icon

Neuvedenie otca v rodnom liste a testy otcovstva

jankanelka
1. máj 2012

Mile mamicky,
Prosim o radu... Dozvedela som sa, ze otec mojej dcerky chodi po sudoch a zrejme chce poziadat o testy otcovstva... 😠 Som z toho nestastna, neuviedla som ho do RL a ani o to nemam zaujem, neplati mi vyzivne ani nechcem, ale zaroven nechcem aby sa s malou stretaval... Dodnes o nu nemal zaujem a teraz ano? Da sa to vobec? Ak mate s tym niektora skusenosti, prosim, piste len IP, ak by sa k tomuto nahodou dostal... Nahoda je blbec... Dakujem

zajaciq
2. máj 2012

bez urazky, kolko zien, co ti tu napisalo maju osobnu skusenost? ....

z tvojho prispevku citit nevyzretost , pubertu a zranene ego (on odmietol najprv teba). nevadi, mozno je to len prvotna reakcia, veci treba spracovat... navstivila by som nestranneho odbornika a vyrozpravala sa mu (a vyplakala..)

muzi maju niekedy posunute ci biologicke hodinky ale aj vnutorne prezivanie. to, co im nadelila realita (ano cakas dieta), nemusia tak rychlo spracovat ako zena, ktora potomstvo caka v brusku. ano, niekedy im to trva roky rokuce, kym dokapne o co ide.. nesudila by som cloveka podla jednej reakcie spred 3 rokov. co vsak nechapem, ze preco s tym neprisiel rovno za tebou - zrejme ste sa vobec nerozisli v dobrom ... -

prajem vela trpezlivosti a vyzretych rozhodnuti, pre dcerku to moze byt zaciatok niecoho krasneho 🙂 😉

mery.maja
2. máj 2012

@jankanelka hmm pises ze ZREJME chce poziadat o testy otcovstva-takze nevies ci to tak naozaj na 100% je.Podla mna si napisala velmi malo nato aby ti tu niekto radil....mozno ani nevedel ze je jeho kedze doteraz o nu zaujem nemal ako pises ty.Ja si tiez myslim ze pokial by nemal vazny zaujem stretavat sa s nou pokial je jeho dcera tak by nepodstupoval take "riziko" ze si da spravit testy DNA a potom v pripade ze sa preukaze ze je jeho doplatit roky vyzivneho....a zeby to robil z nejakej pomsty voci tebe 😕 hmm no pochybujem o tom 😒 ja uplne suhlasim s
@lenka311 dietatko by malo mat oboch rodicov a rodicia aj napriek svojej zrejme nevrazivosti,nenavisti a hocicoho ineho by mali prihliadat na dietatko.Je to uz skoro 3 roky a za tu dobu vas uz snad presla vzajomna "nepohoda"alebo ako to nazvat kedze nevieme vsetky detail.Na druhej strane bude to asi tak ze sa dozvedel ze do 3 rokov zivota dietata sa daju tioeto testy urobit -ale silne pochybujem o tom zeby to robil kvoli pomste alebo nieco podobné 😖 podla mna ide o to ze chce patrit do zivota svojej dcery a ty by si mu v tom nemala branit a prepac argument "casom si vypestuje averziu k matke, zacne ju nenavidiet a "otecko" je najlepsi na svete"-no tak toto je trosku prehnane,nemyslis???? 😕 😕 ty s tvojim ex by ste si mali o tom pohovorit v klude....mala by si prekonat to co bolo.....nemyslim zeby zamerne chcel dieta len preto aby ho manipuloval proti tebe 🙄

mery.maja
2. máj 2012

@monika15 prepac ale to co je uz len za radu?? 😠 musis davat pozor a zistit co ma za lubom 🤐 🤐 a ako by sa jej cez to male dieta mal pomstit??

danjelca
2. máj 2012

Prepáčte dievčatá ale muž čo 3 roky nevidel svoje dieťa a vedel o ňom má podľa Vás skutočný záujem?
1095 dní vstával ráno s pocitom že na svete je kúsok z neho, jeho syn či dcéra a nehlo ho to ani k pomoci matke?
Nič neplatil?nezaujímal sa?

