Naše súdnictvo nechráni ženy a deti
Ženy, ak očakávame od nášho súdnictva, že nás raz ochráni pred násilným partnerom, tak máme smolu. Nechajú nás napospas, hodené v jame levovej a ešte prihodia pár balvanov žene a deťom, ak by toho mali málo.
Dole zdieľam link ďalšej Slovenky, krorú ani vlastný štát neochránil. Má po mesiacoch trápenia jediné štastie, že sme zaziaľ ešte členom EÚ. Pomohol európsky súd pre ľudské práva. Nehovoriac o tom, že im vbehli do domu kukláči po malé deti. Sme chorá krajina.
A tak rozmýšľam, ste spokojné s tým, ako nás a naše deti štát chráni? Nemyslím len cezhraničné manželstvá, ale aj situácie, keď súd rodine - matke a deťom vážne poškodí a že sa to u nás deje bežne, dúfam vidí už aj slepý.
https://www.cas.sk/spravy/domace-spravy/v-boji-...
Jankin advokát Andrej Gara je s rozhodnutím ESĽP tiež spokojný. Dodáva, že bol veľmi prekvapený z našich súdov, ktoré v návratovom konaní ani vo výkone rozhodnutia vôbec nebrali do úvahy dôkazy preukazujúce domáce násilie vrátane psychologických správ a znaleckého posudku.
A toto je potom vysledok toho predo zeny su s tyranmi, nasilnikmi a alkoholikmi a pod. Im je sudnictvo tak velmi naklonene, ze zeny to vedia a radaej ticho trpia nez by mali svoje deti prenechat takymto otcom. Ti chlapi tie decka aj tak nechcu, len im ide o to potrapit matku…to je cele.
Naše súdnictvo chráni našich ľudí. Viac nevydalo.
Zial cesrtvy priklad mojej ausedy. Muz akolkoholik, nasilnik, 2x v base, vela sprav od napadnutia zeny, boli tam aj lahke drogy, bez byvania, bez prace, bez uspor, vyzera uz na pohlad ako troska a ano schvalili mu striedavku, keby zena nesuhlasila tak ma plnu starostlivost. Este sa jej ta socialna “vyhrazala” ze nech radaej suhlasi ked chce vidiet dceru🙈este musim podptknut ze ten chlap svokej dcere nekupil co i len jednu potrebnu vec xi do akoly ci na hranie, ci kruzok, ci stravne vserko platila zena. A aj napriek tomu sudkyna-zena!!!toto odklepla..a este nepsolinam to ze to dieta vyslocene chcela byt s mamou, lebo ved otex bude nie je doma alebo bije mamu..nic nepomohlo nic..keby to neni kamoska tak neverim..
@anonym_0c1c68 tak toto neverím ani náhodou,niekto bez domova nedostane striedačku a pokiaľ žena nemá dokázateľne problémy,žiaden súd je dieťa nevezme. Toto by som už klasifikovala ako sirenie neprávd. Jednoduché ženy to môžu uveriť. Ja som sa rozvádzala,xy žien a nikomu nič také nehrozilo,akurát z huby ex. A cezhraničné manželstva....hold tam platia iné práva. Zase plieskat hudbou,že Slovensko je riti,je také slovenské. Lebo v iných štátoch neberú decká z vlastných rodín. Také Anglicko a severské štáty sú obrazom dokonalosti.
A toto je potom vysledok toho predo zeny su s tyranmi, nasilnikmi a alkoholikmi a pod. Im je sudnictvo tak velmi naklonene, ze zeny to vedia a radaej ticho trpia nez by mali svoje deti prenechat takymto otcom. Ti chlapi tie decka aj tak nechcu, len im ide o to potrapit matku…to je cele.
@anonym_0c1c68 tak snáď by skôr mali rozmýšľať akému otcovi preboha rodia deti...ešte to mnozne číslo. Z toho mňa skôr hlava bolí.
