Psychologické poradenstvo v rámci rozvodového konania
Dobrý deň, podala som návrh na rozvod. 8 mesiacov som čakala na pojednávanie, ktoré bolo odrocene o 3 mesiace. Súd nariadil psychologické poradenstvo (ak som si správne zapamätala), skrátka nejakú poradňu cez UPSVaR. Pritom obaja sme s manželom súhlasili s rozvodom, ale sudkyňa nebola presvedčená o tom, že je manželstvo vážne a trvale narušené, tak manželova advokatka predniesla návrh na poradňu. Odmietla som. Ale on zaváhal a už bolo rozhodnuté ani neviem ako. Z manželstva pochádza 14 mesačne dieťa. Moje dôvody na rozvod boli ze ma psychicky ničil, ma problém s alkoholom, udrel ma a bojím sa ho plus svokra vegeta. Samozrejme všetko popiera tvrdí že nič nie je pravda a ociernuje ma ze som hysterka. Nikto mi neverí. Je dobrý manipulátor a klamár. Na čo je ta poradňa vlastne dobrá? Co sa tam preberá a koľko sedení musíme absolvovať? Ja sa už bojím aj hocičo povedať lebo všetko prekrúti a obráti proti mne.
Taky si myslim ze vas tam budu chtit dat zpatky dokopy... jestli uz s nim nechces zit jedina tvoje moznost je se odstehovat a rict ze spolu nespite ani nebydlite.
Hej chcú dôjsť k zmieru kvôli dieťaťu. Ale ja nemám záujem. Aj muž nechce byť so mnou, nenávidí ma, ale jeho matka mu nedovolí sa rozviest (pokriveny pohľad na svet má). Ona doňho hučí a on plní jej vôľu pričom potláča svoju vlastnú. Je mi jasné že chcú všetko hodiť na mňa aby on nebol vinný. Aj na výživnom chce so mnou vypiect ale dieťaťa sa domáha maximálne ako len môže. Ako taká poradňa asi prebieha? Koľko to trvá? Veľmi ma skrie ze je to hajzlik ktorý chce dobre len pre seba. Mam pocit ze vždy je o krok vpred. Neviem co robiť. Od 2 rokov chce si dieťa brat k sebe voči čomu mam výhrady kvôli jeho agresivite a správaniu jeho matky ktorá sa už minulý rok vyjadrila ze bude dieťa huckat proti mne aby chcelo byť u nich. Tak radšej na tej poradni nič nehovoriť? Ja viem ze vyzerám ako šialená ale nemôžem byť kľudná keď toto vidím a prežívam. A moje rozprávanie ide každému jedným uchom dnu a druhým von.
@mis_h ahoj,ako cez kopirák... rozvádzala som sa pred 10r.Najprv nás predvolala sociálka iba na "rozhovor" bez nariadenia súdu cca 2mes pred pojednávaním.Ex presne ako tvoj,ako bonus uviedol,vraj sa rozvadzam lebo mám frajera,pritom on ich mal tak zo 5.Proste otočil čo sa dalo.Socialnu tetu vôbec nezaujímalo dôvody prečo chcem rozvod,za každú cenu tlačila aby som s ním ostala a že jedna facka,buchnat atď nie je dôvod a co chuda dieťa bez neho,bla,bla.Odorucila poradňu,termín ale nikto neurčil,ani písomne mi nič neprišlo,a hup bolo pojednávanie.Tiex ma všetci strašili,že sme krátko zobrati,syn je maličký,súd nás nerozvedie...a poviem ti,bez akýchkoľvek nepríjemných otázok,osočovania apod.za 10min som bola vonku z miestnosti a rozvedená.Sudca-chlap.Vyzivne ďalšia kapitola,na sociálke zas,že chcem veľa(50€),chudák chlap,keďže 2 týždne pred pojednávaním dal výpoveď,sudkyňa mu strelila 80€.Nie vždy je sociálna pracovníčka chapava a bude žene oporou,keďže áno,sú aj ženy všelijaké a vychcane.Zalezi čo sa odprezentuje na súde,musíš byť rázna,vecna,ty vieš najlepšie aký tvoj ex je a čo tvoj syn potrebuje.A ak aj dôjde k poradni-nezijete spolu,nespite spolu a ani nechcete.Psychologicka vás isto nebude nútiť dať sa dokopy.Svokru vypusti z hlavy.Vsetko prehrmi.Do leta máš pokoj
Myslela som na súde.
