Otec odmieta platiť krúžok
Ex má súdom určené platenie záujmových činnosti deti. On sa však rozhodol, že jeden krúžok platiť nebude , lebo syn párkrát vynechal (keď bol u nna)- ex rozhodol ze to neboli dostatočne dôvody a povedal že konci s platením. Syn ale chce pokračovať v krúžku,,,ja na to peniaze nemám lebo to stojí 320 na pól roka. Čo sa s tým dá robiť??
@stvura Ale predpokladam, ze tie kruzky za socializmu nestali dva mesacne prijmy za rok, ked sa tu vycisluje ze kruzky v hodnote 100-120 eur mesacne (1440 eur rocne) na dieta je v pohode. Radsej ubrat z kruzkov a zobrat dieta na dovolenku k moru.
U nas v rodine akurad jeden ex par riesia kruzky (anglictina, free diving, tanec,...), co stoja dokopy 1600-1800 eur na rok na dieta a mamicka nechce pochopit, ze ide recesia, drazoba a treba aspon na cas pribrzdit.
@dievcacitajucelist ja nehovorim, ze to nezvladam, ale proste som clovek! Niekedy som unavena, niekedy mam vela v praci, niekedy aj syn sa ma vela ucit a niekedy menej! A ked ma toho clovek vela, tak proste je unaveny a je dobre, ze je tam niekdo, o koho sa mozes opriet.
Som rada, ze je tu kopu matiek, ktore vzdy vsetko zvladaju, nikdy nie su nikdy unavene, podrazdene.... a deti sa im nikdy nezopru, nehadaju sa s rodicmi...asi by mali napisat knihu.
A ked nemas o koho sa opriet a na vsetko si sama, tak sa stane ze zabudnes. Ja platim mojmu synovi trening 10 treningov 150 euro, a predsa bolo take, ze sme zabudli, alebo nebol kvoli chorobe. Tak isto sme chodili na Helen Doron anglictinu, mal doma vela na ucenie zacali sme sa ucit a proste sme zabudli ist na anglictinu, alebo ochorel....
Pozri dám ti príklad .môj muž si ľahne radšej k tv ako by išiel s deťmi na krúžok ,a zas ja idem aj keby čo bolo .áno zabudla som už ísť ale nebolo to naschvál ,len som si pomýlila dní alebo dali krúžok o 16.00 a mal byť o 17.00 ale nestihli sme prísť na tú štvrtú .a tu je ten rozdiel že ja sa snažím ale niekomu to je jedno .treba to tak vysvetliť a už sa tým netrápia .určite máš pravdu ty ,a nie tvoj ex že krúžok nebude platiť atď .treba to riešiť zo sudcom potom a nenechať si ubližovať od ex
@gertrudaosem to je, ale kreten. FUJ!
@liljana snáď si každý rodič rozhodne sám či bude dieťa chodiť na krúžok, alebo pôjdu k moru a možno bude aj jedno aj druhé.
@gertrudaosem sú aj takí hajzli.Nie, aby bol rad, že má ambície a väčšiu šancu na lepšiu prácu.
@andyh20 tak syn má 3 krúžky platí ich otec 100% ak by mal krúžkov 5,6,7 to tiež by ich mal platiť 100%? Tiež my má kúpiť výbavu len on sám? A ty mu čo financuje s? Aké záujmy? Koľko platí výživné na syna?
@slavomira236 nemyslis si ze su to prilis osobne otazky, pracujes na danovom urade alebo co? Ex ma sudom urcene,ze ma platit kruzky, takze ostatne podmienky uz sud urcil a preskumal a takto sa rozhodol sudca.
@slavomira236 bola to rodičovská dohoda potvrdená súdom. Čo riešiš koľko ma krúžkov a čo platím ja?
@mira0611 čo má daňový úrad s ich dohodou? Bežné tu píšu matky koľko berú výživné takze nič nezvyčajné sa nepýtam..na čo to potom rieši v diskusiách nech ide na súd a nech rieši tam...myslím že keby mala tie krúžky platiť ona stavala by sa k tomu ináč ..a je rozdiel či platí 50eura výživné k tomu krúžky alebo 500 eura a k tomu kruzky
@slavomira236 dobre, ze si od autorky nepytas rovno aj danove priznanie. Ako sa k tomu stavia ona? Prepac, ale chodim na jogu kazdy piatok, na 95%super, sem tam sa mi stava, ze zabudnem, ze neidem lebo som hrozne unavena, mam pernamentku ak sa neodhlasi 24h.vopred tak to padlo.
Autorka ma dieta, raz zabudlo, 2x sa necitilo dobre, a raz mali Mikulasa a co sa z toho vyklukne, ze kvoli tymto 4 chybaniam, otec nechce platit kruzok a autorka je navine, otec je dojna krava.
Podla mna otecko, si hlada vyhorky, aby nemusel zaplatit ten kruzok a na toto sa chce vyhovorit.
@liljana tak to sme asi vyrastali každá v inom socializme, lebo ja som teda chodila na korčuľovanie, gymnastiku, lyžiarsky, plavecký, na klavír, zborový spev, matematické cvičenia a do Zväzarmu (športová kynológia). Ešte som chcela jazdiť na koni, ale to už nevydalo.

@nikaeli môj ex zasa nadával dcere že na čo išla na VŠ že dokedy bude ešte platiť...