@anonym_0c1c68 tak snáď by skôr mali rozmýšľať akému otcovi preboha rodia deti...ešte to mnozne číslo. Z toho mňa skôr hlava bolí.
@maciatkolulu nezabúdaj, že do svadby, alebo kým sa narodilo dieťa, bol empatický, galantný dobráčisko, veď to musíš vedieť z MK, tak to je v 95% prípadov
@anonym_autor Nový čas je neuveriteľne dôveryhodný zdroj, stačilo mi, ako tam popísali nehodu, ktorej som bola účastníkom, som si to asi päť krát čítala, či to nebola nejaká iná, ale boli tam aj fotografie, takže nie. Čím väčšia senzácia, tým viac čitateľov, o to ide. Osobne som sa nikdy s podobným prípadom nestretla a to už mám čosi odžité
@maciatkolulu nezabúdaj, že do svadby, alebo kým sa narodilo dieťa, bol empatický, galantný dobráčisko, veď to musíš vedieť z MK, tak to je v 95% prípadov
@anonym_7bd902 no však dobre teda,dajme tomu ,ale s totálnym psychousom viac detí? A ideál v inej krajine a potom prskat na Slovensku ? Ťažko riešiť. Veľmi,lebo rodičia sú dvaja a normálny rodič chce svoje dieťa,aj otec a aj matka. A bum bábo rad. Papi z tramtarie a maminke sa rodnej hrude zachce a je prúser.
@anonym_7bd902 no však dobre teda,dajme tomu ,ale s totálnym psychousom viac detí? A ideál v inej krajine a potom prskat na Slovensku ? Ťažko riešiť. Veľmi,lebo rodičia sú dvaja a normálny rodič chce svoje dieťa,aj otec a aj matka. A bum bábo rad. Papi z tramtarie a maminke sa rodnej hrude zachce a je prúser.
@maciatkolulu ak sa žena rozhodne mať deti s mužom z inej krajiny, inej kultúry, mala by myslieť aj an prípadné riziká, minimálne na to, čo bude v prípade, ak sa rozídu.
@anonym_autor to je tak, keď nestačia Slováci, ale treba hľadať nejaku "exotiku", aby bola niečo extra. Najlepšie odsťahovať sa niekde do tramtarie a potom, keď vzťah nevyjde si naivne myslieť, že otec dovolí, aby deti s matkou opustili krajinu a sli len tak niekde preč. Ona a deti. No jasne
@anonym_autor Bohužiaľ z vlastnej skúsenosti viem, že v tejto krajine sa žena málokedy dovolá spravodlivosti. Aspoň taká je moja skúsenosť. Bývalý muž ma pred dcérou bil, mala som viditeľný monokel na tvári, modriny po tele, škrabance, musela som ísť na rentgen, nahlásila som to, dala polícii všetko čo potrebovali a výsledok? Doteraz z toho nemá nič (a to sa stalo v marci) ani nebude mať. Pretože udrieť ženu je "len" priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Vraj mi neurobil žiadne "vážne zranenie" takže dostane maximálne možno pokutu. Pritom v súčasnosti už má jeden trest a to zadržaný vodičský preukaz za jazdu pod vplyvom drog.
A už avizoval, že požiada o úpravu styku s dcérou aby ju mohol mávať na celé víkendy aj s prespatím. A aj ju dostane, pretože veď platí, pracuje, zaujíma sa a nikoho nič iné nezaujíma. Ale to že ma zmlátil nebude riešiť nikto.
@anonym_autor nie ze by som toto chcela obhajovat, to v ziadnom pripade. Ale deti sa pravdepodobne narodili v usa a su teda obcanmi usa, prezili tam aj vacsinu zivota, maju tam nejake socialne vazby. Otec je tiez obcanom usa a matka pravdepodobne len cudzinec s green card - ak vobec, kedze niekde pisali, ze jej skoncili viza a nesplna podmienky na ich obnovenie.
