Prečo otcovia po rozvode neplatia výživné?
Stále nechápem......prečo keď sa rozvedu rodicia....otec n3chce platiť vyzivne....??
Už asi 10 prípadov tu v okolí....aj môj prípad...by chceli platiť 30e ...veď sú to jeho deti....ja normálne v nemom úžase....kamoške dáva 70e ....malá ide do 7 ...dala o zvysenie aspoň 100e a nie ....
Véd sú to ich deti....nech sa stalo čokoľvek....tie deti sú jeho ...
Proste by sa mal podieľať pol na pol s mamou ....a nie ešte neplatiť....
Mne na sude sľuboval prispievať polovicou na všetky veľké výdavky. ...a synov šport a za rok nedal ani 10e navyše....
Ani deťom 20e nap. na pizzu nič.....normálne vždy večer rozmýšľam ako môže byť taký otec....
@anonym_6eeaae čo je vysoké sirotské, akurát to idem riešiť
@anonym_0faf28 40% z príjmu otca.. u nás to bolo vypočítané z invalidného dôchodku. Vyšla výška, že niekto za také peniaze reálne pracuje a živý rodinu...
@anonym_autor v takom prípade by som mu odovzdala dieta, nech sa stará on, nech si vyskúša mať obmedzenú pracovnú dobu kvôli dieťaťu, obmedzený príjem, obmedzene vyčíňanie….a nech si rieši on všetky starosti, krúžky, odev, pomôcky do skoly….aka by bola potom jeho reakcia? Alebo minimálne striedavú starostlivosť. Chlap by sa zblaznil.
@anonym_f57e6b to by som deťom nespravila....ja som príliš mäkká...a preto to vždy využíval...
Vedel ze ja nikdy sa nebudem hádať....nič brat....a podobne....asi preto sa toto deje
Aj na súde som chcela iné vyzivne....a on slzy v očiach....ze dá menej ale bude platiť všetko polovicou deťom.....a ja sprostá zasa mäkká...som na to pristála....a nič s toho
@anonym_f57e6b to by som deťom nespravila....ja som príliš mäkká...a preto to vždy využíval...
Vedel ze ja nikdy sa nebudem hádať....nič brat....a podobne....asi preto sa toto deje
Aj na súde som chcela iné vyzivne....a on slzy v očiach....ze dá menej ale bude platiť všetko polovicou deťom.....a ja sprostá zasa mäkká...som na to pristála....a nič s toho
@anonym_autor ake tak toto je len tvoja chyba ,treba si stat za svojim
@anonym_autor to nemyslíš vážne?! Tak tebe je ľúto vychcanca a nie svojích detí, Slzy v očiach a malé javiskové formy? Nájdi si právnika, keď to na súde nedávaš, čo do neho investuješ, to sa ti na vyššom výživnom vráti
@anonym_autor to nemyslíš vážne?! Tak tebe je ľúto vychcanca a nie svojích detí, Slzy v očiach a malé javiskové formy? Nájdi si právnika, keď to na súde nedávaš, čo do neho investuješ, to sa ti na vyššom výživnom vráti
@anonym_2fad64 áno plánujem to tak....pracujem na sebe veľmi teraz aby som už taká nebola .....
@anonym_0faf28 Ahoj, náhodou nevieš poradiť čo v prípade ak mi zamietli sirotský keď mal ex málo rokov odrobene?
@anonym_0faf28
moja odpoved je ze rozisli sme sa. nemoze mat standart ktory mala ked sme boli spolu. detom vsetko,ale pravda je ze niekedy cez vyzivne na deti vyzivujete partnera. akokolvek na to pozerate, nie je to vec optiky.nie kazdy pochopi a uz vobec nie muz ze pri rozchode ma prispievat tam, kde sa zradili pravidla.je tazke len vnimat jednu stranu, je potrebne si vypocut obe strany. ale muz je ten ktory sa mapostarat o deti. ale zena je ta ktora nemoze mat ten isty standard. sorry.
