icon

Môžem vycestovať s deťmi do zahraničia?

1905iva
21. júl 2019

Dobry vecer ,zeny prosim vas ktora ste si tym presli ci viete nieco viacej tak bydem rada ak napisete ,tyka sa to vycestovania z detmi do Ciech ,som rozvedena deti pridelene mne ,ak uz mam raz povolenie na vycestovanie od ich otca zhruba cca 3r.do zadu aku ma taky papier platnost ? Dakujem vopred vsetkym co poradia ,pekny vecer.

sticker
mogaa
21. júl 2019

@1905iva ja si myslím že to má platnosť len na to dané vycestovanie.....v opačnom prípade by to bolo ľahko zneužiteľné, napr.matka zoberie deti na dovolenku do Nemecka a keďže už má povolenie - tak sa tam s nimi následne odsťahuje.

stela01
21. júl 2019

@1905iva zväčša by tam malo byt od do platnosť ...

stela01
21. júl 2019

@1905iva a ty to potrebuješ z dôvodu ?

1905iva
autor
22. júl 2019

Potrebujem to na odstahovania do Ciech koli praci a byvaniu ,len dalsie povolenie mi nechce dat byvali a moc casu na sudy nemam ,dlho to trva

stela01
22. júl 2019

@1905iva tak to on musí súhlasiť ak tam idete žiť .
Bohužiaľ , môže to považovať ako únos .

mechurik
22. júl 2019

Staci ak mu to oznamis v ten den pred cestou kam ides a hotovo.aj adresu.potom to neni unos

1905iva
autor
22. júl 2019

No takze mi nepomoze to predosle splnomocnenie ,ach tuto na sk sa nedockam nicoho v normalnom case ,dakujem za radu

veronikaszabova
22. júl 2019

@mechurik nie nemoze. Ak otec nesuhlasi s vycestovanim, riesi sa to sudne

eliska13
22. júl 2019

@1905iva za 3 roky sa mohla zmeniť situacia deti išli do škôlky, školy....

stela01
22. júl 2019

@mechurik ona tam ide žiť ?
Aké oznámenie v deň cesty ?

@1905iva Prepáč ale nad určitý počet km mám pocit 150 km musí otec deti súhlasiť .
A len aby si vedela to ty mu ich budeš musieť nosiť a ísť si aj pre ne .... neviem ako máte upravený styk napr každý druhý víkend .... vozis ich Ty .
Bez jeho súhlasu nepôjdu nikam

Absolútne si to neviem predstaviť ak by to bolo u mna a naopak že ex sa pobali a ide lebo preto ...