Plat bývalého kvôli výživnému
Chcela by som si poziadat o zvysenie vyzivneho, dcera nastupila na druhy stupen zakladky. Vsade citam, ze vyska vyzivneho zavisi od prijmu otca a jeho majetkovych pomerov. Prosim Vas, tie ktore ste to uz riesili, ako ste zistili prijem alebo majetky vasich ex? Moj byvaly mi to sam od seba nepovie, menil pracu, zili sme na zapade, teraz sa prestahoval kusok do CR a tam ja jeho majetkove pomery nijako nezistim. Posledny sud bol pred 4 a pol rokom, plati 200 eur, syn ma od tej doby viac kruzkov a celkovo vacsie naklady. Ako a cim ste argumentovali na sude, ked vobec nic neviete o jeho situacii? Dakujem
la_lotob tak ja dostavam 180 eur na dvoch dospievajucich chalanov(spolu na oboch!),kvoli tomu ze ma ex minimalku na papieri a zarobi 4x tolko😁👌.no ale aspon si ich berie casto k sebe.
@terina25 zle si to pochopila. Samozrjeme že súd neurčí výživné presne na cent podľa nákladov, vždy sa berie v úvahu že ak v tomto prípade má otec nadstandartny príjem, že vie dať viac, ale nie zas toľko ako sú niektoré matky schopne pýtať
Napr ak súd vyčísli náklady na 500 eur, tak je nereálne aby otec dával 1300 výživné.
Čiže to musí byt primerane.
Môžu sa dohodnúť že zriadia dcére sporiaci účet a napr že v tomto prípade otec bude dávať výživné 300 eur a 50 alebo 100 jej bude posielať na účet
Vieš, musíš brat v úvahu, že prispieva aj mimo, čiže nad rámec: napr kúpil bundu, vzal dcéru na dovolenku, kúpil lyže, kúpil tenisky, …
Čiže ma záujem, možno keby mama napísala list, že vieš čo? Chcem pre dcéru toto a toto, ale nemám príjem na to, si ochotný prispievať viac? Niekedy sa sa dohodnúť
@la_lotob ale to ze ma zenu kt ma tiez prijem a zvysil sa im prijem rodiny neznamwna automaticky musi platit viac, vychadza sa nielen z prijmu rodicov ale hlavne zo skutocnych nakladov.
Predpokladam ze ked si zalozi novu rodibu nebudes ziadat znizenie lebo ma aj dalsie deti. A kedze firma patri jeho zene kludne moze mat papoerovo aj menej ako si myslis
A tiez sa priklanam k nazoru uz hore spomenutom
@la_lotob z tvojich príspevkov je mi na vracanie. Každá normálna matka, ktorej ide hlavne o dobro svojho dieťaťa , by nemala problém súhlasiť (v prípade dokázania nadstandardneho príjmu u otca) aj so sporením mimo výživného. Tu krásne vidieť, že ti ide len o seba. Už som počula kadečo, al že by si niekto chcel z výživného kúpiť nehnuteľnosť, tak to už je sila. Toto sú tie predpotopne názory - chlap ma financovať všetko - kde sme, v 18. storočí? Ty si sa ako finančne pričinila, aby dcéra mala pri tebe dobrý život? Či len vytĺcť z otca čo najviac €? Bodaj by mu priklepli max 20€ navyše, nech ťa aj rozdrapi.
@la_lotob Ja sa normálne za nás ženy niekedy hanbím. Nikdy v živote ma nezaujímalo koľko moj ex zarobí. Trápi ma koľko zarobím JA. Mám striedavú starostlivosť ale na začiatku som ja aj on žiadali osobnú s výživným 30 Eur. Ja keby som bola sudca - a začneš na mňa takto - výživné ti znížim. Ale zase deti nemôžu sa " nenažratosť " rodičov a je jedno na ktorej strane je či otca či matky.

@kristiii Ja mam stastie na ex, ktory svojim detom nedopraje ani spolocny cas a ani euro navyse. Na exoticku dovolenku na Maldives zobral priatelku, mozem len snivat, ze by niekam deti zobral. O stretavani tiez pomlcim. Vobec jej vsak nic z toho nezavidim, lebo z takeho chlapa by som sa zgrcala 🤣🤣🤣, ale takeho, ako opisuje autorka by som brala za ex vsetkymi desiatimi. Aj ako partnera a vobec by mi nevadilo, ze plati, dolezite by bolo, ze by som si ho ako cloveka vazila. Ale kazda z nas si ceni na vztahu nieco ine 🤷♀️