Keby to bolo opacne, ze slovenske deti sa sem nemozu vratit napr z usa, lebo americky sud rozhodne, ze hoci je jeden z rodicov slovak a deti maju slovenske obcianstvo, a aj vacsinu zivota stravili na sk, ale americky rodic chce nieco ine, to by bolo, co?
Zial cesrtvy priklad mojej ausedy. Muz akolkoholik, nasilnik, 2x v base, vela sprav od napadnutia zeny, boli tam aj lahke drogy, bez byvania, bez prace, bez uspor, vyzera uz na pohlad ako troska a ano schvalili mu striedavku, keby zena nesuhlasila tak ma plnu starostlivost. Este sa jej ta socialna “vyhrazala” ze nech radaej suhlasi ked chce vidiet dceru🙈este musim podptknut ze ten chlap svokej dcere nekupil co i len jednu potrebnu vec xi do akoly ci na hranie, ci kruzok, ci stravne vserko platila zena. A aj napriek tomu sudkyna-zena!!!toto odklepla..a este nepsolinam to ze to dieta vyslocene chcela byt s mamou, lebo ved otex bude nie je doma alebo bije mamu..nic nepomohlo nic..keby to neni kamoska tak neverim..
@anonym_0c1c68 prehnitá krajina do špiku kosti. Každé zverstvo sa raz každému vráti. Čo posielaš, to dostaneš.
@anonym_autor nuž nie všetko muselo byť tak ako uviedla mamička detí.....nič nie je len čierne alebo biele a rovno si povedzme že je veľa mamičiek čo pri rozvode tvrdí že boli "týrané" a žiadne týranie sa nepreukázalo......žiaľ vela mamičiek chce len výživné a žiadne práva pre otca detí a urobia všetko pre to aby otec videl deti čo najmenej....to je opačný pohľad na vec...netvrdím, že je to aj tento prípade, ale všetko mohlo byť uplne inak....a ano, takéto prípady kedy majú rodičia inú národnosť sú zložité.....v EU platí to, že ak má dieťa väzbu na krajinu kde žije, kde sa narodilo a prežilo väčšiu časť života, vtedy dieťa ostáva po rozvode s tým rodičom ktorý ostáva v danej krajine.....teda samozrejme ak nie je dokázané že daný rodič dieťa zanedbával alebo inak mu ubližoval....
@anonym_0c1c68 prehnitá krajina do špiku kosti. Každé zverstvo sa raz každému vráti. Čo posielaš, to dostaneš.
@anonym_autor ubližený človek už len na karmu sa môže spoliehať, ale povedzme si na rovinu, kopec svíň behá po Slovensku a nič sa im do konca ich dlhého , šťastného a zdravého života nestane. 🤷
@anonym_autor ubližený človek už len na karmu sa môže spoliehať, ale povedzme si na rovinu, kopec svíň behá po Slovensku a nič sa im do konca ich dlhého , šťastného a zdravého života nestane. 🤷
@anonym_ab3278 naoko nestane, ale ja verím na energiu. Jedna osobá mi škodila zo závisti a závisť ju zožrala zaživa. Bola som v pár zbohatlíckych domoch a ten plytký život, bolo cítiť z každého rohu. Na druhej strane je pravda, že dobrým ľuďom sa dejú zlé veci a ľudia bez chrbtovej kosti žijú dlhé životy, no koľko dobrákov len z môjho okolia zomrelo predčasne ….
@anonym_autor nuž nie všetko muselo byť tak ako uviedla mamička detí.....nič nie je len čierne alebo biele a rovno si povedzme že je veľa mamičiek čo pri rozvode tvrdí že boli "týrané" a žiadne týranie sa nepreukázalo......žiaľ vela mamičiek chce len výživné a žiadne práva pre otca detí a urobia všetko pre to aby otec videl deti čo najmenej....to je opačný pohľad na vec...netvrdím, že je to aj tento prípade, ale všetko mohlo byť uplne inak....a ano, takéto prípady kedy majú rodičia inú národnosť sú zložité.....v EU platí to, že ak má dieťa väzbu na krajinu kde žije, kde sa narodilo a prežilo väčšiu časť života, vtedy dieťa ostáva po rozvode s tým rodičom ktorý ostáva v danej krajine.....teda samozrejme ak nie je dokázané že daný rodič dieťa zanedbával alebo inak mu ubližoval....
