Ochrana majetku po rozvode
Dobrý deň. Som rozvedený, mám dcéru s ex.Hypoteka po BSM prešla na mňa. Ako ošetriť aby byt ,keby sa mi dačo stalo,nepripadol ex?. Viem,že dediť bude moja dcéra, ale ex bude sa oň ho starať. Môžem napr. Napísať záveť, že keby sa mi dačo stalo,aby polovica bytu,alebo 2 desatiny bytu sa prepísal na môjho oca?? Alebo ako sa to dá ošetriť?? Ďakujem
ex získa byt jedine že sa niečo stane už aj dieťaťu - nijak inak k nemu nevie prísť… zbytočne by som to nekomplikovala…
ex získa byt jedine že sa niečo stane už aj dieťaťu - nijak inak k nemu nevie prísť… zbytočne by som to nekomplikovala…
@biba_18 Áno to viem,ale dieťa má ešte len 10 rokov. Tým pádom by bola ex poručníčka, čo by sa starala o byt.Ide mi o to ,že môj otec mi pomáha s platením.Preto nechcem, aby moja ex rozhodovala ,čo bude s bytom. Lebo môže aj predať.
Môže ho predať, len som súhlasom súdu, keď preukáže, že je to v prospech dieťaťa.
Dieťa je neopomenuteľný dedič, takže ani závet tu nepomôže
Ako porucnicka by byť nemohla len tak predať. Rozhodol by o predaji súd aj to len v prípade ak by ex dostatočne preukázala že je to v prospech dietata
Môže ho predať, len som súhlasom súdu, keď preukáže, že je to v prospech dieťaťa.
Dieťa je neopomenuteľný dedič, takže ani závet tu nepomôže
@gribka1 ale na byte je hypotéka, to n8e je problém? Alebo da sa napr.polovica bytu prepísať na oca?
Ako porucnicka by byť nemohla len tak predať. Rozhodol by o predaji súd aj to len v prípade ak by ex dostatočne preukázala že je to v prospech dietata
@patka06 áno to viem. Bol tu prípad,že ex predala byt ,peniaze minula a dieťaťu nezostalo nič po ocovi. Ide mi napr.2 desatiny bytu,či by sa to dalo poriesit záverom alebo neviem ako......
Neviem prečo to takto komplikovať. Máš ešte súrodencov? Aby sa to celé ešte viac neskomplikovalo.
Ak chceš správ závet ale podľa mn by stačilo dať otca do LV ako doživotne pravo užívania.
Pokým máte jedného neplnoletého potomka a nie ste ženatý, tak platne nemôžte v závete odkázať nikomu inému žiaden podiel, za predpokladu, že potomok nie je platne vydedený.
Kto je vlastnikom bytu?
@autor a o čo Ti vlastne ide? Chceš poistiť otca, alebo chceš chraniť svoj majetok pred zneužitím od ex? Čo vlastne chceš riešiť? Ak by sa Ti niečo stalo, tak by sa s bytom dedila aj hypotéka. Chápeš? Tvoja maloletá dcéra by asi ťažko platila Tvoju hypotéku.
@autor a o čo Ti vlastne ide? Chceš poistiť otca, alebo chceš chraniť svoj majetok pred zneužitím od ex? Čo vlastne chceš riešiť? Ak by sa Ti niečo stalo, tak by sa s bytom dedila aj hypotéka. Chápeš? Tvoja maloletá dcéra by asi ťažko platila Tvoju hypotéku.
@anketkarka To nie je také isté, že by sa dedila aj hypotéka. Možno má poistenie, v prípade jeho smrti by hypotéka bola vyplatená z poistenia a byt by ostal bez ťarchy
@anketkarka To nie je také isté, že by sa dedila aj hypotéka. Možno má poistenie, v prípade jeho smrti by hypotéka bola vyplatená z poistenia a byt by ostal bez ťarchy
@patka06 ak sám nezvláda platiť hypotéku a pomáha mu s ňou otec, tak silno pochybujem, že platí ešte aj poistku. Ale možno máš pravdu a má poistku.

To máš dieťa so ženou, ktorú by si nezniesol, aby bola zatiaľ zodpovedná, kým nebude mať dcéra 18? Že ju vychováva ti nevadí? Ináč stačí závet.