ich a jeho rodiavia tiez, nikdy ma nemali v laske...
@martina28p podľa tohto opisu to vyzerá skôr tak, že deti by dali tebe do úplnej starostlivosti a nie otcovi. ak, tak maximálne striedavku. ja by som sa na tvojom mieste vôbec nebála. škoda len, že si hňup vie zariadiť papiere, ak bude striedavka, zrejme nebudeš mať nárok na výživné, jedine, ak by si naňho niečo mala, nejaké páky. v každom prípade sa nemusíš báť, žeby ti deti "vzali" úplne, to určite nie. 🙂
@panelacikova dakujem, toto mi staci🤗

@martina28p ak budes mat byvanie aj ty, nieje dovod aby ti ich kvoli tomu zobrali. A ako pises, on nema nic, dom je matkin. Navyse ak si pracujuca, nepijes a nedrogujes urcite ti nemaju preco deti vziat. To su len jeho pokusy zastrasit ta.