icon

Prečo by matka v spore s otcom o dieťa mala na Slovensku ťahať za kratší koniec?

zuzana_po
12. júl 2021

Fakt ako to funguje na Slovensku, odvahu naberajú už aj matky!!
prečítate si článok a odvahu, ktoré nabrala MUDr. Terézia Rosenbergerová a aj matka
https://www.bystricoviny.sk/rodina/preco-by-mat...

Strana
z4
peter2404
14. júl 2021

@zuzana_po
ktoru vetu z toho obrazku mas na mysli konkretne ? tu malym alebo velkym pismom ?

marca12
14. júl 2021

@777januska777 ja mam opacnu skusenost. Na matky vsade zazeraju. nechci zazit chodit po uradoch ako rozvedena zena. Praveze mam pocit,ze matky su odpisane,na otcov sa hladi ako na najvacsie uboziatka.

zuzana_po
autor
15. júl 2021

@peter2404 aby si pochopil 😀

3tato
23. júl 2021

Ja ako muž a 3-násobný otec nechápem jedno...
Vy ženy, čo ste matkami - to dieťa, o ktoré tak bojujete, že patrí iba vám... to ste ako dosiahli?
Vás oplodnil pánboh? Vaše deti boli počaté z ducha svätého? Mali by ste byť rovno blahorečené...
Alebo ste si to dieťa niekde kúpili, keď máte dojem, že dieťa patrí len vám?
Uvedomte si jednu vec vážené dámy! Keď žena a muž splodia dieťa a keď sa to dieťa narodí, stávajú sa z nich rodičia a OBAJA majú ROVNAKÉ PRÁVA A AJ POVINNOSTI voči svojmu dieťaťu !!!! PRÁVO a POVINNOSŤ rovnako sa starať a vychovávať ho.
Dieťa je žijúca osobnosť, nie je to váš majetok! Kde beriete tú drzosť tvrdiť, že dieťa patrí len Vám ?!
Dieťa nepatrí ani otcovi a ani matke, bez ohľadu na to, kto ho vynosil.
Príroda to zariadila tak, ako to zariadila, že na počatie dieťaťa potrebujete tú víťaznú spermiu od toho primitívneho debilného muža, inak by ste mali pravdepodobne veľké H. Ale to neznamená, že na to dieťa máte automaticky právo a že otec to právo stráca!
A bohužiaľ je to len a len vaša chyba a chyba každej jednej z vás, že ste si za biologického otca vybrali chlapa, ktorý vám teraz z nejakého dôvodu nevyhovuje. Bola to vaša voľba s takýmto chlapom mať dieťa, vaša a jeho spoločná voľba. Teraz si tu idete dvíhať ego a robíte si tu automaticky nárok na živú osobu, nota bene vlastné dieťa a ani si neuvedomujete vo svojej obmedzenosti, že si seriete s prepáčením do vlastného hniezda každá jedna, ktorá toto tvrdí.
Nadpis tejto témy hovorí za všetko
"Prečo by matka v spore s otcom o dieťa mala na Slovensku ťahať za kratší koniec?"
No tak si vážené nespokojné matky pozrite štatistiky súdov kľudne aj za posledných 40 rokov aj spätne až do dnešných dní.
Aké % detí bolo zverené do výchovy matiek po rozvodoch a aké otcom?
V posledných rokoch sa to mení a každej z vás rád do očí poviem, že CHVÁLABOHU, že už nežijeme v dobe, kde bolo brané pravidlo, že dieťa "patrí" automaticky matke.
Uvedomte si jednu vec, vždy tým rozchodom najviac trpí dieťa.
Aj medzi mužmi a aj medzi ženami sa nájdu všelijaké svine, ktorým by som nezveril do výchovy ani škrečka, nieto ešte živé dieťa. Ale niesú všetci muži na hovno a ani všetky ženy. To len vy ste mali zrovna "šťastie" na "niekoho úžasného". Rovnako ako ja - ale nebudem vás všetky hádzať do jedneho vreca. Preto jedna rada - nepaušalizujte.
Ten článok, na ktorý odkazuje autorka je tak tendenčne napísaný, smrdí z neho feminizmus na 100 honov.
Ja mám dcérku v striedavke a je spokojná. Synov v striedavke nemám, lebo ex s nimi manipulovala a robila také sračky, o akých sa vám tu nesnívalo.
Cez to všetko chlapci chodiť ku mne neprestali a chodia aj mimo vyčlenený rámec.
Dieťa potrebuje aj ženský, ale aj mužský vzor. Príklady pokusov ako to dopadá, že syna vychováva len matka, tu už vidíme na mladej generácii - chalani zšenštilí, neschopní samostatnosti... mnohí majú problémy so sebaurčením, začínajú sa tu riešiť otázky identity pohlavia... To sme dopadli ....
Potom sa mladé ženy okolo 25-30 sťažujú, že nemôžu nájsť normálneho chlapa, lebo všetci bývajú ešte s mamami, sú nesamostatní, hrajú PC hry, sú na soc. sieťach, alebo fetujú, flákajú sa ....
Ako môže žena zastúpiť muža - otca vo výchove? Nijako, presne ako muž nemôže zastúpiť ženu - matku....
Rozdiel medzi nami je v tom, že muži sa začali ozývať a uplatňovať si rodičovské práva, pretože to, čo sa tu doteraz dialo zo strany žien - matiek, už zachádzalo za únosnú mieru.
Pre také ženy bol otec braný vo väčšine len ako nástroj na peniaze a sem-tam nejaký ujo raz za 2 týždne v tom lepšom prípade.... To bolo podĺa vás, aj autorky v poriadku?

