icon

Musím ísť na súd. Môžem vziať so sebou 3-mesačné bábätko?

zarnocaid
17. aug 2024

Dobrý deň prajem , rada by som sa spýtala či niekto nemá skúsenosť , mám 3 mesačne bábätko a musím ísť na súd , nemám stráženie . Môže ísť na súd so mnou ? Za rady , skúsenosti ďakujem

kmrl
17. aug 2024

@ankare Presne tak. Do šatky a strčiť do úst prsník. Vyriešené. Trojmesačnému viac netreba.

natalienka12
17. aug 2024

@blaazi Neviem sa k tomuto vyjadrit, treba si vsak uvedomit, ze male deti su “rozkosne” len pre rodicov, cudzim ludom deti prekazaju. Vrieskaju, placu, proste na nervy. A to verejne krmenie, ked matka vytrci prsnik hocikde je tiez nevkusne. Nemyslim si, ze spolocnost je proti detom, prave naopak.

natalienka12
17. aug 2024

@kmrl Nie, nemoze ho dat do šatky. Súdne pojednávanie nie je baby club.

markaterka
17. aug 2024

@natalienka12 ja dúfam, že @kmrl myslela svoj komentár ako vtip.

markaterka
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
blaazi
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
janicast
17. aug 2024

@kmrl dúfam, že si to nemyslela vážne

natalienka12
17. aug 2024

@blaazi Aj do prace si vezmes decko? Lebo spolocnost deti “vytlaca” a ty chces pocas pracovnej doby sa hrajkat a mojkat s deckom? Uvedom si prosim ta, ze tvoje decko nikoho nezaujima, pre cudzich ludi je to ostara ked vrieska, mrnci, pyta jest…presne ako bolo vyssie povedane. Aj deti maju svoje miesto, skolka, skola a ine zariadenia. Ale nie ho vsade so sebou vlacit.

blaazi
17. aug 2024

@natalienka12 pisem o detoch do 6m.

blaazi
17. aug 2024

@lonely66 pisala som o diskretnom naplneni potrieb, nie o trciacich prsnikoch.

zuzanka.zuzu
17. aug 2024

@blaazi úplne s tebou súhlasím 🙂 neboj, ono to raz príde aj na súd, keď sa to trošku generačne vymení 😉 tá "vážnosť" súdu určite nestojí a nepadá na deťoch či pití v miestnosti, rešpekt sa buduje úplne inak ... zober si napríklad svadby, stužkové, štátnice a iné "vážne" situácie. práveže napr.v USA má súd rešpekt a nevyžaduje sa tak formálne vystupovanie ako u nás, kde majú súdy žalostnú aj dôveryhodnosť 🤷 a vážnosť si vynucujú skôr cez represívne prostriedky (napr.pokuty) než svojím konaním. len to ešte chvíľku potrvá ale bude aj to

bosorkabb
17. aug 2024

@ankare napríklad u nás nehrozilo. Ci kočík, šatka, ruky to je jedno.

msnesquik
17. aug 2024

@natalienka12 pre cudzich ludi je to ostara??? Nemam slov...uplne to nejde porovnavat s pracou predsa...verim tomu, ze autorka naozaj dieta nema komu dat,.mam kamaratku, ktora ma len matku a nikoho ineho, dieta je chore, nikto iny ho postrazit nemoze...pride mi to odveci vylucovat takto deti, ked v troch mesiacoch este potrebuje matku najviac..nehovorim, ze tam ma matk pol hodinu dojcit, ale v satke alebo v kociku tichucko komu vadi? O nepiti v sudnej sieni v tychto teplach radsej ani nehovorim..to som fakt netusila, ze sa to takto hroti

bosorkabb
17. aug 2024

@msnesquik mám 3 deti a uvedomujem si že nie pre každého je to radosť ich stretnúť.
Proste je to tak.
Je to moje dieťa ktoré ľúbim . To však neznamená že všetci ktorých stretnem to majú rovnako.
Deti sú hlučné vo všeobecnosti a sú ľudia ktorým to vadí. Na tejto zemi žijú aj iný ľudia nie len ja a moje deti.

koniarova
17. aug 2024

@zuzanka.zuzu svadbu a stužkovú ideš porovnávať so súdnym pojednávaním? To snáď nemyslíš vážne.

