Príklady dôvodov na anuláciu manželstva
Dobry den, prosim uvediete mi priklady dovodov na anulaciu manzelstva?
Dakujem
@katariinam vies co, ked je to tebe fuk, tak nech si to v pripade potreby manzel riesi. On nech si poda ziadost, chodi po "vysluchoch", zhana svedkov. Ty ako exmanzelka, mu nemusis pomahat, ani ist na vypocutie. Nech si riesi, ked chce.
@prasiatko30 ja píšem o Slovensku a nie o iných krajinách. Tu ti nič žiadny advokát nepripravuje, ani nekompletizuje ani ta na nic nepripravuje. Ale s tebou sa naozaj škoda hádať. Milujem takéto teoreticky na MK ako si ty, ktoré si stoj čo stoj idú to svoje 👌 a keď už sme pri tom môj ex si toho advokáta teda "najal" a aj tak mu to bolo prd platne. Cize asi tak. Ja som nikoho nemala, nepotrebovala. Nastupovala som si príslušné kódexy a bolo.
@muchotrafka298 toto je pravda. Nemusim sa hrat na jeho zachrancu este aj teraz 😂
@katariinam a na co? Ty chces anulaciu? Nie. Tak preco zo seba este robit samaritanku a Matku Terezu, aby on sa mohol nasledne sobasit v kostole.
@lienka.7 Nastudovala som si kodexy😇 To mi pripominna svokru,ked mi povedala ze je proti obrannej dohode medzi slovenskom a usa😁 ze si to nastudovala.........
@lienka.7 viem ako to funguje dost zblizka a naozaj ma prekvapuje, ze cirkevny sud, ktory sa riadi kanonickym pravom na sk dovoli nieco take - ale vsak slovakia is different🥳👍🏼👍🏼👍🏼
@katariinam podľa mňa musíš zaplatiť. Majerský, predseda KDH 13 rokov v manželstve a anulovali mu manželstvo. Mokoš bývalý primátor Tatier detto. Ako fakt sú aj vážne dôvody (keď ťa prinútia) ale pre mňa to je taká fraška aby sme boli za chrumkavých.
a co v pripade ak jedna strana nechce anulaciu?
@martinka150 to nezávisí či chce alebo nechce jedna strana..tam sa skúma či vôbec manželstvo vzniklo čiže nesúhlas jednej strany nie je relevantný....
@martinka150 nesuhlas jednej strany vie dost zavazit. Ja som prave v procese anulacie manzelstva a moj cirkevny manzek tiez k tomu neprispieva a nue je to teda polahcujuca okolnost pre mna
@martinka150 nesuhlas jednej strany vie dost zavazit. Ja som prave v procese anulacie manzelstva a moj cirkevny manzek tiez k tomu neprispieva a nue je to teda polahcujuca okolnost pre mna
@pljanka len na vysvetlenie,odpovedá cirkevný právnik:
Nemusia obaja manželia tvrdiť, že ich manželstvo je neplatné?
Zvyčajne podáva žalobu na platnosť manželského zväzku iba jeden z manželov, občas sa stane, že príde spoločná žiadosť, ale to je zriedkavé.
Takže to nie je podmienka?
Nie je to podmienka, dokonca druhá stránka nemusí byť ani len prítomná na súdnom procese.
Čo ak má druhá strana opačný názor, teda tvrdí, že manželstvo je platné?
V tom prípade môže o tom poskytnúť dôkaz, či už písomný, alebo formou výpovede. Vtedy nastáva konfrontácia aj samotných manželov, hoci pred súdom nevystupujú ako protistrany. Cirkevné právo pozná žalujúcu stranu a pozvanú stranu, ktorou je druhý z manželov. Pozvaná strana môže poskytovať dôkazy v prospech platnosti alebo neplatnosti manželstva, prípadne sa na procese vôbec nezúčastní. Ak podávajú žalobu spoločne, obaja sú žalobcovia a vtedy v procese pozvanú stránku nemáme.

@prasiatko30 ja poznám aj bez právnika