icon

Pocity po rozhodnutí o rozvode

5. jan 2026

Ahojte, potrebujem sa niekde vypísať a možno počuť pohľad zvonku.

Som v manželstve skoro 10 rokov. Deti nemáme. Dlho som si myslela, že je to láska, len „nie úplne ideálna“. Že nie každý vzťah musí byť vášnivý, hlboký, že netreba veľa chcieť. Lenže čím viac rokov prechádzalo, tým viac som mala pocit, že som v tom vzťahu sama.

Partner sa ku mne nesprával vyslovene zle. Teda niekedy áno.. Staral sa. Ale necítila som sa milovaná. Chýbala mi blízkosť, záujem, snaha riešiť veci, keď som bola smutná. Keď som otvorila tému pocitov alebo vzťahu, často sa tomu vyhýbal, mlčal alebo hovoril, že nevie, čo chce. Ja som bola tá, ktorá sa pýtala, vysvetľovala, snažila sa.

Posledné mesiace (možno roky) som mala pocit, že žijem paralelný život fyzicky spolu, ale vnútorne oddelene. Keď som sa konečne odhodlala povedať, že takto ďalej nevládzem, povedal, že ma má rád, ale až v tej chvíli som si uvedomila, že to, čo cíti, je skôr kamarátstvo než partnerská láska. A to som cítila už dávno, len som si to nechcela priznať.

Rozhodla som sa odísť, aj keď sa veľmi bojím. Najviac ma bolí pocit, že som „stratila“ 10 rokov života. Že som tak dlho dúfala, prispôsobovala sa a čakala na niečo, čo možno nikdy nemohlo prísť. Zároveň viem, že som ho mala rada úprimne a robila som to, čo som vtedy vedela najlepšie.

Teraz som smutná, mám pochybnosti, pýtam sa „čo keby“, bojím sa samoty a toho, či ešte niekedy zažijem skutočnú lásku. Ale viem, že zostať by znamenalo zradiť samu seba.

Ak ste niekto zažili niečo podobné dlhý vzťah bez pocitu, že ste naozaj milovaní budem vďačná za akýkoľvek pohľad, skúsenosť alebo len slovo, že v tom nie som sama.

Ďakujem, že ste dočítali.

anonym_6df7b9
5. jan 2026

@anonym_autor ahoj ,možno ti to pomôže.Ja som zabila 12 rokov s chlapom,s ktorým sme na začiatku nemali zlý vztah ale stal sa z neho feťak,gambler a tyran,ktorý keď nemal peniaze na jeho hradky ma doma zabíjal pred naším dieťaťom.Roky som si hovorila,že sa zmeni a dokonca,že chyba je možno vo mne atď ale žiadna zmena neprichádzala.Tak strašne som sa bála byť sama s dieťaťom.Zabila som 12rokov života a stalo ma to nervy,úplne psychika v riti rozvoj tetanie a podobne.Dnes mam toho najlepšieho chlapa na svete.Už spolu žijeme a sme spolu dva roky.Všetko,čo som si vytrpela sa mi vrátilo v podobe tohto úžasného chlapa pri ktorom cítim,že on je naozaj tá druhá polka.Pomaha mi s výchovou a stara sa o nás,robí pre nás naozaj všetko a ja cítim prvý krát v živote aké to je,keď ťa niekto naozaj miluje.Už som dostala aj prstienok zasnubny.Niekedy sa cítim ako v rozprávke.Verim,že na každú ženu čaká niekto,kto si ju bude vážiť😘😘Držím silno palce.

anonym_6df7b9
5. jan 2026

@anonym_autor a nezabúdaj,niekedy nemáš čas strácať čas.

