icon

Plat vojaka - výživné

3. jan 2022

Ahojte ex manžel pracuje ako vojak a máme jedno dieťa. Neviete prosím kde by son zistila aky má cca plat? Na dieťa mi platí 130€ čo mi príde vzhľadom na plat vojakov veľmi málo, nechcela by som to riešit súdne len sa s ním nejako primerane dohodnúť na zvýšení.. Pripadne žienky nejaké osobne skúsenosti? Má hodnosť kapitána a v armáde je možno 30 rokov

Strana
z2
pininka1
4. jan 2022

@luxus10 stareho? Im sa rata aj vysoka skola, moj muz je 28 rokov u vojska a bude mat 46 rokov.

dupinka
4. jan 2022

Akú má hodnosť? Na 2000€ to už musí byť vyšší dôstojník a nie mužstvo.
Pokiaľ ide o výživné, tak určite výška výživného má byť zohľadnená vo vzťahu k výdavkom dieťaťa ale aj otca. Nie že mu teraz dá 1/2 výplaty len preto, že má dobrú vyplatu. Môže sa dať časť ako tvorba úspor. Výšku príjmu určuje tabuľka zákona o št.službe profesionál.vojakov, odslužene roky+hodnosť, príplatok,..to je základ.

luxus10
4. jan 2022

@pininka1 tak predpokladam vek 18+30, a asi to bol hlboky vztah plny dovery, ked ani nevie, aky ma plat, a isto bol vztah dlhy predlhy...

luxus10
4. jan 2022

autorka- a povedz mi, co si nevykonavala spravne, ze uz si ex?

-neukladala si veci do kominkov,
- necistila si wc zubnou kefkou
- nespravne si pritakavala
-ci si nebodaj mala svoj vlastny nazor, a dovolila si si hoaj prezentovat...

ci cim si sa tak strasne previnila?

elizabet173
4. jan 2022

@marfikchov
@dupinka má hodnosť kapitána

pribinak
4. jan 2022

@cicuca áno, ale to je už take no, vieš, tam sa dá argumentovať, že potom by to mala robiť z lasky a iné bla bla

danieladeley
4. jan 2022

@luxus10 trapny a zbytocny komentar

pininka1
4. jan 2022

@luxus10 ani ja neviem aky presne ma plat moj muz a nikdy ma to nezaujimalo, kedze nebolo potrebne to vediet. Ona pise ze je asi 30 rokov v armade, to moze byt kludne aj 25 a aj menej, len ona to tak odhadla. Nevieme ani kolko rokov ma dieta, tak neviem naco tu zvytocne fabulujes. A predstav si ze nie kazdy vojak je rovnaky, nemusi mat veci v kominkoch a aj nazor si vypocuje iny nez svoj. Nehadz vsetkych do jedneho vreca. Nevieme ani kolko ma ona rokov. Dieta mohla mat aj v 40tke.

luxus10
4. jan 2022

@danieladeley
@pininka1 len trafena hus zagaga....

no co nam este prezradite....🙂

pininka1
4. jan 2022

@luxus10 neviem o com tu tocis, ja nemam potrebu pisat tu anonymne ani som nikdy nepisala. Nemam ziadneho ex, s tym mojim som 15 rokov a mame tri deti a nehanbim sa za to. Ten pribeh napadne pripomina kolegy mojho muza preto ma to zaujalo. Ale toto co pises ty su len dristy ktore boli pravdive tak pred x rokmi ak vobec. Je nas tu viacero manzeliek vojakov a urcite nezijeme tak ako pises.

cicuca
4. jan 2022

@pribinak áno, ale tam sa dá argumentovať aj na druhú stranu, že otcovi by z čistej lasky malo záležať, aby sa jeho dieťa malo dobre a bolo zabezpečené ;) a aby sa malo minimálne tak dobre ako tatko.

pribinak
4. jan 2022

@cicuca toto je už taka bla bla že ….

cicuca
4. jan 2022

@pribinak ono je to celé len o bla, bla, bla...

liljana
4. jan 2022

@cicuca Nie kazdy chlap je zase exmafian Kollar, aby z "lasky k svojim pocetnym detom" umoznil tym svojim slap..m nepracovat a cele dni sa flakat po shopping Malle v Dubai

marfikchov
5. jan 2022

@luxus10 moja, môžem ťa uistiť, že to nie je tak, ako si to opísala.

luxus10
5. jan 2022

mna netreba uistovat, ja som toho z tejto oblasti videla a pocula ajajaaaaj...na 2 knihy...

mna by ale vazne-seriozne zaujimalo, co bolo dovodom rozvodu...

hubka51
24. sep 2024

Prepáč ale ty si za celý čas manželstva nevedela koľko zarába tvoj manžel? Ako ste platili účty? Keď je kapitánom má určite vyšší plat ako 2000€

hubka51
24. sep 2024

@luxus10 ty máš iné skreslené predstavy o vojakoch 😁

luxus10
25. sep 2024

@hubka51 smejem sa hlasno...🙂

hubka51
25. sep 2024

@luxus10 nech sa páči 😉

luxus10
25. sep 2024

@hubka51 prosto niekto ma ustavicnu potrebu sa tu vyonanovavat ,,,