Neodkladné + rozvod
Za aku dlhu dobu po neodkladku ste si poziadali o rozvod?
Moze to byt aj subezne s neodkladkom?
Alebo je lepsie ak je to co najrychlejsie (jasne ze cim skor tym rychlejsie rozvedu),
mozu byt z toho nejake prietahy ak sa to nepoda ihned po neodkladku?
Pozeraju sa na to v tom pripade inak na sude?
@modrakengura neodkladne opatrenie ma docasny charakter a je stanovena lehota dokedy musi byt podana ziadost na sud. Ja som podavala neodkladne opatrenie na zakaz priblizenia, tam ta lehota bola 30 dni.
@modrakengura nie, niekedy ľudia žijú takto celé roky. Že deti zverene, určené výživné a styk, ale rozvod sa nekoná
@modrakengura je to docasne prechodne opatrenie, nenahradza sudne rozhodnutie a preto ho je idealne podat pred alebo spolu s navrhom na rozvod.
Ano, mozes podat naraz.
Ci pred podanim rozvodu zavisi od teba a (naliehavosti) situacie.
Lehota jeho vydania zavisi od obsahu a co sa nim riesi.
@modrakengura a znama je pravnik?
Nestresuj sa a normalne podaj navrh na rozvod. Ak to podas elektronicky, je to o polovicu lacnejsie.
V navrhu ziadas o:
1. rozvod (dovodis hlavne priciny-kvalifikovany rozvrat manzelstva a dovody preco su neprekonatelne) a zaroven o
2. upravu styku maloletych a vyzivne, cize o zverenie deti do starostlivosti.
i) ak mas zaujem o stretavanie tak presne vymedzit, napr. Kazdy parny vikend so zaciatkom v piatok o 18:00 do nedele 13:00 alebo dohodou
ii) Ak nechces dovolit styk, tak vazne dovody. Mozes navrhnut listinne dokazy aj vysluch svedkov...).
Tento navrh vies aj doplnat (menit/moderizovat) po jeho podani - ale len do urciteho casu.
Odporucam v navrhu sa rozpisat k veci, ziadne litanie ci omacky a max. na 2-4 A4....neradi citaju povesti a baje.

@modrakengura môžeš si to písať aj naraz