Po rozvode nechcem dať dieťa otcovi ani na deň
Ako ste zvládli po rozvode to, ze ste museli dať deti na víkend preč? Od akého veku dieta musi ist k otcovi na víkend? Naše dieta ma rok a pol. Nedokážem si to predstaviť. Bude mi chýbať a viem, ze pri otcovi bude plakať. Je cholerik a nervak. Nechce s nim byt ani teraz. Je tu nejaká mamička, ktorej sa podarilo dosiahnuť, aby sa dieta nemuselo stretávať s otcom? Je k tomu nejaka cestička? Ja som ochotná sa vzdať aj jeho peňazí. Nemusi mi nič platiť. Chcela by som len zavrieť dvere a zabudnúť, že existuje.
Je psychopat no milujes ho tak kludne snim bude dieta žit v jednej domacnosti ale Keby ste sa rozviedli nedas mu ho ani na den a chces zabudnut ze existuje ked si vytocena. A my sme nechapave. Mam dost. Tebe by odbornik nasiel tiez nejaku diagnozu.
@miadi ked som doma, dcera je pod mojim dohľadom. Ak by mal byt s nou sam cely víkend, neviem ako by to zvládla. Okrem toho, je na mňa veľmi naviazaná. S mužom nezvykne tráviť sama žiaden cas. Nesud. Ja neviem napísať do jednej spravy vsetko tak, aby sa to dalo pochopit. Ci je psychopat, to bolo moje vyjadrenie vo vyhrotenej situacii.
Nesudim ale si uvedom co pišeš. Niektori chlapi sa nevedia moc starat o babatka ale take 3+ zvlastne aj Forrest Gump. Taku blbost ze ho chces vymazat zo života dietata napisat .. sa zamysli nad sebou. Takze diagnozu psychopata mà len od teba v hneve. Je jedno co ti povedal urobil stale je to otec tvojho dietata. Pokial ho netyra fyzicky ci vetbalne nemas pravo ho vymazat zo zivota len koli tomu aky snim mas vztah ty. Jasne ze babo je na teba naviazane je malicka. Moja dcera nechcela ist bezomna do 3r nikam ani so svojim otcom s ktorom sme manzelia a nie je psychopat. No aj tak isli spolu par x do parku bezomna. Je to normalne dieta male chce byt stym kto snim je denno denne doma co je vacsinou mama . No mozes ich viac nechavat spolu v jednej izbe nech si viac zvyka na otca bez teba , Ked sa rozvedies rataj stym ze on narok na dieta mat bude. A nezmeni sa je dospeli. Zmenit mozete akurat tak sposob ako spolu komunikujete fungujete ale Ta zmena musi ist z oboch stran.
@miadi rozumiem, co sa mi snažíš vysvetliť. V tom prípade chcem pracovať na našom vzťahu. Predstava, ze moje dieťa bude mat povinnú výbavu malý kufrík a 2 detské izby tak to nechcem v žiadnom prípade. Ja len niekedy mam pocit, ze uz to nezvládam. Potom to prejde a zas je všetko dobre. On ma obcas take šialené stavy a nálady, ze sa to nedá vydržať. Uznávam a dakujem, ze ste mi to ukázali aj z iného pohľadu. Ano ma pravo na dcéru aj keby sme sa raz rozišli. Bohužiaľ. Uprimne si myslim, ze nič horšie pre dieta neexistuje, ako rozvratena rodina. Par výnimiek mozno je
Nie je to take zle . Podla mna je horsie ked dieta vyrasta v rodine kde uz nie je laska a rodicia sa hadaju a su obaja nastvani nestastni . Koli $ alebo akoze detom nasilu spolu . Deti nie su slepe vsetko vnimaju a nemaju radi falos pretvarku ., je to tazke ked mà kufrik a 2izby ale ked mà vdaka tomu 2 spokojnych kludnych rodicov je to tak lepsie aj pre to dieta. Ono je to viac narocne pre tych rozidenych rodicov dat zaujem dietata na prve miesto a neriešit svoje osobne krivdy cez to dieta. Nemusite byt strateny pripad ak sa este mate obaja radi da sa popracovat na vasej komunikacii. Neviem presne co urobil ze Ta tak nahneval ale vidis aj ty ze v hneve mas prehnane reakcie. Si len clovek tak ako on.
