Priznanie otcovstva cudzincovi
Ahojte, mam dievcatko ktore ma 7 mesiacov a otec je grek. Doteraz som ho neuviedla do rod. listu, lebo je zenaty a aj bez toho sa o malu staral. No dozvedela sa to manzelka a ta mu zakazala akykolvek styk s malou a on suhlasil. Tym padom mi aj prestal posielat peniaze na malu. Kedze to nejde dobrou cestou, musim to urobit cez sud. neviete mi poradit , kde podat navrh na urcenie otcovsta , ak je otec cudzinec? A kde by sa konal sud? Musim mat uz original slovensky rodny list,alebo staci zatial grecky prelozeny do slovenciny?A este jedna otazka, ma pravo si brat otec malu k sebe do grecka, alebo musel by chdit za nou ak by ju chcel vidiet? Dakujem za kazdu radu
@tova tak som si zistovala ohladom toho brania do grecka. Bravat ju moze len na par dni ked ja nebudem suhlasit aby odisla na dlhsie. Moze ju mat cez prazdniny, vianoce a tak, ale az po tretom roku zivota a vylucne v krajine kde dieta ma trvaly pobyt.,ale potom ako sa momentalne chova nemam pocit, zeby si ju braval ani teraz ani neskor
Ale pravda z niecoho zit mala musi. Tiez ma aj dve deti a velky majetok a sodstupom casu si uvedomujem, ze chcem ,aby mala aj jeho dcera to co jeho dve deti za jeho zivota i ked tu uz nebude.Neskor by sa velmi tazko dokazovalo dedicstvo
@tova Tak zakony su ako u na, to nie je Iran ci Irak a po dnesku ked mi povedal ze uz si mam vymazat jeho cislo ze nechce nikdy o malej ani pocut urobim vsetko preto, aby bol na kolenach a ze mam co v sobotu maju druhe kolo volieb za starostu a to prve vyhral, tak to dalsie dufam uz nie

@dimitra návrh podávaš na súd v mieste trvalého bydliska dieťaťa, tam sa aj bude konať súd...