@mogaa keby si netárala. Ako chceš ty, cudzia osoba, preukázať, či bol niekto doma týraný? Ty budeš isto nejaká svokruška. Poviem ti tak, s deťmi s ktorými matka uteká od otca je len kríž. Dovoľujú si, vinia matku, na všetko je žena sama a prežíva hrozný životný a existenčný stres. To, čo tu píšeš, sú neskutočné bludy. Keby bol otec normálny, tak žena ostane aj keby spolu nežili v láske a to práve kvôli deťom. Vidno že si nič podobné nikdy nezažila a netušíš čo píšeš. Nepoznám jedinú ženu, ktorá by beánía normálnemu mužovi v styku s deťmi. Jedinú nie.
@mogaa keby si netárala. Ako chceš ty, cudzia osoba, preukázať, či bol niekto doma týraný? Ty budeš isto nejaká svokruška. Poviem ti tak, s deťmi s ktorými matka uteká od otca je len kríž. Dovoľujú si, vinia matku, na všetko je žena sama a prežíva hrozný životný a existenčný stres. To, čo tu píšeš, sú neskutočné bludy. Keby bol otec normálny, tak žena ostane aj keby spolu nežili v láske a to práve kvôli deťom. Vidno že si nič podobné nikdy nezažila a netušíš čo píšeš. Nepoznám jedinú ženu, ktorá by beánía normálnemu mužovi v styku s deťmi. Jedinú nie.
@anonym_autor no vidíš ja takých poznám viacero....veď to vidíš aj tu na MK....ale ty zjavne vidíš len to čo chceš ty....neviem načo zakladáš diskusiu keď potom zvozíš každého kto nezdieľa tvoj názor...a nie , nie som svokra🙂 ži si naďalej v naivnej predstave že všetko či si prečítaš je aj skutočnosť....
@anonym_autor no vidíš ja takých poznám viacero....veď to vidíš aj tu na MK....ale ty zjavne vidíš len to čo chceš ty....neviem načo zakladáš diskusiu keď potom zvozíš každého kto nezdieľa tvoj názor...a nie , nie som svokra🙂 ži si naďalej v naivnej predstave že všetko či si prečítaš je aj skutočnosť....
@mogaa žila si niekedy životom osamelej matky? Podľa reči nikdy, lebo by si nikdy nenapísala, že si to ženy vyberú samé. Z MK ty vidíš a posudzuješ, že ženy zakázali styk dobrému otcovi s deťmi? Si nejaká jadnozrivá. Každá jedna matka by bola vďačná, keby bol otec jej detí taký, aby si nemusela do konca života vyčítať, že zle deťom vybrala. Skutočne nepoznám jedinú ženu, ktorá dobrému otcovi deti nevychystala na výlet aj po rozvode a nepoznám ani také, čo by riskovali rozvod s dobrým mužom z vlastnej vôle.
@anonym_0c1c68 tak toto neverím ani náhodou,niekto bez domova nedostane striedačku a pokiaľ žena nemá dokázateľne problémy,žiaden súd je dieťa nevezme. Toto by som už klasifikovala ako sirenie neprávd. Jednoduché ženy to môžu uveriť. Ja som sa rozvádzala,xy žien a nikomu nič také nehrozilo,akurát z huby ex. A cezhraničné manželstva....hold tam platia iné práva. Zase plieskat hudbou,že Slovensko je riti,je také slovenské. Lebo v iných štátoch neberú decká z vlastných rodín. Také Anglicko a severské štáty sú obrazom dokonalosti.