Je to na smiech že jej píšete ako sa on zrazu prebudil...po 3 rokoch nezáujmu by som dotyčného vykopla od dverí a hladala nového OCKA.

irriss
2. máj 2012

@danjelca
Ja nevim, ale pozadi pribehu neni dost jasne..
aspon pro mne..

Jsme si jiste, ze tento muz o svem diteti vedel?
Co kdyz pochyboval a proto byl cele leta v "zakulisi"??

A navic autorka pise, ze kdyby nebylo matky, byli by ve spolecne domacnosti, z toho je jasne..ze TENTO muz toho nema prilis na svedomi 😉

Nezapominejme, ze pokud matka nechce, nelze se k diteti ani priblizit.. 😉

mery.maja
2. máj 2012

@danjelca hmm mozno som to prehliadla ale ja som si tu nikde nevsimla zeby sa zakladatelka vyjadrila ze vedel ze dieta ma 😕 😕 ak to tu je tak sorry nevsimla som si 😒

mery.maja
2. máj 2012

@irriss ako myslis to ze "Nezapominejme, ze pokud matka nechce, nelze se k diteti ani priblizit." 😕

irriss
2. máj 2012

@mery.maja

To, ze dite nema zapsaneho otce v RL uz to znamena, ze pokud matka nechce, nemuze se k nemu otec priblizit...
Matka ma pravo vymezit okoli diteti..male dite nema moznost si vybirat, koho videt a koho nepoznat...
Matka se boji moznych navazani citovych vztahu..proto dite "schovava" - nazyva to casto "jakousi ochranou"

A navic, jak uz jsi napsala i Ty..i @zajaciq vime strasne malo k pripadu..Toto jsou pripady, kdy se zrodi jen dohady...

Mne zde nejvic prekazi ta veta, ze kdyby nebylo matky, tak by byli spolecne a tvorili by rodinu..
prijde mi to velmi nevyzrele a jako pricina rozpadu velmi malo... 😉

danjelca
2. máj 2012

@mery.maja tak zakladateka nech údaje doplní:DD
Tak snad asi vedel, ked povedala že neplatil....keby nevedel snad by nebola zatrpknutá že neplatil nie?:D

danjelca
2. máj 2012

@irriss MATKA a jej väzba na syna a následné synove reakcie môžu byť dostatočným dôvodom k rozpadu vzťahu....vi´d téma.. Svokra už nevládzem..

danjelca
2. máj 2012

@danjelca ja by som nechcela muža ktorému je matka prednejšia ako žena..to nie je manžel ale syn v prvom rade. Ak toto nezvláda ten prechod to ON je nevyzrelý nie ONA!

zajaciq
2. máj 2012

@irriss haha ja mam aspon na to papier, ze mozem podavat odbornu "psychoanalyzu "🙂))) sa tu na tom rehocem, ze v PANELAKU sa spomenie nove cudzie slovo a ludia to potom ako vrabce cvirikaju dalej a dalej. no nic,
ja FAKT nie som chlap, takze sa nevcitujem do ich koze, pretoze naozaj nechapem ich zmyslanie a postoje. a hlavne si odpustam "odsudenia" ako
@danjelca , a zopar dalsich, ze dieta nema pravo na otca, pretoze ten o nu 3 r. nemal zaujem.. . no nic, vsak aspon vidim ako kazdy porovnava len s tym, co ma(l) doma, ocko a manzelik su vypovedna hodnota pre zvysok muzskej populacie, pokial sa otec na dieta netesi a neskace meter 30 a nejde zapit uzasnu novinu do krcmy so stamgastmi, tak uz je chujko.
docerta aj s celym konikom.

danjelca
2. máj 2012

@zajaciq presne tak je to...ak ho 3 roky nezaujíma či má dieťa so ženou čo do úst alebo nie...či nie je vážne choré, či nie je vôbec len nejak choré..3 roky nie je týžden @zajaciq.......je to priestor na kopec citov a myšlienok, ktoré ak neboli také silné že vyhladal malé tak je velký dôvod pochybovať o jeho úmyslov. Ved nebudte naivné...on nebol 3 roky v kóme aby ich nekontaktovala a nepodielala sa na výchove.

irriss
2. máj 2012

@danjelca

vime strasne malo..devcata v Tebou uvedene Diskusi se dostatecne rozepsala a proto se da diskutovat..tady chybi vice elementu...

