Otec odmieta platiť krúžok
Ex má súdom určené platenie záujmových činnosti deti. On sa však rozhodol, že jeden krúžok platiť nebude , lebo syn párkrát vynechal (keď bol u nna)- ex rozhodol ze to neboli dostatočne dôvody a povedal že konci s platením. Syn ale chce pokračovať v krúžku,,,ja na to peniaze nemám lebo to stojí 320 na pól roka. Čo sa s tým dá robiť??
@belllinka No pre mňa áno, ale ak sú na to peniaze...nech si každý svoje deti dáva na krúžok aký chce 🙂
moja dcéra tiež chodila na krúžok, ktorý v tej dobe dol dosť drahý. Platili sme to s mužom zo spoločného a dohliadali sme na to, aby tam chodila. Aby sa nezabudlo a rôzne iné dôvody, okrem choroby sme neakceptovali. Peniaze sa niekedy ťažko zarábajú a ak niekde na krúžok, sú to zbytočne vyhodené peniaze. Takže tiež by ma to štvalo. A aj človek ktorý má peniaze, nebude ich predsa vyhadzovať len tak do vzduchu len preto, že niekomu je to jedno
si si z ex sprepacenim spravila dojnu kravu...
Tieto kruzky su hlavne o biznise a "mam pokoj od dietata".
Pokial dieta nejde do niecoho profesionalne, ta suma je fakt vysoka + este k tomu aj dalsie kruzky...
Bolo by dobre:
- vzdy prekonzultovat s niekym, "kto plati" aké krázky
- stanoviť si aj finančný limit s otcom dietata
No tak takto, syn má 11 rokov, zobral mu mobil, dal mu tlacitkovy, za to že si nevie dať pripomienku na tréning., a nakoniec nešiel s ním ani na lyžovačku..lebo ho tak za to zdeptal a nadával mu že mi syn s plačom volal že nechce s ním ísť , či môže zostať u mna. Má súdom stanovené platiť krúžky vo výške 100%. Chcela som vedieť čo sa dá s tým robiť, keď syn bude pokračovať a on to nebude zo svojho rozhodnutia platiť. Samozrejme že kruzok nevynecháva zámerne, tak už prestaňte. Ak nemáte inú radu, moralizovanie nepotrebujem.
Zabudnúť môžeš ,aj Mikuláš je raz za rok ,chorý bol hádam každý minulý mesiac .skús to zaplatiť nejako ty teraz ...sprav to pre dieťa .ale pravdu máš ty ,nie ex ... Len nech pokračuje v tom krúžku
Alebo sa ti na to poskladame ale tiež to .deptat syna nemôže ...ach to je strašné .možno po sviatkoch má toho tiež dosť ,minul koľko nechcel a teraz nemá ale to ho neodpravedlnuje robiť zle
@zmrzlinka2021 o biznise? TO dieťa nemôže chodiť na krúžok, ak to nemieni robiť vrcholovo? Bežne tak stoja krúžky, plávanie, tenis, gymnastika...
@kristinapetronela Mala si napísať, koľko to vyjde 5-ročne, bola by to ohurujúcejšia suma, ako iba ročne 😂
@belllinka je to biznis - nikto predsa neprevadzkuje kruzok s cielom "vychovat" novych gymnastov a podobne.
Vacsina rodicov deti napcha na vsetky mozne kruzky, vecer sa vracaju upachteni domov, este sa ucit, vecera... toto by som nechcela ani ako dieta a nepraktizujem to ani ako rodic.
Ale to je len moj nazor.
A cena? No ludia sa tu tvaria, ze ziju LTT po financnej stranke... a proste pre mna je to stale peniaz.
@belllinka o ti išlo 🙂 tak neviem ja to platom väčšinou ročne ,alebo polročné .neriešim tie mesiace ale je to dosť ešte krát dva a išli vlastne skôr o to že túto sumu odmieta manžel platit
Ze 55 eur mesacne len za jeden kurzok z viacerych nic nie je, treba vysvetlit rodine so 4 detmi s prijmom 800-1000 eur. 🙂 Dali by polovicu prijmu len za kruzky pre deti a to este deti nejedli a neobliekli sa.
@andyh20 však podaj na sud zmenu vyživneho, argumentuj tym, že všetko zdraželo, plus zaplat synovy ten kružok ty a argumentuj tym, že nedodržiava sudne rozhodnutie a.žiadaš prehodnotenie pôvodneho rozhidnutia. Budeš to vediet podložit zaplatenym kurzu, plus si ndchaj sms, maily a pod kde to riešiš.
@zmrzlinka2021 nechápem, ako si to myslela, prečo by z detí nemohli byť napr. gymnasti, keď chodia na gymnastiku?
@belllinka ak má byť z niekoho vrcholový športovec, napr. gymnasta, a má to niekam dotiahnuť, tak tam sú dvojfázové tréningy a tam neexistuje vynechať tréning. To je už iná drina. Každý deň na sebe maká a nie len 2-3x do týždňa a sem-tam vynechá.
Ak niekto robí gymnastiku párkrát do týždňa, môže byť dobrý, chodiť na súťaže v rámci školy, klubov, okresu ale nikdy nedosiahne viac. Rodičia to platia, lebo to dieťa baví a má pohyb a to je všetko.
Hmm, dostala si komentare,ktore sa Ti nepacia,
dopisujes dodatocne informacie, presne tak ako Ti niektore pisu ( 100%platit kruzky) aby zly dojem bol na otca nie na Teba.
Mam pocit,ze dodatocne dopisujes ( ci pravdivo nik netusi) aky hajzel je otec. Ze pozical lyziarsku vybavu ? A? Ved teraz nikde sneh nie je. Urobil dobre,ze to nekupil - o rok moze byt nepouzitelne. A ze ako pojdes ty ? No nijak. Kde je v rozsudku napisane,ze MUSIS sa chodit kazdy rok so synom lyzovat ako by to bolo nevyhnutnr pre to dieta.