Mam sestřenici, ktera otěhotněla v 18, vztah s přítelem nebyl nějak pevný, ale kvůli malé šli spolu bydlet. Nevyšlo to a rozchod přišel, když měla malá 3 měsíce, vztah s bývalým byl v mezích normy, s malou se stretaval. Když měla asi 3 roky přišel nepříjemný boj na soudě. Bývalý dostal klasiku každý druhý víkend a jeden den v tydnu, k tomu prazdniny a vanoce. Sestřenice z toho byla nešťastná, nedokazala si představit jak se bude o malou starat, měla sotva 3 roky, navic alergie a akzem, vyžadovala si speciální péči. Ja jsem jí tehdy řekla, že s tím stejně nic neudělá, je to malé otec, má na ní právo, stejně tak malá má právo na otce, to že byl na nic partner neznamená, ze bude i špatný otec.
Takže malá to přežila, otcovi pomahala při návštěvách babička, dnes je už školačka, s otcem se stále pravidelně potkává, tím, že to tak má od mala, je to pro ní normální a nemyslím si, že by nějak stradala. Sestrenice s bývalým vychází bez problému, uz je i šťastne vdana a i on ma rodinu. Spolu by jim to nikdy neklapalo a potom by ani jejich dcera nemela nejake stasne detstvi.
Inak je dost mozne, ze ak aj sud nariadi stretavania a otec to sam nebude zvladat, tak sa proste dohodnete a nebude si dieta este brat... alebo bohuzial autorka, otca nemozes vyradit zo zivota dietata a na to ani sud len tak nepristupi, tak ako si to napisala, "ze zavriet dvere a mat pokoj". Budes ho mat vo svojom zivote minimalne dovtedy kym ti nedospeje dieta...
@nickpick Neprežívaj sa tak veľmi, kto tu z neho robí otca roka?? Len nebudem automaticky pridŕžať jednej strane, lebo ho autorka chce kompletne odstrihnúť zo života dieťaťa. A vidíš, ako to nakoniec bolo?? Oni sa milujú, ani sa nerozvádzajú, a mamička prehnane reaguje, že jej muž je psycho, tak ako aj otecko-nervák doma kričí. Takže kde je pravda
Pre autorku, jeden príklad z takého komplikovaného vzťahu. Sestra je slobodná matka, s otcom jej syna to bola obrovská láska, ale keď na niečo došlo, tak sa skoro pozabíjali, hádky nenormálne. Ale aj po rozchode, hoci otec je hrozný nerváčisko, ona nikdy nebránila v ich vzťahu a kontakte. Hoci on už niekoľkokrát povedal veci neohrabane aj synovi, s ňou sa už medzitým veľakrát pohádali, ale otec sa aktívne zaujíma a stará o syna, čo syn veľmi oceňuje a celé roky by bol rád, ak by ho mohol mať vo svojom živote viac. A hoci otec je taký, aký je, nikto ho nikdy nenahradí, a nikto ho nebude ľúbiť tak ako vlastný otec, ktorý má skutočný, aj keď obmedzený záujem. Radšej si také extrémy treba do budúcnosti radšej premyslieť, otec si nájde svoj spôsob, ako sa o dcéru postarať, nemusí to byť práve tvoj "systém" robenia vecí a správania sa, hlavne, že chce a má ju rád. A ty by si to mala podporovať
Pre dieťa nie je nič horšie ako zažívať stres a hádky medzi rodičmi..... Aby ti jedného dňa dieťa nevytklo že si mu zničila detstvo....
Moje dieťa je tiež z rozvratenej rodiny a nemá nonstop zabalený kufrík s povinnou výbavou..ale áno ma 2 detské izby.. Ma milujúceho otca a milujúci matku.... A môj ex bol resp je cholerik, a moc s dcérou toho nemal počas manželstva, niečo také ze ihrisko, spoločný výlet ci hra nehrozilo najlepšie len tak spolu pozerať telku a práve po rozchode sa jeho vzťah k dcére výrazne zmenil.... K lepšiemu... Nielen kvantitu času ale kvalitou využite ho spoločného casu
A na začiatku mal tiež reči ako bude dieťa trpieť a ze lepšia je nefunkčná rodina KO rozvratena a ako to nezvládnem a bla bla.... Finančné to zvládam v pohode sama, dieťa nemá ani nočné mory, ani nezmenilo správanie k horšiemu áno v škole sa nezhorsilo

@nominativ vcera som zakladala tuto tému vytocena
A stále verím, ze sa dokáže zmeniť. Ano, navstime poradňu. Ked to bude mozne