icon

Možnosti návratu dieťaťa zo zahraničia cez súd

evahunkova15
8. jún 2025

Ahojte som matka 6 ročného syna od narodenia je priznaný súdom do starostlivosti mojej mame. Žijúcej na Slovensku.
Ja som momentálnezijucs v Arabii a chcela by som sa presťahovať na Slovensko a dieta si vziat späť cestou súdom.
Čo myslite aké mám predpoklady ?

pribinak
8. jún 2025

@evahunkova15 musíš mat bývanie, prácu, preukázať reálny záujem o dieťa, ak máš napr psych. diagnozu, tak musíš byt zastavilizovana a najdôležitejšie musíš mat funkčný vzťah s dieťaťom

Musíš sa s ním stretávať a reálne sa podieľať na výchove a starostlivosti

Názor tvojej mamy bude tiež mat svoju váhu

zuzubb007
8. jún 2025

Musíš mať bývanie, pracovať tu, názor mami aj dieťaťa je dôležity, si preň cudzia žena, kedze ty si žila v inej krajine je to tak na dlhé lakte nedajú ti dieťa za dva mesiace, prečo si dieťa nechala mame? a keď je už ako tak samostatne zrazu máš záujem? Chudá dieťa 😕

beronsche
8. jún 2025

@evahunkova15 a aj na zaumy dieťaťa sa pozeráš, či len na seba?
Pozná ťa vôbec? Alebo si preň cudzia žena, ktorá si ho ide nárokovať?
Dúfam, že sa veľmi mýlim a ty v skutočnosti neplánujes zrovnať jeho svet so zemou len preto, že si ho porodila..

ukgirls
8. jún 2025

vsetko zalezi ake boli podmienky,ze dieta ti bbolo odobrate.. tiez ci si s nim bola ten cas v kontakte- pisala volala posielala darcekypeniaze... taktiez ake mas zazemie na sk-mas byvanie-a diet v nom izbu? mas pracu? uspory? najskor si vsetko zariad a az potom zacni riesit dieta ...

bielasovicka
8. jún 2025

@evahunkova15 a co ta už nechal tvoj muhamed? 😄

evahunkova15
autor
8. jún 2025

Mám pripraveny dom ktorý sme postavili tu na Slovensku a blízko mojej mami. Dieťa tam ma izbu. Úspory máme a to dosť. Práca jasne mozem sa aj zamestnať ale to by som ani nemusela popri môj u manželovi 🙂. S dieťaťom da stretávame chodi ku mne aj s mamou do arabie ostatok nemusíte vedieť. Chcem aby ste mi vysvetlili či mám na to nárok alebo nie a ako to dlho trvá jasne že zo dňa na deň nie. Poprosím pozitívne odpovede sme tu na to aby sme sú radili nie sa odcudzovali ;)

evahunkova15
autor
8. jún 2025
@bielasovicka

@evahunkova15 a co ta už nechal tvoj muhamed? 😄

@bielasovicka nie chceme si založiť rodinu tu 🙂

zuzubb007
8. jún 2025
@evahunkova15

Mám pripraveny dom ktorý sme postavili tu na Slovensku a blízko mojej mami. Dieťa tam ma izbu. Úspory máme a to dosť. Práca jasne mozem sa aj zamestnať ale to by som ani nemusela popri môj u manželovi 🙂. S dieťaťom da stretávame chodi ku mne aj s mamou do arabie ostatok nemusíte vedieť. Chcem aby ste mi vysvetlili či mám na to nárok alebo nie a ako to dlho trvá jasne že zo dňa na deň nie. Poprosím pozitívne odpovede sme tu na to aby sme sú radili nie sa odcudzovali ;)

@evahunkova15 áno poradíme ti, ale neocakavaj na mamickovskom fóre nejakú pozitívnu radu, keď si nemala záujem o malé dieťa toto mama, ktorá miluje svoje dieťa by v živote nedopustila

evahunkova15
autor
8. jún 2025
@zuzubb007

@evahunkova15 áno poradíme ti, ale neocakavaj na mamickovskom fóre nejakú pozitívnu radu, keď si nemala záujem o malé dieťa toto mama, ktorá miluje svoje dieťa by v živote nedopustila

@zuzubb007 To od vss nečakam cakam odpoved na moju otázku.

pribinak
8. jún 2025
@evahunkova15

@evahunkova15 tvoja mama má aký názor? Dieťa sa chce sťahovať?

Výhoda: babka býva blízko čiže nesťažoval by sa ďaleko, nemenil by školu či školku, okruh kamarátov, toto sú fajn veci

Koľko to bude trvať? No keď tvoja mama nebude súhlasiť tak to môže byt zdĺhavé

Nevieme či ti súd dieťa odobral, alebo či šlo dieťa do starostlivosti babke lebo ty si šla preč zo Slovenska

Ten dôvod bude dôležitý

evahunkova15
autor
8. jún 2025
@pribinak

@evahunkova15 tvoja mama má aký názor? Dieťa sa chce sťahovať?

Výhoda: babka býva blízko čiže nesťažoval by sa ďaleko, nemenil by školu či školku, okruh kamarátov, toto sú fajn veci

Koľko to bude trvať? No keď tvoja mama nebude súhlasiť tak to môže byt zdĺhavé

Nevieme či ti súd dieťa odobral, alebo či šlo dieťa do starostlivosti babke lebo ty si šla preč zo Slovenska

Ten dôvod bude dôležitý

@pribinak bola som maloleta keď som syna porodila

evahunkova15
autor
8. jún 2025

Čo ak by súhlasila mama s tým že si ho zoberiem do opatery späť a budeme bývať s ním na Slovensku a ona vlastne s ním môže kedykoľvek byt.

pribinak
8. jún 2025
@evahunkova15

Čo ak by súhlasila mama s tým že si ho zoberiem do opatery späť a budeme bývať s ním na Slovensku a ona vlastne s ním môže kedykoľvek byt.

@evahunkova15 toto by výrazne zrýchlilo cely proces

ukgirls
8. jún 2025

tak potom sancu mas a dost vysoku ... ak s tym aj mama suhlasi,tak to pojde rychlo ...