@timing teiž mám taký pocit.
@stvura ale určite makali na sebe každý deň, tréningy, suché tréningy a pod. Nie iba párkrát do týždňa krúžok a to je všetko. A k tomu aj treba talent, vytrvalosť. aj tú mali. Autorka nikde nepíše že jej syn je na tom tak isto. On len jednoducho - chce tam chodiť. Ano , deti treba podporovať, treba športovať ale dieťa s i musí uvedomiť, že ak sa za niečo platí, tak sa tam aj chodí. A 11 ročný si to môže ustriehnuť aj sám. Asi až tak veľmi do toho zažratý nebude, keď ho netrápi že tam prákrát nebol
@kvetinka75 Nemusíš mna o tomto poučovať, dcéra mi chodí na gymnastiku, viem aká to je drina. a platí sa viac ako 55 na mesiac 🙂 Ja som nepochopila, ako to ona myslela, že prečo by z tých detí nič nemohlo byť.
@andyh20 z jeho pohľadu to môže byť aj, že nechce vyhadzovať peniaze na zbytočnosti. Tie lyže? Chodíte lyžovať každý víkend celú zimu? Ak nie, tak kupovať výstroj je zbytočnosť. Keď pôjdeš s nimi ty, tak pozícias tiež.
A "zabudnutý" krúžok? Mate poučenie, že nemáte zabúdať, keď tam tak veľmi chce chodiť.
@belllinka pretože má taký pocit, že autorkin syn to má iba ako krúžok a nič viac. Baví ho to, ale nejako nie je do toho až ta, ,,zažratý,, že by ho to bavilo a chcel to niekam dotiahnuť. Predpokladám, že by to spomenula, že tu ide o jeho kariéru, budúcnosť. A ak to má brať iba tak ,,hupky-dupky,, raz idem a raz nie, sú to vyhodené peniaze.
Keďže nemá určené súdom koľko má krúžkov platiť a píšeš ze platí viaceré len ten jeden nechce tak treba aj synovi vysvetliť ze žiaľ musí skončiť. Predpokladám ze je vo veku kedy už takéto veci vie pochopiť.
Úprimne ani ja by som neplatila krúžok kde dieťa nejde lebo Mikuláš, lebo zabudne atď. Skus ex navrhnúť ze vymeskane dní mu zaplatíš ty.
A čo sa týka lyžiarskej výbavy, ak má v rozsudku si musí kúpiť synovi tak to rieš cez právnika.
@stvura toáno, ale nemyslím si, že toto je prípad autorkinho syna, nepísala ako veľmi sa tomu venuje, ako je z toho nešťastný že nemôže napredovať, niekam to dotiahnuť. Je to proste iba krúžok, ktorý ho baví. Ale možno sa mýlim. Možno by mala upresniť informácie
Z Tvojich príspevkov ide taka zatrpknutost až strach.
@stvura My napriklad sa venujeme pohybu ako rodina, vela na bajkoch, turistiky, prechadzky. Ludia sa stazuju ako malo travia cas s rodinou, vlastnymi detmi a po skole deti supnu do vecera na kruzky. Kolke kolegyne hovoria, ako vecer po siedmej sa este s detmi ucia, deti vycerpane z celeho dna... my mame zasadu 16:30 sme doma, sme spolu, pripravujeme sa do skoly, oddychujeme, travime cas spolu.
@belllinka
Pretoze v realite je to tak - ak niekto chce robit veci vrcholovo, nechodi na kruzok s ostatnymi detmi, ale vyslovne dre. Este na zakladke som mala spoluziacku, ktorej otec vlastnil tenisove kurty, ona 6 dni do tyzdna vyslovne drela, ziadne behanie po vonka.... ale myslim, ze nikdy nebola v tom nejaka uspesna, to by sme asi vsetci vedeli, ale je trenerkou tenisu.
Moj nazor je, ze vyznam kruzkov sa vyznamne precenuje, ale je to len moj pohlad.
@zmrzlinka2021 až na tú poslednú vetu - súhlas.
Krúžky by mali byť vtedy, ak to dieťa vyslovene baví a teší sa tam, niečo nové sa naučí - ale také, čo ho vyslovene baví. Nie preto, aby zabilo čas. To radšej nech je doma a rodina spolu nech sa niečomu venuje.
@zmrzlinka2021 a do 16:30 máš kde to dieťa? Lebo školu do pol piatej asi nemá. Pre mňa je užitočnejšie, ak je dieťa na krúžku, ktorý ho baví akoby malo sedieť doma samé a pozerať do mobilu alebo telky. A inak ako sa má dieťa vrcholovo dostať k nejakému športu? Či rovno dieťa prihlásiť do klubu a na dvojfázové tréningy? 😀 Alebo ak sa na to pozrieme všeobecne, dieťa sa môže dostať cez krúžok k hocičomu zaujímavému a možno ho to tak nadchne, že to pôjde študovať a bude sa tým živiť (jazyky, prírodné vedy, technika, atď.). Ja som bola veľmi aktívne decko a našťastie, mojim rodičom nevadilo, že som chcela krúžky striedať a skúšať. Ak by mali tvoj názor, zrejme dnes robím niečo úplne iné, lebo k IT a nadšeniu k technike som sa dostala v škole na kružku.

Ja taký poznám čo stojí 850 eur ročne plus iné veci k tomu ,doprava a tak a tiež mi manžel neprispieva ... Vraj nech nechodí keď to je drahé ale on má na svoje záujmy takže dieťa tam chodí dokonca obidve