@anonym_autor otec po rozvode nechce platiť výživné, lebo v tom nevidí zmysel, keď už nie je s matkou toho dieťaťa vo vzťahu. Zrazu stratí záujem, minimálne tú ženu ma už na háku a keď aj dieťa, tak väčšinou asi preto, aby sa už nikdy s ex nemusel stretnúť alebo proste chce začať nový život bez nich. Ja na tom nevidím nič zle.
áno, je to urazené ego a trestanie matky...
u nás to bolo najprv nič, dlhooo nič aj cez súd sa predbežné opatrenie dlho ťahalo. k prvej dohode došla až po 2,5 roku, to sme sa už dohodli ako slušní ľudia ( zmena prišla keď si našiel partnerku ) a na dobrej sume. platil potom stále, keď náhodou meškal, nevyšlo- normálne oznámil a pohoda. darčeky nekupoval, vždy poslal viac- nech kúpim čo chce dcéra. po dcérinom úraze.... zachoval sa ako fakt otec a super expartner a umožnil mi ostať doma a starať sa na komplet o potreby dcéry. žije v zahraničí ( má tam aj novú partnerku, o všetkom vie a podporuje ho v tom ), pravidelne chodí na SR za nami, nakúpi čo chceme, dovezie, pomôže pri úprave bytu.
ale čo viem od rozvedených kamošiek, známych... je to ozaj biedne s plateným výživného alebo aj s výškou výživného
@anonym_autor otec po rozvode nechce platiť výživné, lebo v tom nevidí zmysel, keď už nie je s matkou toho dieťaťa vo vzťahu. Zrazu stratí záujem, minimálne tú ženu ma už na háku a keď aj dieťa, tak väčšinou asi preto, aby sa už nikdy s ex nemusel stretnúť alebo proste chce začať nový život bez nich. Ja na tom nevidím nič zle.
@anonym_3159bb tak my je ľúto tvojich deti ..mat takého otca musí byť výhra v loteriii

@anonym_autor viem ťa úplne pochopiť. Môj ex bol vrcholový manažér. Na dieta platil iba čo mu odklepol súd keď malo dva roky. ( Ja som nemala žalúdok ťahať sa s ním po súdoch o zvýšenie výživného).Kúpil darček na narodeniny a Vianoce. Neprispel na strojček, zaplatil asi 2x polku tábora, nejakých 150€ a raz, zaplatil dovolenku 350€... Za 15 rokov. Zrušil mu poistku, takže keď ho zoperovali nedostalo ani cent za trvalé následky. Darmo som mu hovorila, nech ju neruší, že ju budem platiť. Išlo tam o to, že tam boli našetrené peniaze od narodenia. Neprispel mu okrem toho nikdy na nič. Celý čas ho ponižoval a robil psychicky zle. Vozil ho ožratý na aute, až dieťa dostalo z neho úzkosti a panické ataky. Ale podľa neho si dieťa všetko vymyslelo a nič mu nie je. Nezaplatil ani jedno sedenie u psychológa... Starostlivosť a záujem 0 bodov. Rozchlastal sa tak, že prišiel o prácu a skončil ako invalid... Posledný rok som s ním prerušila kontakt, všade som ho zablokovala a dieta tiež. Tomu predchádzali smsky ktoré mi vypisovaťl na adresu dieťaťa ( normálny človek by nič také nenapísal) dieťa tiež prerušilo s ním kontakt. Zomrel. Nechal závet, ktorý dal spísať, keď dieťa malo 7 rokov a všetko odkázal svojej ehm. S ktorou má podvádzal v tehotenstve...este to zduploval pred smrťou, kedy na ňu prepísal majetok... Myslel si, že ma naserie... Iba potvrdil aký bol človek. Zomrel sám jak pes... Ešte aj tá jeho odysla z domu, aj keď vedela, že to bude možno posledný jeho víkend. Nechala ho samého... To je iba zlomok, z celého pribehu...Tak skončil. Dieťa po ňom dostalo vysoké v sirotské, satisfakciu za všetky tie roky.