icon

Najlepšie tipy pre rodičovskú dohodu po nevere

iceberg
18. okt 2024

Dobrý deň , potreboval by som poradiť čo podľa vás by bolo najvhodnejšie do rodičovskej dohody zaradiť podľa vašich osobných skúseností ktorými ste si prešli , ide Oto , že priateľka má už nejaký čas podvádzala s mojím kamarátom ktorého poznám už vyše 20 rokov , a teraz to vyplávalo na povrch všetky 3 rodiny sa vzájomne poznajú a vzťahy také ako boli už nebudú ako predtým . Priateľka vedela rok dopredu že budem musieť chodiť pracovať do zahraničia na turnusy aby som si vyplatil leasing a opravu auta a mal svoj kapitál na začatie podnikania. Domov som chodil pravidelne každý mesiac na 10 dní niekedy 14 , a bral som medzi tým aj dovolenku 3 a pol týždňovú . Takto som mal odpracovať iba do konca roka aby som ostal doma nastalo .Lenze partnerka namiesto toho aby komunikovala somnou že to nezvláda , že sa mám vrátiť domov tak zvolila cestu , že sa začala pozerať po inom chlapovi a jej city voči mne opadli. Tvrdí že sú spolu od októbra ale podľa mňa to není pravda pretože , keď začala odmietať dotyky a iné veci to už bolo polroka dozadu , kým som ja zarábal pre rodinu peniaze tak ona mala dost času chodiť vonka s kamarátmi , pretože jej mama jej vždy dieťa postrážila alebo otec , ten kamarát vedel veľmi dobre že máme spolu malé dieťa lebo sme sa navštevovali u seba chodili aj k nám a tváril sa ako najväčší priateľ . Ona trpi depresiami a liečila sa na depresie úzkost a jednoducho sme mali krízu lebo ona sa nevedela vyznať vo svojich pocitoch a imponovalo jej to že jej robí ,,psychológa,, a že sa stará o malú ako o svoju . A vyvolávamu keď mala depresie namiesto aby sa s vecami mne zdoverovala. Jemu sa fyzicky od začiatku páčila keď sa tým zdôveril môjmu druhému kamarátovi kamarátovi .ddjdjzačiatku páčila čím sa priznal môjmu druhému kamarátovi .

iceberg
autor
18. okt 2024

A to nevravím , že som bol dva roky bez sexu , od tehotenstva , o malú som sa príkladne staral pomáhal vždy , dával som peniaze , kupoval veci , keď porodila mala aj popôrodnú depresiu a laktacnu psychózu , ale tým že som ju dotlačil k lekárom a psychiatrovi tak som pomohol jej vrátiť vzťah k malej a už sa majú aj celkom radi , len môj osud som nedokázal zvrátiť aj keď som chcel urobiť všetko pre záchranu rodiny . Mám úplný odpor k tomu kamarátovi , nechcem ho ani vidieť už v živote nikdy , sere ma že mala tam snim nejak bude a bude sa tváriť ako je otcim keď ona otca ktory miluje svoju dcéru na . Mrzí ma že jej rodina mi tieto veci tajili mesiac , aby sa malej mohli urobiť narodeniny a až potom stým namna vyjsť . A ešte ho konfrontovali stým , že keď to snou tak myslí vážne že nech si ju vezme za zenu . Čo by bolo v takomto príbehu ideálne dať do rodičovskej dohody ? Prosím poraďte

caramellka
18. okt 2024

@iceberg My sme podpisovali rodičovskú dohodu len v rámci súdneho konania o rozvode manželstva, čiže nie úplne váš prípad, ale jednalo sa tam o to, komu bude dieťa zverené do starostlivosti, alebo dohoda o striedavej starostlivosti, ak nie je striedavá starostlivosť, tak aký bude kontakt s druhým rodičom a výška výživného. No keďže je to dohoda, ide o to, na čom sa otec a matka dieťaťa spolu dohodnú, v prospech dieťaťa.
Hlavne treba trošku vychladnúť, aj keď verím, že teraz je to náročné a potom sa snažiť o dohodu medzi vami, aby fakt prvoradé bolo dieťa...

damian85
20. okt 2024

@iceberg Najskôr by si si mal nájsť kamaráta alebo psychológa aby si sa vyrozprával z problémov. K dohode si nenapísal nič. Súhlasíte obaja s dohodou ? Čo v dohode chcete ? Akú formu starostlivosti , atď............Ono je to síce čudné , mnohé matky to nechápu , ale nevera , to že on si našiel frajerku , ona frajera , kto koho podvádzal , kto kde koho načapal atď , nemá so starostlivosťou o dieťa nič spoločné.

gleep1
20. okt 2024

No naozaj toto čo si napísal ich zaujímať nebude- zaujíma ich momentálny skutkovy stav, ani ten minulý ani ten budúci. Takze ak teraz nemá depresiu a psychózu, nezáujem. Ak si ty teraz v zahraničí a za pól roka nebudeš- nezáujem. Riešite tu a teraz a za pól roka môžete znovu. Môj bývalý je v zahraničí, malú ma každých 6 týždňov na týždeň. Vianoce sviatky na polovicu na striedačku obrok. Neviem čo by vyhovovali tebe a ako často chodíš domov, rozmysli si to a daj rozumný návrh. Striedavka to asi nebude…

noeeemi
17. dec 2024

Asi ste už postupili...oficiálna rodičovská dohoda na súde, niektorí psychológovia na úrade práce robia hlbšiu rodičovskú dohodu...alebo ešte mediácia...