Kdyz nekdo napise, ze nebyt matky, byli by spolu, to znamena, ze ON se nechova zle sam...potrebuje sanci..
Pokud mu zena "sebere" dite a neda sanci...je temer pochopitelne, ze "mlady kluk" se otoci a jde plakat k mamince pod sukni..
3 roky jsou otaznikem..kde byl? vedel nevedel? chtel vedet? mohl vedet?

pocatecni 3 roky nepritomnosti otce lze dohnat ...tezko se dohaneji ty, kdy otec "v mezicase vypadne ze zivota", ve kterem uz hral vyznamnou roli...a ucastnil se na nem, podilel se na spoelcnem zivote s ditetem a jeho matkou..

irriss
2. máj 2012

@zajaciq 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😎 🤐

danjelca
2. máj 2012

@irriss jak myslíte ale ja by som sa teda poobhliadla radšej po inom ockovi ako potom čo 3 roky si žil vlastný život.
Normálny otec bojuje o dieťa, prehltne EGO urobí všetko kvôli svojmu dieťatu....vy sa k tým mužom máte tendencie správať ako k synom..chudáčik...nemôže zato, potreboval sa vyplakať a podobne....sakra ženy, ved vnímajte tých mužov ako CHLAPOV konečne, lebo budete neustále stretávať nevyzretých debilov, ktorý sa Vám dajú polutovať!!!

irriss
2. máj 2012

@danjelca
Ja takovych chlapu nelutujem..naopak. 😠 .ale tento pribeh je dokonale beze smeru..bez blizsich udaju..

Ja se naopak VZDY zastavam zeny, prosla jsem si tim..ale v tomto pripade muze byt realita jina... 😒

UZ NEVERIM, ZE JE JEN ChLAP MRCHA.. 😉
dnesni svet umoznuje a otevira brany vsem moznym mrcham pod sluncem 😉

danjelca
2. máj 2012

@iriss ale tu sa vždy ženy do zakladatelky pustia v štýle akoby ona mala preukazovať svoju nevinu...to je choré.

jej muž neplatí 3 roky, nemá záujem, ale ona má dokazovať že nie je mrcha.
A vo virtuálnom svete sa treba zmieriť s tým, že vieme príbehu kúsok, a na základe toho debatujeme, nemusíme diskutovať o tom, čo je zatým..to vie len zakladatelka...kto toto má problém akceptovať nech sa zdrží diskusie. hawq🙂

cecil36
2. máj 2012

Baby to si fakt myslite, ze pokial muz nie je alkoholik, neberie drogy a netyra zenu je dobrym otcom???? Moj pryv muz nebol ani jedno z toho a nezverila by som mu do ruk ani morca lebo bol absolutne nezodpovedny. Bohuzial sud rozhodol, ze sa dieta s nim musi stretavat aj ked nechce. Mala odtial chodila rozhodena, obcas ju zabudol v lete v rozhorucenom aute, obcas na nu zabudol ked bol na kave a spomenul si az doma.... Zatrhla som stretavanie, odvolal sa a sud zas, ze ma pravo... je otec.... Skoncilo to tak, ze ako 9 rocna, ked musela ist k nemu na vikend do ineho mesta, odrazu na nu otecko zabudol lebo doma spal a ona sa "lulala" o jednej v noci pri miestnom jazere s jeho dvoma nevlastnymi dcerami, ktore mali v tom case 14 a 15 rokov. Co vsetko tam robili nechcite vediet.... Ked som sa to dozvedela, okamzite som zatrhla akekolvek stretavanie sa. Ak autorka nechce aby sa jej byvaly stretaval s jej dietatom asi ma na to vazny dovod, navyse ak od neho nechce ani cent. Keby sa mu chcela pomstit robi to tak, ze bude plati ako divy. Ale evidentne chce mat pokoj pre seba a najmä svoje dieta.
@jankanelka s DNA testami musis suhlasit ty, bez tvojho suhlasu a zapreti, ze jeho ako oteca dietata ich tvojmu dietatu robit nebudu.

cecil36
2. máj 2012

@lenka311 vyzivne sa podla mna na dieta neda vymahat spätne ale az od urcenia otcovstva. Ine to je ak su manzelia rozvedeni.....