Kašlem už na to, lebo by som vám tu nakladal do večera ... idem si spraviť kávu a teším sa na vaše zúrivé "materské" hejty 🙂

3tato
23. júl 2021

@misinka26 Úplne mimo je tvoj pohľad na vec. Tvoje tvrdenie, že ešte stále je zaužívané, že matka sa viac stará ako otec, je postavené práve na tom, že deti sú stále viac zverované matkám, rozhodne viac, než do striedavky, alebo samotným otcom. Preto sa matky starajú viac. A tým, že bohužiaľ súdy ešte stále rozhodujú po starom, tak sú práva otcov, ktorí by sa vedeli a chceli starať popierané a okresané len na povinnosť platiť výživné ... Tým pádom majú matky vždy navrch a niektoré z nich používajú dieťa ako zbraň a nástroj manipulácie a vydierania. Toto je realita, ale nechcem paušalizovať. Takže áno, som za a poďme sa baviť o rovnoprávnosti ... A hned na súde sa bude zverovať dieťa do výchovy oboch rodičov ... a obaja budú mať rovnaké práva aj povinnosti - so všetkým čo k tomu patrí. Toto si mala na mysli? Lebo o tomto je striedavka. A ak to nejaký muž, či žena časom nezvládne, potom sa možme na súde baviť, že die´ta bude zverené do výchovy schopnejšieho rodiča a ten druhý nech prispieva a platí výživné ... Toto by bolo fér a spravodlivé .... Ale takto to nefunguje, však?
Povedz mi, ako môže ísť otec príkladom synovi, keď sa spolu vidia raz za 2 týždne na víkend? Niektorí otcovia by chceli byť so svojimi synmi viac, bohužiaľ ich matky im to neumožňujú....skôr naopak. Potom budeš útočiť aj na tých synov, že sú rovnakí hajzli ako ich otcovia? Lebo nevedia, ako sa majú správať k žene?
Z niektorých tvojich príspevkov mi pripadá, ako keby si sa zasekla niekde v 80. rokoch minulého storočia.
A vyjadrím sa na tvoj trošku popletený názor - citujem "Pripomeniem však, že najlepšie čo môže otec urobiť pre svoje deti je milovať ich matku, či už sú spolu alebo nie."
Môj názor .... najlepšie, čo môže otec urobiť pre svoje deti, je milovať ich a prejavovať im svoju lásku a podporu do konca života. S ich matkou to už nemá nič spoločné. Alebo ty by si milovala otca svojich deti, keby ťa podvádzal, chlastal, bil vas? Asi ťažko moja zlatá. Inak by si asi potom potrebovala vysetrit.
Si rovnako mimo, ako autorka temy. Feminizmu zdar!

zuzana_po
autor
27. júl 2021

@3tato no super otec napísal esej, len by ma zaujímalo čo sleduje liga otcov na ženskom webe .. to už naozaj nemáte čo robiť a ako "verbovať" do svojich radov? vieš čo nezaujíma ma to a ani nikoho iného, lebo ti nikto neodpovedal 😂 za 4 dni.. možno sa ti ozve tvoj kamarát, ktorý už prestal 😉

