Môžem toto zahrnúť do rozvodu?
Ahojte môžem toto zahrnúť do rozvodu je to už časť rozsudok

Každý druhý víkend od 8 do....ale v ktoré dni? Od piatka 8:00 alebo nedeľa? Upresniť dni
Upresniť dni. Presne musí byť uvedené...od piatku...do nedele....s výnimkou letnych a vianočných prázdnin....tie sú následne upravené nizsie
...inak, neviem aké staré deti ale 18 máš dosť neskoro. Mne deti vždy chodili domov rozbité, kým sme urobili večernú hygienu, často bolo treba ešte skolu doriešiť....
v danom mesiaci....
A nechaj tak. Aj tak ti to takto neprejde. Malo styku pre otca.
píšu víkend...
víkend je sobota - nedeľa.
@hipuska aha ďakujem osobne si myslím že ani nebude mať záujem deti majú 4a5 rokov a ani doma sa o nich nestará radšej si ľahne...ale teda ak je to málo pridám tam ďakujem
A on robí na 4 smeny dva víkendy v mesiaci robí plus nadčasy čiže isto si ich ani nebude bravat
Musíš uprestniť dni respektíve ktorý deň keďže víkend je aj sobota aj nedeľa , jeden týždeň cez prázdniny je málo , vianoce ba striedačku. To je bežná prax súdov pri osobnej starostlivosti. Každý druhý víkend , prázdniny na polovicu , vianoce na striedačku.
K rukám matky znova hlúposť , pekne z účtu na účet - ako vymôžeš či si dostala , alebo nedostala niečo do ruky ? On povie že si dostala , ty že nie a exekútor si musí vybrať , komu uverí........
@damian85 mám tam uviesť aj číslo môjho účtu? No ja som si pomáhala internetom. Je to chlap ktorý nemá problém povedať že deti sú sprosté ako ja pred nimi ja naozaj nemám chuť aby tam trávili Vianoce síce jasné že ja ju mať nemusím ale aj tak je to agresívny chuj
Áno uviesť číslo učtu a ak je taký ako píšeš tak je úplne jedno čo dávaš do návrhu po deti si tak či onak nepríde. Mnohé tu bojujú s ex a nechápu že jedine ako odstaviť dieťa od rodiča je nezáujem druhého rodiča nie ich boj s druhým rodičom aby boli s ním najmenej. Tak či onak súd takmer vždy druhému schváli minimálne ako som písal každý druhý víkend + prázdniny , nech bojuje ktokoľvek akokoľvek , toto druhý rodič dostane.
@damian85 ale môžem nechať tak ako mám pri najhoršom to len súd zmení však. Ja sa bojím že naschvál bude chcieť robiť naprotiven a brat si ich a deti budú len trpieť
Ak teda, nebude mať záujem stretávať sa s deťmi a nebude to riešiť....daj si radšej menej do rozhodnutia. Z vlastnej vôle predsa môžeš hocikedy styk rozšíriť. Len si ešte urpesni, či aj počas letných prázdnin, chces každý druhý víkend. My máme počas letných mimoriadnu úpravu styku...po dva týždne v každom mesiaci
Mne príde ten styk s otcom malo. jeden týždeň v lete po dohode s matkou (tam by som uviedla koľko dopredu sa máte dohodnúť ktorý týždeň aby ste sa vyhli zvadám a Vianoce len prvý sviatok vianočný mi príde malo, Vianoce by mali byť na striedačku a rovnako aj nový rol. Nepíšeš nic ani o iných prázdninách a rovnako sviatkoch.
Pri mimoriadnych výdavkov si napíš aké mimoriadne výdavky. Lebo tiež môže dôjsť k stretu záujmov čo sú to mimoriadne vydavky
Dobrý deň, ak chcete aby Vám vyšlo tých 200 eur na deti navýšte sumu aj na 300 alebo 350, 400. Pretože ex s tým asi nebude súhlasiť a bude chcieť dať menej. Vy trvajte na súde neoblomne na sume, ktorú uvediete. Sudkyňa urobí potom priemer Vašej požiadavky a ex. Tak mi to vysvetľoval právnik.
Ja som sa na súde dohodla s exom, že Vianoce budú u mňa a u neho na Silvestra. Že dva týždne cez letné prázdniny a zvyšok je na dohode.... Fungovalo to pol roka a potom už len reči a oni ho nevideli. To nehovorím o vyzivnom, že posielal len polovicu( v lepšom prípade). Ale aspoň sme mali od neho väčšinou pokoj 😅
Nemusis davat deti vobec na vianoce. Ja to mam s byvalim tak,ze sa moze stretavat zo synom cez letne prazdniny 2 tyzdne v juli a dva tyzdne v auguste. A cez skolu vobec. A aj to,ze moze ale nemusi. Takze vsetko je o dohode. Ak si chce syna zobrat taki musi dat dopredu vediet aspon dva tyzdne a samozrejme je na mne ci mu ho dam alebo nie a aj to,ci je zdravy alebo nie.
@majka010689 wow ty si aká šéfka 🤣
@damian85 nie sefka. Ja som davala dvakrat na sud o striedavu. Ale panko furt nechcel a ,ze si bude maleho bravat ako sa jemu zachce tak to sudkyna tak rozhodla. A ,ze ak si nebude bravat maleho ani cez prazdniny tak mesacne 20€ navyse aby som zabezpecila mu prazdniny kedze neni skola. Lebo rodicovska dohoda sa zrusila a trvala som aspon na letnych prazdninach aby ho mal. Ale priznam sa maly ma 12 rokov. Nezijeme spolu uz 10 a on ho mal prvykrat tento rok cez prazdniny ako ho ma mat.
@majka010689 v tom prípade plne pochopiteľné...
Toto čo ty píšeš nemá ani hlavu ani pätu radšej si to nechaj napísať niekde ...
@nikola5803 prečo? Čo tam nemá hlavu a pätu? Tak môžem ten styk zmazať a určí to súd

To ,,v tom v ktorom" tam vôbec nesedí.