alenka600
2. máj 2012

@irriss Ale ja som si dobre precitala vsetko 🙂 Nikde som nespomenula osocovanie, pisala som, ze si ju nakriatla, to znamena nieco ako "nadhodit" temu, alebo zmienit sa o niecom.
Niekedy by stalo aj za to precitat si otazku, kde sa zakladatelka absolutne nepyta na nazor co si myslia ludia preco nechce kontakt s otcom, ale na nieco uplne ine. Tymto som ale nechcela zautocit priamo na Teba, lebo vlastne rad je tu pomenej ale moralitujucich komentarov dost vela.
Ale toto je len mlatenie prazdnej slamy, takze cuvam a koncim v tejto teme.

maminuska
2. máj 2012

@irriss v danom prípade je uplne jedno či o dietati vedel alebo nevedel.( osobne si myslím že vedel a plne mu tento stav vyhovoval) Už len to ako postupuje otec toho dietata nie je solídny, ihneď na sud bez nejakej snahy sa opýtať matky či dieta je jeho, snahy nejakým spôsobom vynahradit aspon finančne tie tri roky.
Matka ktorá nezapíše otca do rodného listu musí mat na to sakra dobré dôvody, ja osobne by som to nespravila ale to som ja. Rozhodla sa ho nezapísat, takže dôvody na to zrejme mala.
Vzťah matka a syn je vlastne niekedy pre ženu ako incestná nevera, a je častokrát horšia ako nevera skutočná, s takýmto človekom - mužom sa žit nedá.A v tomto bode ak zlyhá ako muž partner nemal by zlyhat ako otec. Lenže ak o tom vedel - a neverím že nevedel , ved to nie sme v nejakej argentínskej telenovele- tak zlyhal aj ako otec, mal sa domáhat určenia otcovstva ihneď, platit na dieťa a domáhať sa stretnutí.

Ja a deti sme klasický prípad ako príde k odcudzeniu detí. Dva roky som bojovala o to aby sa otec stýkal s detmi , vypisovala som mu , prosila som ho aby si ich vzal že na to čakaju, odpovedou bola len tvrdá ignorácia. prelom nastal vtedy ked som bola v meste svojho exmanžela a napísala som mu sms či nechce vidiet deti, že mu ich aj doveziem , ani len neodpovedal. Tam nastal zlom u syna, ktorý mi povedal aby som mu nikdy viac už nepísala. Tak som nenapísala. Ďaľší hluchý polrok , žiadny záujem . Prišlo zvýšenie výživného a zmena styku s detmi , žiadala som aby ma informoval či si pre deti príde a toto som chcela dat do rozsudku.
Na zvýšení výživného som sa veľmi hanbila za exmanžela, velmi , lebo chcel aby naša postihnutá dcéra brala lacné lieky 2 generácie, ktoré su síce účinné ale môžu poškodiť pečeň miesto leikov za ktoré dopláca, 50 EUR mesačne. ˇUprava styku prešla tak ako som očakávala. Na sude sa snažil bránit tým že on by sa aj o deti zaujímal , ale ja som v podstate mu bránila tým že som si s ním riešila iné majetkovo právne veci a tak bol z toho vykoľajený a preto sa s detmi nestýkal.
😒 . To bolo vo februári, v marci mal syn narodeniny, poslal mu jednu kartu meninovu k narodeninám kdemu napísal ako ho lubi a že je jeho jediný syn , dal tam telefonne číslo. Syn mu dodnes nezavolal, kartu má prásknutu hore na poličke , nijak to nerozoberáme, nechávam to na nom . Nemienim po tom všetkom už do toho zasahovat v prospech manžela, nechala som to tak
A exmanžel si myslí že jednou kartou vynahradí mu celé tie už skoro tri roky absolutneho nezáujmu. Syn neodpovedal a ex je tak zbabelý na priamu konfrontáciu s vlastnými detmi, že nadalej sa s nimi od febrára nestýka.

irriss
2. máj 2012

@maminuska
U nas "bio" selhal uz pred porodem...po 16ti letech se ozval mne, s tim, ze je mu to lito.....na alimenty cekam uz 22 let...

