icon

Nedodržanie dohody o BSM

29. nov 2021

Som rozvedená a exmanžel predal moju časť majetku. Mali sme spísanú dohodu, kde sme nerozpísali úplne podrobnosti, ale boli sme dohodnutý na nich ústne aj cez sms, kto čo bude vlastniť. Trvalo nám kým sme sa ako tak rozumne dohodli a som sklamaná, že to porušil. Myslela som, že dokumenty, ktoré potvrdzujú pravdu, už neexistujú, ale našťastie som ich po nejakom čase našla. Dá sa to napadnúť, ako nedodržanie dohody? Ako dlho sa to dá poprípade riešiť?
Verte, že prísť do bytu, kde bývate a skončiť ako bezdomovec, nájsť vymenené zámky a svoje zbalené veci v pivnici nechcete. Boli sme v pohode, kým milenka nezačala na neho tlačiť, našťastie sme boli bezdetný.

greta2017
29. nov 2021

odporucam skupinu " Pravne poradenstvo "- tam ti aj odborne poradia.
https://www.modrykonik.sk/group/1900/
Drzim palce

draik
29. nov 2021

Riešiť sa dá skoro všetko, ale závisí od toho, čo ste podpísali, ako došlo k prevodu atď.

hipuska
29. nov 2021

Toto bez právnika nedas. Choď na.konzultaciu so všetkými papiermi čo máš

autor
29. nov 2021

@greta2017 ďakujem, ale tam by som to musela písať cez admina a to naozaj nechcem. Chcem aby mi momentalne anonymita ostala zachovaná.

@draik vybavenie 2 miestnosti mali ostat moje, plus par umeleckych diel. Nerozpisovali sme to do zmluvy, vedeli sme o co sa jedna ale v sms to bolo. Uz bolo BSM overene , len som hladala vhodny byt na kupu, no a raz som prisla z prace, veci boli pobalene( komplet vsetky osobne veci), samozrejme zmluvy boli v byte. Lenze teraz po 2rokoch od vysporiadania, som nasla preskenovane dohody a screeny sms o dohode na CD. Aj tie sms, kde sa mi vysmieva, ze kedze nemam zmluvy a nebolo to tam rozpisane, mi nemusi nic dat.
V dohode stoji, ze byt ostáva exmanzelovi, okrem prislusenstva tychto 2 miestnosti a , ze po splneni vsetkych povinností v dohode, budú účastníci vyrovnaní a nebudú mať voči sebe žiadne ďalšie nároky. Navyse mame dodatok, ze u nas plati aj ustna dohoda, inac ten kto ju porusi plati pokutu. Byt bol jeho, ale prerabali a zariadzovali sme spolocne.

@hipuska chystam sa, len ma zaujima ci mam aspon trochu sancu, ak niekto nieco podobne riesil.

draik
29. nov 2021

Platí české príslovie - Co je psáno, to je dáno. Ústne dohody sa preukazujú ťažko. O to viac, že ste dva roky vo veci nič nepodnikli.
Všetky podklady, ktoré máte, zoberte k advokátovi, nech sa na to pozrie. Tu sa dá k tomu písať len všeobecne.

autor
29. nov 2021

@draik podnikala, nejedenkrat sa snazila s nim dohodnut, ale vzdy ma vysmial a ako pisem az teraz som nahodou nasla vsetky screeny a scany a podklady, tak to idem vyskusat. Dakujem za radu