Priebeh pojednávania pri zverení dieťaťa do opatery
Dobry vecer,prosim vas,ako prebieha pojednavanie tykajuce sa zmeny zverenia dietata do opatery? Dakujem (neviem moc,co od toho cakat,najma mam strach z pravneho zastupcu mojho ex)
@tilda ak možem odpovedať za andeja001 tak kolíznym opatrovníkom je úrad práce sociálnych vecí a rodiny a ten určuje len svojich zamestnancov na vyriesenie daných vecí, z praxe mám take skusenosti, že sťažnosti nepomáhajú a skor veci ublížia, pretože oni si vždy najdú stanovisko, kt.im vyhovuje. Takže kolízneho ako takého vymeniť nemozete ale povereného zamestnanca možno i ked som sa s tým ani nestretla skor so zamietavym postojom
Pockaj, neplas sa. Uvidis ake bude pojednavanie, to, ze ta kolizny este nekontaktoval, moze byt aj tromf v rukach tvijej pravnicky: ako je mozne, ze kolizny komunikuje len s otcom maloletej, preco nekontaktuje, nepredvolala ci nenavstivil aj matku, .....
Ak bude mat psychologicka a kolizny odlisny nazor s najvacsou pravdepodobnostou bude nariadeny sudny znalec
Nereaguje dcera napr na planovane navstevy otca aj psyvhosomaticky? Napr boli ju brusko, prehana ju, obhryza si nechty, ma tiky?
@tilda no to neexistuje... som sa normálne nahnevala, že ako to tak môže byť... ale to ťažko do toho mudrovať ked právničku máte, každý prípad je osobitný a možno je nejaky dôvod prečo to máte takto ako to máte. Ja som teda advokátka v oblasti rodinného práva ale vždy s mamičkou najdeme vhodné riešenie alebo aspon take aby dieta trpelo minimálne. Zrejme vaša advokátka urobila čo sa dalo a mali ste smolu na sudcu/sudkynu...
@tilda súd môže nariadiť znalca aj napriek nesúhlasu a spravidla znalca nariadi. Na tvojom mieste by som súhlasila,ja s tým mám len dobré skúsenosti a aj z osobnej skúsenosti viem,že znalec nie je pre dieťa stresujuci, dokonca sa tam malému páčilo a bral to ako zábavku. A konanie sa nebude predlžovať zbytočným dokazovanim lebo aj tak to väčšinou skončí u znalca.
@tilda 7tis.v čistom? Tak to máte pekné výživné, sud na to môže prihliadať ale je to na posúdení sudcu.A tiež je len na vyhodnotení sudcu či mu postačí správa od psychologicky alebo nariadi znalecký posudok. Každopádne ak otec spochybni záver psychologicky a prípadne sa odvolá tak je skoro isté že krajský súd to okresnemu vráti aby nariadil znalecké dokazovanie. Alebo aj otec môže navrhnúť znalca keďže by mu to po finančnej stránke neprekážalo a vtedy tiež súd nariadi znalca.

@tilda na sud das namietku pre zaujatost kolizneho ze nekona v zaujme dietata ale jedneho z rodicov. Ale to budes musiet aj dokazat argumenami...