anonym_5915b0
5. jan 2026

@anonym_autor na lásku nikdy nie je neskoro. Bola som v manželstve o polovicu dlhšie, ako ty vo vzťahu. Tiež nemôžem napísať, že by bol ex alkoholik, násilník, gambler, žgrloš, žiaŕlivec a pod. Podľa názorov časti MK mi nič nechýbalo, veď ma nebil, peniaze zarábal, dokonca sa vedel chytiť akejkoľvek práce aj v domácnosti, v intímnej sfére som sa tiež nemohla sťažovať, no to neznamená, že som bola šťastná. Nebola, posledné roky vôbec. Aj my sme ku koncu nežili spolu, ale vedľa seba. Snažila som sa to zmeniť, ale na to treba dvoch. Po rozvode som si neuveriteľne vydýchla, aj keď som bola sama. Ja som sa tej samoty ale nebála, aspoň som neošakávala to, čo by aj tak neprišlo. Po pár rokoch som stretla človeka, s ktorým som dnes už dlhšie, ako som bola v manželstve a stále je to medzi nami krásne, zaujímavé, rokmi sa nič nestratilo. Aj on mal za sebou niečo podobné, ako ja, tak si dokážeme vážiť každého dňa, čo sme spolu, lebo vieme, že takýto vzťah nie je samozrejmosťou. Ale ani raritou, okolo seba ich mám viac a úprimne želám aj tebe, aby si spoznala človeka, pri ktorom budeš mať pocit aj po rokoch, že si milovaná

domkakvet
5. jan 2026

@anonym_autor ak je to uz v stadiu rozvodu, tak dobre ti s nim nebolo.

autor
5. jan 2026
@domkakvet

@anonym_autor ak je to uz v stadiu rozvodu, tak dobre ti s nim nebolo.

@domkakvet je to v stadiu rozchodu., je to cerstve. Ale uz dva roky to je dost zle, nie som stastna

amazonka13
5. jan 2026

"Keď som sa konečne odhodlala povedať, že takto ďalej nevládzem, povedal, že ma má rád, ale až v tej chvíli som si uvedomila, že to, čo cíti, je skôr kamarátstvo než partnerská láska. A to som cítila už dávno, len som si to nechcela priznať.""

🍀 Vieš, ono je to obyčajne tak, že vášeň, vzrušenie, lietanie po 2-3 rokoch opadnú. Keď si pár môže povedať po 10 rokoch, že sú priateľmi, je to vlastne výhra. Kamarátstvo vo vzťahu môže udržiavať manželstvo funkčné dlhé roky, aj keď už láska dávno zmenila svoju podobu. Je to len o tom, ako sa rozhodneš. Ako sa na to pozrieš. Čo hľadáš, čo očakávaš, bez čoho žiť nemôžeš. Hľadaj lásku, rieš odchod, keď to tak cítiš, rieš nespokojnosť. Ale..., priprav sa na to, že takýto scenár sa ti pravdepodobne bude opakovať po pár rokoch aj v ďalšom vzťahu.
Problémom je zrejme skutočnosť, že nemáte dieťa, vzťah nie je naplnený, zaujímavý, chýba mu korenie, dominuje nuda. Každý z vás túto sktutočnosť prežíva, vyrovnáva sa s ňou ináč. Neradím ti adopciu, už je zrejme neskoro. 🍀

anonym_5915b0
5. jan 2026
@amazonka13

"Keď som sa konečne odhodlala povedať, že takto ďalej nevládzem, povedal, že ma má rád, ale až v tej chvíli som si uvedomila, že to, čo cíti, je skôr kamarátstvo než partnerská láska. A to som cítila už dávno, len som si to nechcela priznať.""

🍀 Vieš, ono je to obyčajne tak, že vášeň, vzrušenie, lietanie po 2-3 rokoch opadnú. Keď si pár môže povedať po 10 rokoch, že sú priateľmi, je to vlastne výhra. Kamarátstvo vo vzťahu môže udržiavať manželstvo funkčné dlhé roky, aj keď už láska dávno zmenila svoju podobu. Je to len o tom, ako sa rozhodneš. Ako sa na to pozrieš. Čo hľadáš, čo očakávaš, bez čoho žiť nemôžeš. Hľadaj lásku, rieš odchod, keď to tak cítiš, rieš nespokojnosť. Ale..., priprav sa na to, že takýto scenár sa ti pravdepodobne bude opakovať po pár rokoch aj v ďalšom vzťahu.
Problémom je zrejme skutočnosť, že nemáte dieťa, vzťah nie je naplnený, zaujímavý, chýba mu korenie, dominuje nuda. Každý z vás túto sktutočnosť prežíva, vyrovnáva sa s ňou ináč. Neradím ti adopciu, už je zrejme neskoro. 🍀

