Prispieť na dovolenku do Bulharska pre syna?
Čaute ženy.Prisla som sa sem poradiť.S mužom máme 2 ročnú dcéru,ja som na rodicaku, muž robí v závode na smeny.Ma 8 rocneho syna so svojou ex.Jeho ex ma uz vyse roka frajera,ziju spolu.Chlapcek ku nám chodí na víkendy ked ma súdom určené.Vychadzame vsetci tak v pohode,normalka.Ak cosi treba kúpiť alebo prispieť,nie je problem.Muz dava aj vyse výživného.( Obedy, krúžky,botasky, plavecký attd.....) Jednoducho ked cosi treba doložiť tak dá.Ani ja s tym nema problem.Minule napríklad pridiel v piatok a večer teploty dostal.Postarali sme sa,lieky pokupili vserko bolo ok.Ale to píšem,aby ste boli v obraze, že malý sa u nás cíti dobre,ze ho otec nezanedbava.Venuje sa malému,aj nasej dcérke.Sj deti spolu tak normálne vychádzajú.No a ex vcera povedala môjmu chlapovi ked šiel vrátiť malého,ze ona s tym priateľom aj s malym pôjdu na dovolenku do Bulharska all inclusive.Ale ze na chlapca teda treba prispieť,lebo ten priateľ to platiť nebude.Ze to nie je jeho syn.Jej zaplatí,ale malému nech platí otec a ona.A ona nieco da a niečo nech da môj Lenže to niečo činí 400€🤦 Ženy toto je pre nás dosť veľa...😔🙄 Máme nejaké úspory na horšie časy ale....No ja neviem.....😔Moj muz povedal ze toto je celkom dosť,ze sa poradí so mnou.A že môžu nechať celych 10 dní malého aj u nás,ze my pôjdeme na výlet a do Zoo,ze však vymyslíme nejaký program.A ona vraj povedala,ze ak nedáš peniaze,tak mu potom ty vysvetli preco nejde,bude sklamaný ze mu nedoprajes zazitok aby bol pri mori.Ze si lakomec.Co robiť?🙄 Dať,alebo nedať tych 400€( + výživné samozrejme)
Nedáme 400€ je to pre nás veľký nečakaný výdavok.Uz spolu telefonovali.Rozhovor zacal slušne,skoncil vsak hádkou,v ktorej som ja podla ex lakoma a určite je to z mojej hlavy.Ze dakuje ze sme jej dieťaťu pokazili leto.Miesto toho,aby sedel pri mori ma lehátku,tak bude len niekde na deke v nejakej " prdeli ktovie kde" 🤦Na desať dni ho k nám nedá,vraj neexistuje.Pojde k babke,tam ho môže ísť otec pozrieť ( ja nie). a ze potom víkend ,ktory vyjde ze má byť u nás,nech mu láskavo zabezpečí taký program, ktorý by vyrivnal to sklamanie, že nešiel do Bulharska.
A ešte dodám: manzel volal synovi na mobil,tak ho má vypnutý.A keď chcel,ze nech ho da k telefónu,tak vraj malý nechce.🙄
Ak odmieta platiť za " cudzie " dieťa a ona na to nemá , vybrala vynikajúceho partnera. Ja by som síce žiadnej partnerke neplatil dovolenku , vybral by som si takú ktorá si vie zarobiť sama a nie len čaká kedy mi kto a čo zaplatí , ale ak už by som bol tak veľmo ospelený láskou k nej , buď ich beriem ako súčasť jeden druhého , alebo ich neberiem vôbec. Ani jeden jediný cent mimo výživného on nemusí prispieť. Odkázať matke , že môže vyskakovať iba tak vysoko , ako jej príjem stačí. Viac sa s ňou o tom nebaviť.
Leto pokazila vlastná matka vlastnému dieťaťu že si našla kolíska ktorý berie jej dieťa ako príťaž a ak to že ona nie je schopná vlastnému dieťaťu zaplatiť dovolenku. A je to vychcana mrcha keď teda ona sa už musí ísť vyvylovať k moru a dieťa namiesto aby bolo u otca strčí radšej babke na starosť. To tiež svedčí o jej charakter že nejaký trtkac je jej dôležitejší ako vlastne dieťa.
A chlap mal pekné krásne povedať že na jesenné prázdniny idete do Disneyland a ona nech zaplatí polovicu a ak nie nech mu spraví lepší program ktorý sa vyrovná tomuto výletu....normálne sa mi ten môj nízky tlak dvihol
Dám ti pohľad 10 rokov rozvedenej matky. Dcéra má 17. Otec ju už dobré 4 roky nikam neberie, predtým si ju brával iba nedele. Žiadne prázdniny, sviatky. Výživné 7 rokov posielal 40€, potom 130€ a už druhý rok sa s ním súdim o vyššie výživné. Zajtra máme pojednávanie. Na dovolenky som ju brávala len ja, či už na Slovensku, teraz pôjdeme tretí rok do Chorvátska autom na súkromie. Prečo sa tak rozpisujem? nikdy som od neho peniaze na moju dovolenku nepýtala. Aby mi pár dní predtým povedal, že mi nedá a ja ostanem visieť, lebo nemám? vždy som všetko vyberala tak, aby som to zvládla uhradiť aj bez neho. Dnes som už druhýkrát vydatá a manžel dá dcére častokrát viac ako ja a nikdy v živote mi nepovedal, že jej to, či hento nezaplatí. To by som s ním ani nebola. Ak matke platí frajer, ok. Nech ona zaplatí synovi a nie vy. Možno by som dala drobcovi peniažky ako vreckové na výlet, ale naozaj nevidím dôvod, aby ste im vy platili dovolenku. A to sa s mojim ex navadím pre každý cent, ale dovolenka nie je nevyhnutná záležitosť. Ak na to mama nemá, nech idú inde. Chlapec má 8. Keď mu to poviete tak ako teraz nám, pochopí to. On nepôjde k moru kvôli žgrľošskému frajerovi jeho matky a nie kvôli vám. Ja si zajtra budem žiadať aj na mimoriadne výdavky, ale dovolenku do nich ťahať nebudem.