@maciatkolulu nemusis verit, nie som tu od presviedcania ani dokazovania pravdy ani vymyslania. Tiez by som neverila keby som nepoznala ten oribeh aj tu celu rodinu.
@anonym_autor noviny vedia niekedy veľmi prikraslit. Poznám viacero takýchto prípadov, ktoré boli medializovane v NČ a pravda bola trošičku ina. Keby ju však napisali, nebolo by to také cool
@anonym_autor noviny vedia niekedy veľmi prikraslit. Poznám viacero takýchto prípadov, ktoré boli medializovane v NČ a pravda bola trošičku ina. Keby ju však napisali, nebolo by to také cool
@lienka.7 noviny prikrášlili, že ušla pred mužom tyranom? Zaklepkaj si po hlavičke, možno ti to pomôže. Potom existuje ešte lobotómia, žeby ťa mozoček zbytočne nevyrušoval v tom čo ti nejde.
@anonym_autor tak stačí si mrknut tu na MK a ešte jej rádia ako toho hajzla odstrihnúť,lebo zbehol za inou. Ja viem,že je to podraz,ale keď niekto prestáva byť manželom,partnerom otcom ostáva a chce,matere veľmi rady bránia....
@lienka.7 noviny prikrášlili, že ušla pred mužom tyranom? Zaklepkaj si po hlavičke, možno ti to pomôže. Potom existuje ešte lobotómia, žeby ťa mozoček zbytočne nevyrušoval v tom čo ti nejde.
@anonym_autor a ty sa laskavo vprac do kože a trosku sa nás sebou zamysli, co tu predvadzas, ak máš samozrejme čím.
@maciatkolulu vies, tebe sa to lahko pise, asi mas dobrheo manzela aj otca deti, ja som tiez dala ruku asi vedla pri vybere, pritom som to zistila az po narodeni deti, dovredy sa to tazko kedze az pocas narocnych dni som videla ako sa partner sprava a este este ked sa druhe naeodilo posrihnute..toto by som dovtedy nevidela nijako mozno ani po 5r spolocneho zitia. Az tie najtazsie skusky, ked bojujes o zivot dietata sa vela veci ukaze..ja viem ze sa to tazko chape, pokial to clovek nezazije. Preto sa s tebou nebudem dohadovat.
@maciatkolulu vies, tebe sa to lahko pise, asi mas dobrheo manzela aj otca deti, ja som tiez dala ruku asi vedla pri vybere, pritom som to zistila az po narodeni deti, dovredy sa to tazko kedze az pocas narocnych dni som videla ako sa partner sprava a este este ked sa druhe naeodilo posrihnute..toto by som dovtedy nevidela nijako mozno ani po 5r spolocneho zitia. Az tie najtazsie skusky, ked bojujes o zivot dietata sa vela veci ukaze..ja viem ze sa to tazko chape, pokial to clovek nezazije. Preto sa s tebou nebudem dohadovat.
@anonym_0c1c68 nuž,máš smolu,som rozvedená a prvá dcéra ,prvá sa narodila s hydrocephalom.....
@anonym_0c1c68 nuž,máš smolu,som rozvedená a prvá dcéra ,prvá sa narodila s hydrocephalom.....
@maciatkolulu no vidis to, sama vidis ze je tazke toho chlap oshadnut, inak v okoli to mam aj opacne, ze si zobrali chlapa co som sa ja cudovala,, ze vazne toho??a teraz po rokoch su to taki uzasni manzelia a otcovia, ze nechapem..nechaoem ako sa tak v dobrom mohli zmenit..
@anonym_autor zazila som toto z druhej strany, ako dieta. Otec mamu bil, doma bolo peklo. Ale nikto jej to neveril, pretoze otec bol navonok velmi mily a spolocensky clovek, kazdemu pomahal, s kazdym si rozumel. A nas deti sa nikto neopytal. Policajti chodili, napomenuli ho a odisli. Slovenska realita.