Predbežné opatrenie
Dobrý večer. Hádam poradíte. Nejedna sa o mňa.
Ale potrebujeme pomoc.
Čo robiť v prípade, ak sa jeden z manželov jedného dňa zbalí, vezme so sebou aj deti a odide. Bez slova.
Prídete domov a oni tam nie sú. Návrh na sud z druhej strany o rozvod je uz vraj podaný.
Ako postupovať ?? Kto mi s týmto pomôže. Navyše ak sa druha strana nevie riadne postarat o deti, je bez prace. Ďakujem.
Je to staré znenie, teraz je to neodkladné opatrenie.
Podáva sa vo veľmi opodstatnených prípadoch
Kontaktuj advokata alebo este lepsie mediatora ten by nemal byt taky drahy.a opytaj sa priamo ake mas moznosti.nenapisala si ako stare mate deti,ci isli dobrovolne alebo nasilu ale aj tak si myslim ze take veci sa robit nemaju ked este neprebehol sud .myslim ze mate taky iste pravo ako rodicia
Ten názov som spomenula iba na upresnenie.
Netuším čo za jej odchodom bolo, čo si vyparatil, aké mala dôvody. Choď sa poradiť na upsvar v mieste bydliska/okres, kolizna by mala poradiť, kontaktovať matku a zistiť čo je vo veci.
Či je opodstatnené podať na súd návrh na neodkladné.
@zuza.m
@cacianka Deti 8r a 2r., vraj sa už v manželstve necíti dobre, potrebuje zmenu. To boli reči tak polroka. Neustále chodenie po nociach, keď deti boli doma a druhým rodičom. Flakanie sa atď.
Otec sa príkladne staral, zniesol by aj modré z neba.
Využila že nik nebol doma cely deň. Našiel poloprázdny byt, bez chladničky, pračky, deti …
Každopádne ďakujeme za rady, posuniem info.
Tu na koni je super skupina Právne poradenstvo, pozor nie poradňa.
Hneď v úvode si prečítajte pravidlá, základné info z rôznych odborov práva, vyhľadajte si tie o deťoch, a potom listujte cca 640stran, na každej je problematika o deťoch.
Dá sa časť cez #, ale nie všetko. Takže čítať,čítať, čítať. Veľmi veľa sa dozviete a zadarmo.
Alebo si vyhľadať ech právnika, zaplatiť konzultácie.

Ja som isla za pravnickou podali sme na sud na predbezne opatrenie a do mesiaca sme boli pozvaní k sudu.tam rozhodla ako budeme fungovat kym neprebehne riadne sud.