zadna gumova hracka, zadne blahoprani, zadne pohlazeni, zadny zajem, zadny "soucit" pri nemoci, zadna snaha ani pri "ztrate"...NIC
(ale muj mel i zakazany styk a priblizeni se ke mne i ke synovi .. primo stanoveny soudem..)

a na zacatku se psala Laska...uprimna Laska...mam syna z LASKY a to mne na tom vsem UZDRAVILO..
Vim, ze je (byl)z Lasky... 🙂

maminuska
2. máj 2012

@irriss tebe pomohlo možno odpustenie, mne skôr odstrihnutie , neriešenie , prijatie veci ako fakt že to tak je a ja na tom už nič nezmením a nechcem menit.
Môjho ex som nenávidela, potom neznášala a teraz som vo fáze ľahostajnosti a ked skončia majetkovo právne veci tak u mna nastane to odstrihnutie. Ja nemienim odpustit a v tom som iná ako ty, len sa snažím dosiahnut stav kedy ked na neho pomyslím ma neprepadne nával hnevu. A viem že ten stav príde. Ale nikdy už nepríde stav že si pokecáme ako priatelia , na to sa toho stalo príliš mnoho. 🙂

irriss
2. máj 2012

@maminuska
nevim, jestli jde doslova o "odpusteni"..ale urcite mi JE lhostejny..

K odpusteni MOZNA (nemam v tom jasno) 😉 doslo, kdyz jsem jako matka dospeleho muze pochopila ze existuji mne- zene - veci nezname, nepochopitelne..
Rozdil mezi zenou a muzem je...kdyz nepochopim, nemohu soudit..tudiz nasleduje odpusteni..pokud se to odpustenim da nazvat.. 😉
mozna je to prave ta lhostejnost

monika76
2. máj 2012

@lenka311 súdiš ju a nepoznáš čo všetko za tým je 😒 najprv si treba asi také veci prežit a potom radit ! Niekedy je lepší žiaden otec ako otec čo je sám decko lebo bez mamičky nedokáže žit ani rozhodovať sa..Taký ľudia Ti dokážu niekedy urobit zo života peklo ☹ Nečítam do konca ale čítam ako si presadzuješ len svoj názor . Za žiadneho hajzla by som nedala ruku do ohňa ! Aj moj synček vyrastá bez otca a som rada že to tak je. Keby si si aj Ty prešla peklo možno by si zmenila názor že otec ale nie za každú cenu...

monika76
2. máj 2012

@cecil36 Dá sa od narodenia žiadať výživné ked DNA testy žiada on lebo od rozkoše naťahuje čas len aby nemusel platit...Nám sudca odklepol po roku a to som podávala papiere na neho ked mal moj synček 2 týždne . Určili koľko má platit a + od narodenia.

zuzula77
2. máj 2012

nečítala som celé dve strany, takže sorry ak niečo opakujem, pokiaľ ja viem, pre testy otcovstva cez súd treba nielen "vzorku" od dieťaťa a otca, ale aj od matky a nie som si úplne istá, ale zdá sa mi, že matka nie je povinná tejto požiadavke vyhovieť. Občiansky súdny poriadok tieto veci jednoznačne rieši iba z pohľadu matky, ktorá žiada o určenie otcovstva, keby otec nemá možnosť z testov "vycúvať", o žiadajúcom otcovi niet ani reči 😎 určite ale stojí za to osloviť právnika, na všetkých úradoch VÚC je dokonca kancelária bezplatnej právnej pomoci, treba navštíviť.

monika76
2. máj 2012

@zuzula77 presne tak ja som bola na DNA ...Najprv otec dietata bol v uplne iný den.Potom som sla ja a nakoniec maličký .Zobrali nam stery z ust a odtlačky prstou všetkým trom. Ja som suhlasila s DNA lebo nemam čo skrívať 😝 nariadili ich na sude .Ale aj ked je otcom nemusi bit zapísaný v rodnom liste...On ked dá návrh na súd mamička -zakladatelka tejto diskusie sa bude musiet zúčastnit pojednávania.

maminuska
2. máj 2012

@zuzula77 neviem či som dobre pochopila ale ak otec dietata sa domáha určenia otcovstva a zapísania do rodného listu ked s tým matka nesuhlasí , tak nemá šancu ?