Neodkladné opatrenie

andreastaronova
25. aug 2023

Ahojte, prosím vás, viem, že som sa mala opýtať svojej právnicky ale v tom množstve otázok mi to vypadlo. Takže prosím vás, keď sme poslali na súd neodkladne opatrenie, rozhodnutie súdu príde do 30 dní, mne, právnické a aj ex partnerovi? Jemu tam pošlú všetky dokumenty a info, čo sme uviedli v neodkladnom opatrení? On môže dať spätnú písomnú odpoveď, ktorej kópiu dostanem aj ja? A následne určia termín súdneho pojednávania ohľadom výživného, zverenia a styku? Ďakujem

any3108
26. aug 2023

@andreastaronova súd na základe vášho návrhu na vydanie neodkladneho opatrenia do 30dni rozhodne a uznesenie o vydaní NO alebo o jeho zamietnutí zašle protistrane a Vášmu právnemu zástupcovi ( vám nie, keďže ste v konaní zastúpena). Protistrane zašle aj Vás návrh na vydanie NO, aby bol oboznámený, na základe čoho sa rozhodlo. Protistrana má nárok na podanie odvolania do 15dni od doručenia týchto dokimentov. NO je predbežne vykonatelne- musi sa na základe neho plniť , hoci právoplatne bude len ak sa protistrana neodvolá, resp. Ak sa odvolá, tak po rozhodnutí odvolacieho súdu.

1sally12
26. aug 2023

Len poopravím
@any3108 keď sa NO zamietne protistrane sa uznesenie neposiela, len navrhovateľovi.

andreastaronova
autor
26. aug 2023

Ďakujem vám.... A prosím vás, ak súd potvrdí NO, sociálka príde ku mne na kontrolu pred potvrdením NO alebo az po jeho potvrdení a teda pred súdnym pojednávanim?