icon

Osobný účet a bezpodielové spoluvlastníctvo manželov pri rozvode

magdalenal
12. jún 2025

Zienky, mate susenost ako je to pri rozvode s osobnym uctom? Manzelia cca 30rokov, zena skoro vobec nepracovala, muz ma bezny osobny ucet, kam mu chodi cely zivot vyplata a z ktoreho vsetko okolo domacnosti plati.
Ako je to po rozvode? Musi jej vyplatit cast sumy, ktoru ma na ucte? Spada aj to do BSM?

Tyka sa to nasich priatelov, a my nemam sajnu. Dakujem

patka06
12. jún 2025

áno, spadá do BSM

mogaa
13. jún 2025

spadá....ale ak vyberie alebo prevedie peniaze inam - smola🙂druhý partner musí preukázať existenciu účtu a aj sumu na ňom....potom je otázne ako dotyčný vyargumentuje kde sa peniaze podeli....

balerina2025
13. jún 2025
@mogaa

spadá....ale ak vyberie alebo prevedie peniaze inam - smola🙂druhý partner musí preukázať existenciu účtu a aj sumu na ňom....potom je otázne ako dotyčný vyargumentuje kde sa peniaze podeli....

@mogaa to by padla na zadok, taka pani co 30 rokov nepracuje. to ma zaujima, z coho chce na dochodku zit.

bielasovicka
13. jún 2025

Ona celý život nepracuje, a ešte chce od muža aby jej vyplatil polovicu z jeho účtu? Choré.

balerina2025
13. jún 2025
@bielasovicka

Ona celý život nepracuje, a ešte chce od muža aby jej vyplatil polovicu z jeho účtu? Choré.

@bielasovicka co je horsie taka nema narok na dochodok a kedbyze ju muz sikovne obide ostane taka zena s holym zadkom. ale ktovie mozno si ulievala bokom.
tazko sudit nepozname

bielasovicka
13. jún 2025
@balerina2025

@bielasovicka co je horsie taka nema narok na dochodok a kedbyze ju muz sikovne obide ostane taka zena s holym zadkom. ale ktovie mozno si ulievala bokom.
tazko sudit nepozname

@balerina2025 bude plakať deťom, aby ju živili. 🤦🏼‍♀️

som_realistka
13. jún 2025

No, otazka je preco nepracovala. Nemohla, kvoli detom, opatrovala niekoho, ci sa iba rozhodla ona, ze nebude pracovat? Alebo sa na zaciatku dohodli s muzom, ze nebude pracovat, aby mali deti a muz zazemie pre pracu a studium? Len take zamyslenie.

magdalenal
autor
13. jún 2025
@som_realistka

No, otazka je preco nepracovala. Nemohla, kvoli detom, opatrovala niekoho, ci sa iba rozhodla ona, ze nebude pracovat? Alebo sa na zaciatku dohodli s muzom, ze nebude pracovat, aby mali deti a muz zazemie pre pracu a studium? Len take zamyslenie.

@som_realistka no, maju to tazke. Zena cele roky pije (preto si neudrzala pracu nikde) cim je starsia, tym viac, deti maju dospele s vlastnymi rodinami, tie jej nepomozu, su radi, ze su z domu (to im verim). Je podla mna aj financne negramotna, nevie hospodarit, vsetky vydavky stale riesil manzel. Pritom ked ma obdobia 'sucha', je to fajn zienka. Za mna, divim sa, ze sa nerozviedli skor. Maju po 60tke uz obaja. Myslim, ze ujovi sa konecne ulavi a 'nadychne' sa, bude viac s vnucatami. Uvidime, ako to dopadne. Mna len ten os.ucet zaujimal.
Tak vdaka za odpovede, odkazala som im a verim, ze to poriesia co najrychlejsie

balerina2025
13. jún 2025
@magdalenal

@som_realistka no, maju to tazke. Zena cele roky pije (preto si neudrzala pracu nikde) cim je starsia, tym viac, deti maju dospele s vlastnymi rodinami, tie jej nepomozu, su radi, ze su z domu (to im verim). Je podla mna aj financne negramotna, nevie hospodarit, vsetky vydavky stale riesil manzel. Pritom ked ma obdobia 'sucha', je to fajn zienka. Za mna, divim sa, ze sa nerozviedli skor. Maju po 60tke uz obaja. Myslim, ze ujovi sa konecne ulavi a 'nadychne' sa, bude viac s vnucatami. Uvidime, ako to dopadne. Mna len ten os.ucet zaujimal.
Tak vdaka za odpovede, odkazala som im a verim, ze to poriesia co najrychlejsie

@magdalenal prave som sla napisat, ze ten muz taku zenu mal davno.....tak snad muz bude rozumny....