icon

Potrebujem súhlas matky na vycestovanie s dieťaťom?

27. máj 2025

Dobrý deň, som otec, dieťa je zverené výhradne do mojej starostlivosti. Matka sa môže s dieťaťom stretávať kazdu druhú sobotu 4 hod za mojej prítomnosti. Naskytla sa mi príležitosť stráviť leto v rakúsku, potrebujem nato súhlas matky? Ak áno , musí byť tento súhlas overený notárom? Vďaka za kazdu radu

pribinak
27. máj 2025

Nie nepotrebuješ jej suhlas

ukgirls
27. máj 2025

ano potrebujes.... matka ma pravo vidiet dieta - nieje jej probem,ze chces vycestovat .. ak to nieje len na par dni a v case ked ho nema mat potrebujes jej overeny suhlas notarom ... ak ho neda treba sudne

sense
27. máj 2025

Ona má právo na stretávanie a to jej ty musíš umožniť. Čiže ak budeš v Rakúsku počas jej času s dieťatom potrebuješ súhlas.

maranco
27. máj 2025

Rakúsko nemá podmienku na vstup s dieťaťom súhlas druhého rodiča.
Tú každú druhú sobotu chceš ako riešiť, donesieš jej dieťa na stretnutie? Vtedy nemusíš nič riešiť.
Alebo chceš aby sa za celú dobu pobytu v Rakúsku s dieťaťom nestretávala?

melanta
27. máj 2025

Na vycestovanie ako také jej súhlas nepotrebuješ. Ale ak má stanovený čas stretávania sa s dieťaťom, ten si povinný dodržať. Takže buď sa na ten čas každý druhý víkend vrátiš na Slovensko, alebo potrebuješ jej písomný súhlas, že súhlasí, že dieťa nebude konkrétny počet týždňov vidieť.

nin12345
27. máj 2025

Ak ide o strávenie celého leta určite potrebuješ súhlas pretože je to aj počas dní kedy ho má vidieť. Aj keby si išiel na dva týždne potrebuješ súhlas lebo jednu sobotu s ním má byť ona. Keďže to stretávanie je už žalostne malo iba každú druhú sobotu 4h a za tvojej prítomnosti tak predpokladám že súhlasiť nebude. Tým pádom to musíš riešiť jedine súdne. A to nepredpokladám že odklepnú aby dieťa celé leto nevidela keď už tak ho vidí veľmi málo. Neviem čo je vo veci že máte takto určené stretávanie ale na takéto dlhé cesty by som sa na tvojom mieste snažila najbližšie roky zabudnúť ak sa vám nezlepšia vzťahy

olimuc
27. máj 2025

Potrebujes suhlas len ak ma matka zaujem sa stretavat a nedohodnes sa s nou. Ja so synom cestujeme kade tade, odstahovali sme sa do zahranicia a iba raz som potrebovala suhlas, ked sme sa hlasili na pobyt. (Podpisal, syna nevidel 4 roky a ma na haku) Mame rovnake priezvisko takze nikto nic neriesil a to nas v Taliansku zastavili na protidrogovu kontrolu … policajt pomotal Slovinsko / Slovensko a ked sa nevysomaril z nasich papierov od auta (a usudil, ze nas kufor nevyzera, ze by ho znova zavrel) tak mu bolo uplne jedno, ci nejaky suhlas mam alebo nie.

autor
10. jún 2025
@maranco

Rakúsko nemá podmienku na vstup s dieťaťom súhlas druhého rodiča.
Tú každú druhú sobotu chceš ako riešiť, donesieš jej dieťa na stretnutie? Vtedy nemusíš nič riešiť.
Alebo chceš aby sa za celú dobu pobytu v Rakúsku s dieťaťom nestretávala?

@maranco Vďaka všetkým. Podpísala, overili sme. Dohodli sme sa ,že po našom príchode sa bude s dieťaťom stretávať nad rámec toho, čo má určené súdom, podla nasej dohody.

autor
10. jún 2025
@nin12345

Ak ide o strávenie celého leta určite potrebuješ súhlas pretože je to aj počas dní kedy ho má vidieť. Aj keby si išiel na dva týždne potrebuješ súhlas lebo jednu sobotu s ním má byť ona. Keďže to stretávanie je už žalostne malo iba každú druhú sobotu 4h a za tvojej prítomnosti tak predpokladám že súhlasiť nebude. Tým pádom to musíš riešiť jedine súdne. A to nepredpokladám že odklepnú aby dieťa celé leto nevidela keď už tak ho vidí veľmi málo. Neviem čo je vo veci že máte takto určené stretávanie ale na takéto dlhé cesty by som sa na tvojom mieste snažila najbližšie roky zabudnúť ak sa vám nezlepšia vzťahy

@nin12345 dieťa bila, zanedbávala, mal som ho mať napr na víkend a neprišla pre neho 5 týždňov a pod... ale to už do tejto témy nepatrí, to je iný pribeh. Vďaka všetkým za rady.