@amazonka13 nesúhlasím, nemáme spolu dieťa a vzťah je stále krásny, niekedy sa pýtam sama seba, čo som v minulosti robila ináč, alebo zle? No nič, na to, aby bol vzťah aj po rokoch zaujímavý, krásny, treba dvoch, ktorí to chcú rovnako. Mne boli vzorom moji rodičia aj svokrovci, desaťročia spolu žili ako milenci, aj v starobe si stále chystali dorbné prekvapenia, stále sa mali na čo tešiť, plánovali spoločné zážitky. Len zase boli na to dvaja, jeden nestačí

autor
5. jan 2026
@amazonka13

@amazonka13 ja necakam vasen vzrusenie po 10 rokoch ako na zaciatku.. ja som len chcela aby ma niekto naozaj lubil. Ja ani neviem kde mam zacat. Napr to, ze darceky pre mna na narodeniny, vinoce a pod su pre neho otrava, ze mi musi zase nieco kupit. Ze by ma chcel prekvapit aby som sa potesila. Ked ja sa z niecoho tesim aby mi nebral vietor z plachiet.. aby si nevypisoval s inymi zenami.. aby chcel mat so mnou sex, aby mi hovoril komplimnety. Aby si ma zastal. Nechcela som tu vytahovat taketo veci, ale asi som mala. Aby to nevyznelo , ze sa nudim a vymyslam

domkakvet
5. jan 2026
@anonym_autor

@domkakvet je to v stadiu rozchodu., je to cerstve. Ale uz dva roky to je dost zle, nie som stastna

@anonym_autor ked si pise s inymi zenami, tak to je nevera.

anonym_5915b0
5. jan 2026
@anonym_autor

@amazonka13 ja necakam vasen vzrusenie po 10 rokoch ako na zaciatku.. ja som len chcela aby ma niekto naozaj lubil. Ja ani neviem kde mam zacat. Napr to, ze darceky pre mna na narodeniny, vinoce a pod su pre neho otrava, ze mi musi zase nieco kupit. Ze by ma chcel prekvapit aby som sa potesila. Ked ja sa z niecoho tesim aby mi nebral vietor z plachiet.. aby si nevypisoval s inymi zenami.. aby chcel mat so mnou sex, aby mi hovoril komplimnety. Aby si ma zastal. Nechcela som tu vytahovat taketo veci, ale asi som mala. Aby to nevyznelo , ze sa nudim a vymyslam

@anonym_autor všetko to, čo chceš, očakávaš od vzťahu oprávnene, len si tam dosadila nesprávneho muža. Nechápem, prečo si s ním zabila toľko rokov

johanka21
5. jan 2026

@anonym_autor Chvíľku som mala pocit, že čítam o sebe... Akurát, že práve pre takéto okolnosti, som to bola ja, ktorá oznámila manželovi, že takto už nechcem žiť, pretože si nedokážem predstaviť, že mám v takom citovo prázdnom vzťahu žiť do konca života. Povedala som si, že radšej budem žiť sama a nemilovaná, ako nemilovaná a s niekým. On to najskôr príliš nechcel, ale napokon súhlasil, keďže som mu sľúbila, že mu syna budem dávať vždy, keď bude chcieť. A nakoniec sa ukázalo, že to bolo to najlepšie, čo sa nám mohlo stať. Mne o niekoľko rokov úplne nečakane vstúpil do života muž, pri ktorom mám pocit, ako by sme boli spolu už v minulom živote. A môj ex, tak ten si našiel dosť rýchlo, myslím, že tiež seberovnú partnerku, pretože už sú spolu, ak sa nemýlim, takmer 20 rokov. Takže určite aj teba čaká ešte v živote niečo pekné, lenže hlavu hore, pretože práve ten tvoj strach by mohol zabrániť tomu dobrému, prípadne peknému čo by ti mohlo do života prísť.

meduzzzka
5. jan 2026

Ja som takto "stratila" 8 rokov života. Rozhodnutie odísť som mala v hlave posledné 2 roky. Nebolo to ľahké to vôbec, ale určite mi bolo ľahšie na duši na druhej strane. Single som bola ďalšie 4 roky. Úprimne nájsť si MUŽA naozajstného niečo trvá 🙈 ale ak cítiš že to nie je ono ... Sama vieš čo máš robiť. Želám ti do života lásku o akej sa ti sníva. ❤️