No ta ex je riadna mrcha. Prosim len nemajte vycitky,ze ste dietatu nedopriali. Oni nasli last minute a rychlo chceli ist a este ty mas zaplatit dovolenku. Ak by otec mal nato tak dieta vezme sam so svojou rodinou na dovolenku,aby za tie peniaze aj on mal spomienky. Jasne ze je twraz chlapec urazeny lebo to bolo matkou odprezentovane" nejdes kvoli otcovi"
Deti este nerozumeju financiam ak su rodicia rozideny ako to funguje v praxi, chce to cas,aby ked a nim tuto temu bude riesit,aby to pochopil.
Ono pozor do buducna aj na take manipulativne reci od matky,typu toto som ti zafinancovala ja a otec na tvoje potreby kaslal ( aj ked otec mu nato dal extra peniaze ale chlapec o tom nemal vedomost) . Ak ste to doteraz nerobili,odporucam s dietatom viest diskusie, zahrnut ho do tohto financneho kolotoca " mama chce, aby som ti kupil toto, posielam jej peniaze a ukazat ze to z uctu odislo matke ako extra peniaze pre neho" .
Takto neskor o par rokov mozes komukolvek ukazat to co si potreboval som ti kupil. Vysvetlovat,ze dovolenky ktore chce matky ty platit nebudes lebo ty ako rodina aj s nim z roho nic nemate a ked sa mamim frajer prezentuje ako sucast ich rodiny tak by zohladit aj jeho. A tu by som bola hnusna ale odputala by som pozornost od seba ,ze nie my sme lakomi ale ten " frajer" je kus blbca, ktory nechce na teba minut ziadne euro a ze ani v buducnosti,ti nic nekupy ,nepostara sa..tak ako ty partnerka otca,aj sa postara,aj minies na neho zo svojej vyplaty.
Díky za komentáre vsetkym.Aj dnes sa muz snazil skontaktovať s chlapcom,ale ma stale nedostupný mobil.A ex mu zdvihla s tym,ze nema čas s nim debatit a ze chlapec s ním hovoriť nechce.Na to jej vraj povedal, že dobre,tak mi ho daj,nech mi sam povie ze oco nechcem s tebou hovoriť.A odpoveď od nej bola,ze ona ho teda nútiť nebude a ze im ma dať pokoj.Moze ho ist potom pozrieť ku babke.Bezo mna.Ja tam vraj nemam čo robiť.
Uz sme to uzavreli,dakujem vam za komentáre aj za rady.
Môžem sa opýtať ako to celé dopadlo a aký má váš priateľ teraz vzťah so synom? Musím pogratulovať vášmu partnerovi, že sa zbavil takej vypocitavej ženy. Ja som mala zase opačný problém, môj ex chcel aby som mu prispela na dovolenku s malým. Ja čo som doma na rodičáku s jeho dcérou. Strašne ma s tým pobavil, fakt som sa smiala dlho a jedine co som mu povedala, že dobre prispejem, ale ja idem na dovolenku tiež a drahšiu tak snáď prispeješ potom ty mne na obe deti Samozrejme, že na žiadnu dovolenku nejdem lebo si to nemôžem dovoliť ani len na SVK. Pochopil našťastie, že to prehnal. Ale tento rok ho chce zobrať na dovolenku a ja ho nechcem pustiť pretože mám pocit, že sa o neho nevie postarať. 2x do mesiaca idú k nemu a aj to sú buď u jeho matky alebo doma majú zapnutu telku a tablet. On navyše vkuse na mobile. Preto sa pýtam aký vzťah má priateľov syn po tomto k otcovi pretože sa bojím, že malý sa na mňa bude hnevať, se ho nepustím, ale mam vážne strach. Malý ma 8 rokov, ex chce ísť aj s priateľkou takže snáď aspoň ona by na neho dala pozor ale fakt neviem.Ďakujem
@123viki vztah majú v pohode, otec sa so synom stretava v čase určenom súdom,venuje sa mu čo najviac.🙂Jeho ex uz má medzičasom iného priateľa, sústreďuje sa na svoj život,uz je to celé kludnejsie.

@nikoleta999 ten jej partner na to má,len odmieta zaplatiť aj za " cudzie dieťa" 🤷