michaelam2
17. aug 2024

@natalienka12 tak ako sa riesi situacia ked ma dieta par tyzdnov/mesiacov, je plne dojcene a autorka musi prist na sud? Kam ma to dieta dat?
A hovorit o vaznosti sudu a zaroven o tom ze kvoli tomu sa tam nesmie ani pit je chore 😀 kiezby si v tomto state tie sudy svoju vaznost zasluzili niecim inym ako napriklad zakazom pitia vody

natalienka12
17. aug 2024

@michaelam2 Pretoze sud nie je krcma ani dojcensky ustav. Vysluch ucastnika na sude niekedy trva aj hodinu a pol, predstav si, ze to decko v satke zacne revat z plnych pluc. Teraz co? Dieta nevie, kde je a ze ma byt tichucko 2-3 hodiny, kym sa skonci pojednavanie. Riziko, ze spusti plac je vysoke. Teraz sa vsetci zdvihnu a sud pojednavanie odroci? Vies o tom, ze ak su ucastnici zastupeni advokatmi tak kazde pojednavanie su trovy? A nie male, jedno pojednavanie sa ucastnikom moze vysplhat aj na tisic eur.

zarnocaid
autor
17. aug 2024

@michaelam2 prvý súd som mala mať týždeň po cisárskom , pričom navrhovateľ dobre vedel že som na konci tehotenstva , podal to 2 týždne pred pôrodom . Ľudia čo tu píšu” otravne” a “DECKO” , tak mi je smutno . Niesom bio eko matka , no moje bábätko je odkázané na mňa , plne dojčím (a nikde nepotrebujem otrcat svoj A prsník 😉, dá sa to aj decentne )nebudem ho kvoli jednej situácii stresovať s fľaškou , maminu mám hospitalizovanú , a svokra nežije , kamarátky su v práci a nemajú žiadnu skúsenosť s dieťaťom . Môj malý plače možno raz za deň , takže “otravne decko “ nieje a keby aj bol , tak 3 mesačne dieťa nieje na gombík že ho vypnem aby prestal plakať , kvôli ludom ktorým to vadí nemám ja ísť von lebo to im vadí ? .tolko veci sa vo svete toleruje , koľko ľudí chodí po ulici ako pes lebo sa tak cítia ? A ľudia im to tolerujú .
Keď bude mať 3 roky a bude chodiť do škôlky tak potom sa bude chodiť do roboty na hrajkanie a mojkanie máme dosť času aj mimo pracovnej doby . Momentálne je ale toto moja 24:7 pracovná nepretržitá prevádzka . Je mi z tych zastaralých reči úprimne smutno , v minulosti sa používali vyrazí mater a decko a bolo 10 deciek preto sa opatrovali medzi sebou . Veľmi sa mi paci ako pani Judr ma na všetky komentáre svoj komentár . Situáciu si vyriešim , ďakujem za rady alebo nápady ako to vyriešiť a tie “múdre “ vyryvacne komentáre budem brat s humorom . Pekný deň .

natalienka12
17. aug 2024

@michaelam2 Riesi sa to tak, ako ked ucastnik ochorie alebo si zlomi nohu, z pojednavania sa da slusne vopred ospravedlnit a na dalsi termin si uz niekoho zabezpeci. Nech mi nikto netvrdi, ze si nemoze zabezpecit niekoho na 2-3 hodiny. A ako sa to riesi, ked by matka nenahraditelna zlomila nohu alebo dostala srdcovy kolaps a musela ist do nemocnice? Co s dietatom? Jednoducho situacia ma riesenie, ale tu plati stare zname kto chce hlada sposob, kto nechce, hlada dovod.

natalienka12
17. aug 2024

@msnesquik No samozrejme, ze je ostara. Poviem ti priklad, si na dovolenke oddychujes a z vedlajsej izby sa sustavne ozyva silny detsky plac. Alebo kdekolvek kde deti placu, proste nie je to cudzim ludom prijemne pocuvat tento zvuk.

blaazi
17. aug 2024

@natalienka12 pri dojcenom babatku vo veku 3m sa neda najat niekoho na 2_3 h. Ta osoba mu nema ako dat jest/pit, pretoze ho nedojci. Nechce sa mi verit, ze sa na to nemysli na sude, ked aj v nemocniciach ma dieta narok na to, aby s nim dojciaca matka bola hospitalizovana. Ak je to tak, ako pises, tak je system kruty voci tym najmensim. Autorka velmi ma mrzi, ze to takto funguje. Dufam, ze sa Ti podari najst citlive riesenie.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
17. aug 2024

@blaazi Nech sa ospravedlni sud da termin o 2-3 mesiace, tak hadam uz pri 6 mesacnom bude moct ist a zabezpecit strazenie?

blaazi
17. aug 2024

@lonely66 ved o to ide, ze trojmesacne dojcene dieta nemusi vediet pit flasou. To je realita, mne sa to stalo tiez a mnohym mamam, ze dieta uz nemalo saci reflex ako novorodenec a radsej hladovalo ako by malo pit z flase.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
blaazi
17. aug 2024

@natalienka12 ano, ja som tak riesila skolu. Ale je to systemovy problem podla mna.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
blaazi
17. aug 2024

@lonely66 samozrejme, nakoniec ano. Ale preco to musime hrotit tak, ze stresovane je dietatko, lebo neakceptujeme prestavku na dojcenie.