Nepustila som sociálku do bytu
pokracovanie temy, nakolko povodnu temu mi par "dobrych dusi" zasvinilo az tak, ze mi ju uzamkla adminka.
takze - ma obcan povinnost pustit socialku do bytu alebo nie?
moze socialka pouzit policiu? ak ano, za akych okolnosti?
musi sa kontrola domacnosti vykonat vo vnutri alebo staci odo dveri?
pristup maju len slusne diskutujuce!
Ja osobne si myslím že sociálku do bytu pustit nemusíte. Existuje také niečo ako nedotknuteľnosť obydlia, ani policajti do bytu nemôžu vstúpiť len tak . Na to aby mohla vstúpiť tak potrebuje rozhodnutie súdu .
Neviem , ale púštať si sociálku do bytu len tak ?Pre dobro dieťaťa ? Alebo pre strach ktorý máte ?
@cvocek socialka moze vstupit do tvojho bytu iba s tvojim suhlasom, bez tvojho suhlasu iba s asistenciou policie na zaklade sudneho prikazu s vynimkou, pokial by existovala bezprostredna hrozba ohrozenia zdravia, zivota alebo majetku velkej hodnoty, v takom pripade moze socialka vstupit bez prikazu sudu a len za asistencie policie...

@cvocek nie si povinná otvoriť sociálnym pracovníčkam. ALE budeš to mať zaznamenané v spise a na súdnom pojednávaní to sudca určite zohľadní.
V závislosti od charakteru podnetu a jeho závažnosti môže sociálka požiadať o spoluprácu políciu. Napríklad ak je dôvodné podozrenie na týranie dieťaťa, zanedbanie starostlivosti a pod.
A kontroly sa robia v domácnosti, nie od prahu dverí.
Otázky máš zodpovedané, prosím Ťa, už neprispievaj.
Pekný večer všetkým