3tato
28. júl 2021

@zuzana_po Ublížil ti niekto? Moc? Chúďatko ... tak kľudne štekaj ďalej, snáď sa ti uľaví. 😂 Len ostaň radšej na svojej strane plotu - tam, kde nie si pre nikoho nebezpečná. 😉

zuzana_po
autor
29. júl 2021

@3tato no neviem načo vpisuješ ak k téme nemáš čo napísať, tieto bludy ligy otcov si nechajte na svoje blogy a nám dajte pokoj 😉 a za tým plotom si štekajte sami, a ostaňte si tam, lebo medzi slušnými ľuďmi sa neviete správať 😝

zuzana_po
autor
29. júl 2021

@3tato ešte niečo na tvoju adresu aby si a tebe podobný pochopili

peter2404
29. júl 2021

@zuzana_po
podobni...
dufam, ze si cez prazdniny najdes este cas bez dietata, aby si pocvicila ten plural .. ;)

zuzana_po
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzana_po
autor
29. júl 2021

@peter2404 Vidím, že sa ukájaš na tom ako ma sleduješ 😉, tak pokračuj ak ti to robí radosť a na tvoju adresu ešte niečo, keď si menej chápavý a stále máš čo napísať aj keď o to nikto nestojí...

3tato
29. júl 2021

@zuzana_po
Počuj ty "liga otcov" - tebe už keď dochádzajú argumenty, tak je každý chlap z "ligy otcov" - ja mám taký dojem, že z nás dvoch k nej máš bližšie zrovna ty.🙂
No a k tomu citátu o tej hlúposti - od teba to sedí, jak riť na šerbel.
A preto už na teba reagovať ani nebudem, výmena názorov s nejakou zakomplexovanou sufražetkou s extrémnymi názormi je pre mňa strata času a mrhanie energie.
Takže za mňa sa lúčim a pekný zvyšok života ti prajem 😎

peter2404
30. júl 2021

@zuzana_po
po slovencine nebudes ziaden einstein ani v logike zjavne..
tak napises mi ze "vidis ako sa ukajam" a potom povies ze sledujem ja teba :D

zuzana_po
autor
30. júl 2021

@peter2404 očividne si viac ako menej chápaví.. ak si to nepochopil čítaj kým sa tak nestane a potom píš 😉

zuzana_po
autor
30. júl 2021

@3tato neboj sa bez teba a tebe podobných, ktorý sa potrebujú riešiť na ženských weboch nám ženám bude oveľa lepšie 😉
takže šup a vymaž si profil a choď niekam inam 😝

lenkavb
Autor odpoveď zmazal
lenkavb
14. dec 2021

@marca12 tak "tetulky" z úradov nemajú radi emancipované ženy a matky, ktoré sa vyznajú v zákonoch a nesúhlasia s ich postupmi🙂Tak hlavu hore a nedaj sa🙂

luci310
14. dec 2021

@zuzana_po ja nie som za striedavú starostlivosť, dieťa nie je mača aby si ho striedali a myslím že dieťaťu nie je nikde lepšie ako s matkou, ak to tak jednoducho napíšem (akoze samozrejme sú aj výnimky), niektoré ma tu ukamenujete, ale toto je môj pohľad pre to najlepšie pre dieťa a nie pre otca, dobro dieťaťa je pre mna prednejšie ako jeho práva aby ho mal, aby si ho striedali, ale jasne, dalo by sa o tom popísať až až

svettii
14. dec 2021

Ono je to veľmi ťažko takto podľa mňa škatuľkovať, keďže mnohé pozadia takýchto problémov, poznajú len tí dvaja, ktorích sa to týka

ianka94
19. dec 2021

@lenkavb No Sudy si sami robia co chcu ,nepozeraju na deti ale co chcu otcovia,,, matka nikdy nema pravdu a pravo nanic,,, 🤷‍♀️

lenkavb
20. dec 2021

@ianka94 robia si čo chcú, lebo im to povoľuje zákon .....je to začarovaný kruh

zuzana_po
autor
20. dec 2021

@lenkavb dosť z nich sa dostalo do vlády a majú voľné ruky.. teraz majú zastúpenie aj na Ministerstve soc. práce a tam robia podvody a klamstvá a ten ich riaditeľ .. ani nebudem písať - zamestnanci klamú a on ich kryje!!!

ianka94
28. dec 2021

@zuzana_po je to tu na ho...o,,,,

Strana
z4