Odovzdávanie deti otcovi
Mam dve deti, 10,12 rokov. Doteraz som bola RD ale nastupujem do práce. Čiže otec ich má vyzdvihovať v čase, keď nikto nebude doma. Je úspech na zmenu času odovzdávania detí? Keď sa vrátim z práce? cestuje za deťmi 150km, takže ma skorý čas aj kvôli tomu aby to stihol otočiť. Deti po škole bývajú samé ale ide skôr o to, že ex.neverim a nechcem aby robil na deti tlak a nedajbože mi chodil po dome. Sú s ním stále problémy, rozumná dohoda neprichádza do úvahy .....
@evica17 myslela som to tak, že aby mu odomkli dom....
Su velki, takze dnu nepojde, lebo si to nezelas.Nebude cakat pokym prides z prace napr o 17, 18 a pod...kedy ma pre ne chodit?ved mysli aj na deti pridu vecer co z toho maju?
Tiež ti podľa mňa nezmenia čas, veď nech čaká pred domom, deti sú veľké, pouc ich, vyjdú samé a odchádzajú
Je to celé komplikovanejšie. Nikdy nedá vedieť či príde. Má prísť o 14.00, 13:59 pípne správa prídem 14.30....atd..
Poradila by som,ze nech maju nachystand veci. Otec zatrubi a vyjdu von. No su to deti a male nato,aby vzdorovali otcovi ak by na nich tlacil. Nevidm poradit,ldn prajdm pevne nervy
Však nech deti čakajú doma kým zazvoní, zabalené a vychystane a už sa len obuju, a idú preč. Jasné im vysvetlí že si neželá aby šiel dnu, oni nech zamknu a pokoj. Nevidím problém.
A myslím že kvôli tomuto ti isto nebudú meniť čas odovzdávania, a ešte ak aj k nemu majú 150km, to je veľa cestovania. Môžeš si na piatky vziať voľno napr, od tej 13tej,prípadne si v týždni nadrobit tie hodiny ak sa veľmi bojíš a dá sa ti
Este mi napadlo,nemozu byt u susedky? Alebo susedka k nim,len na tu chvilu kedy ich vyzdvihne
prepáč, ale riešiš hlúposti....ak niekto cestuje 150km tak je jasné že čas kedy príde ti neoznámi presne, lebo to je nemožné.....stačí že bude hustejšia premávka alebo po ceste bude havária a pol hodina - hodina mešká (a to mu dá za pravdu aj každý rozumný sudca).....to že ty nie si doma je predsa tvoj problém, nie problém tvojho ex....ty si to nevieš zariadiť, veď popros susedu alebo si zaplať opatrovateľku čo ich otcovi odovzdá, ak mu neveríš a neveríš ani svojim deťom.........to potom aj on môže namietať že ti deti neprivedie v nedeľu o 18tej, ale o 20:00, lebo bol posunutý čas kedy si ich má vyzdvihnúť....
Riesila by som toso zamesnavatelom, ci nemoze vyjst v ustrety. Nadrobit si..
@mogaa bože, ty si aká mudra. Veď hádam, keď je 50km od.domu, vie, či stíha alebo nestíha. To musí byť hádam kazdmu jasne. On to robí úplne úmyselne, pretože vyhlasuje, že deti majú byť nastúpene a čakať naňho...
@petulda333 nemám nikoho takého.
@evica17 nedá sa mi byť skorej z práce doma. Často to je tak, že nakoniec ani nepríde. Len stres vyvoláva
Odbavovať sa na pol hodine pri 150km mi príde naozaj scestné...určite pri šoférovaní má čas 30minut pred plánovaným vyzdvihnutím detí hlásiť exmanželke že bude meškať 30minut....veď čo vy si chudák vypočul keby náhodou bolo z 30minút - 40minút.
Suhlas, viem ze asi sa nemate moc v laske, ale ber do uvahy ze cestuje 150km. To je celkom slusna porcia km ked to ma byt na pravidelnej baze. Takze trochu emocie bokom a skus sa nad tym zamysliet, ze to stoji nie malo penaz a usilia takto vyzdvihovat deti.
@mogaa
@tomas115 veď ale ja píšem, že to robí úmyselne. Má prísť o 14.00 a príde sms 13.59. Kebyže som doma, tak to vôbec neriešim. Lenze, deti sú doma nervózne, pretože čakajú naňho. Niekedy príde neskôr aj o 2 hodiny, len naťahuje čas. Že napise o tej 13.59 prídem o 14:30, 14:29 napíše...prídem o 15.00 atď....takže, to je scestné. Niekedy ani nepríde. Ja mám svoje emócie pod kontrolou. Mne je úplne jedno, čo on robí, že nedodržiava dohody,neplatí výživné, ťaháme po súdoch..ale toto čo robí deťom je fakt choré.
Ale ďakujem všetkým, už riesim s právnikom zmenu času odovzdávania detí. Len ma zaujímalo, ako riešte odovzdávanie deti otcovi keď nie ste doma

Akože nechceš aby robil na deti tlak ? Však sú s ním potom aj tak samé,tam n nich môže tlacit. A urobila by som to tak, že deti sa pobrali deň predtým, a keď prídu zo školy domov,tak ho budú čakať,keď príde ,už len vyjdú z domu s taškami a zamknu,on dnu nemusí.pripadne nech ich vydzvihne rovno zo školy, toľko veci hádam zvládnu mať aj v škole,ak je to na víkendy