Áno mam aj ja svojho advokáta. Ale chudák veľmi sa neozýval, akosi nebolo treba, všetko som vedela odôvodniť a namietať, ale ak bolo niečo čo mne nenapadlo tak mi pomohol. Sudkyňa, kolízna aj advokatka sa zhodli na poradni. Ja som odmietala. Muž už na to nič nevravel. Ako som písala aj by sa rozviedol v pohode ale mama zakázala. Takze tiež tam veľmi nechce ísť. Len hrajú veľmi špinavú hru. Súd nariadil takže tam musíme ísť. Mala som strach aj stres ale myslím ze som to celkom dobre ustala. Akurát co ma rozhodilo a vyšli mi slzy asi v 3 alebo 4 situaciach keď sudkyňa mala citový prednes o nasej dcére, keď sa pýtala ze kde by som odišla ak by som nemala rodičov (keď ma udrel co on teraz popiera tak som šla k rodičom) to som odpovedala ze by som trpela, keď mi povedala ze nás aj tak pošle do poradne a ze vidí že som plná bolesti. Ale zaobislo sa to bez fúkania nosa čiže žiadna hystéria. Nekričala som, za to on dostal nervy keď som povedala pravdu len škoda ze v tej chvíli nebola sudkyňa v miestnosti.
Koľko treba chodiť do tej poradne? Raz do týždňa alebo raz do mesiaca alebo ako to je? A sedenia sú spolu s oboma manželmi alebo zvlášť.
@maminuska
@canany
@kubkovamama
@beyka
A najlepšie na tom je ze on moze všetko stále si so mnou krútiť ako sa mu zachce pretože ma svoje práva ale k povinnostiam je taky vychcany ze posiela výživné 40€ a to neoprávnene poberá daňový bonus vyše 20€. Takže dcéra ho mesačne stojí nejakých 18,50€ ale ide sa hrať na otca roka.
@eliska13 slzy práveže boli to som ich najprv ukazovakmi utrela a potom som vytiahla aj vreckovku ale bolo to také tichucke žiadne vzlyky ani sople, utrela som osusila a bolo ok kým zas neprišla taka situácia ze mi zase slzy vyšli... ale to skôr z tej bezmocnosti. A štve ma to ze som súdu nepovedala všetko čo ako bolo keďže ťažko sa dostať k slovu a riešili sa také pre mňa nepodstatne veci. Veľa vecí ostalo neobjasnenych keďže muž natáral klamstvá.
@mis_h opakuj stale, ze ta napadol, ze mas strach ... na poradnu ist musis, len tam vsetko este raz zdovodni, v pohode aj to s jeho matkou a trvaj na svojom, ze manzelstvo rozvratene, bolo tam nasilie a to nemienis tolerovat. uchovavaj si smsky, prip mailovu komunikaciu. v pripade nejakej vytrznosti - natlaku - napadnutie hned ries policiu/lekara/svedkov kvoli dokazom.
Ja len nechápem jednu vec. Máte spolu 14 mesačné dieťa a už ste 8 mesiacov od seba... Rozvrat vzťahu sa tiež neudeje za týždeň. Prečo si si takéhoto človeka vybrala za otca dieťaťa a prečo si s ním to dieťa mala? Takéto situácie vznikajú v dôsledku zlých rozhodnutí... A potom trpia deti.
@mis_h prečo neoprávnene poberá daňový bonus? veď ak pracuješ, tak v zákone je JASNE napísané, že prvá má nárok matka... ak nepracuješ, nuž tak poberá otec dieťaťa.
@ukulela áno tak som to všetko robila
@beyka vôbec nič z toho co si napísala nebolo tvrdé, ja som taka citlivka, hneď sa rozlutostim.
@extempore pretože pred svadbou taky nebol. Bol úplny opak toho co som zažívala potom. Ze som tehotná som zistila týždeň pred svadbou. Pomaly sa vykresloval počas obdobia môjho tehotenstva a keď sa dcéra narodila potom to prepuklo. Už keď si bol všetkým isty, myslel si ze ma má dostatočne poistenú a ze cez dieťa má bude vydierať a ze od neho neodídem.
@ukulela myslím si ze by sme obe trpeli ak by som s nim ostala. Vyrastať v takej dusnej atmosfére by bolo určite horsie.
@extempore rok aj 3 mesiace v pohode a aj viac.
@zuzanka.zuzu lebo nežije s dieťaťom v spoločnej domácnosti. Ja poberať nemôžem keďže nepracujem a on tiež by nemal keďže nebýva s nami.
Podľa mňa sa priprav na pranie špinavej bielizne na súde a aj na poradni, ale stoj si za svojím a ak on môže vyťahovať nepríjemné veci, môžeš aj ty... hlavne vydržať a trvať na svojom a podľa mňa normálny sudca s praxou vie zhodnotiť či po 8 mesiacoch nebývania a nespolužitia, asi nie je normálne a nevidím dôvod na nejaké psychologické sedenia... jedine ak po rozvode k zlepšeniu komunikácie, ale ak niekto po takom čase podá návrh na rozvod, tak to nie je z nejakého rozmaru, takže ostáva len vydržať...
@mis_h ja som sa rozvadzala 17mesiacov,akonahle ex s niecim nesuhlasil,hned odrocili pojednavanie.Napokon som uz nehovorila nic,len skromne a pokorne sedela a odpovedala len na co sa sudca opytal..a nakoniec mu bolo vsetko h....platné a aj tak som vyhrala sud a vsetko dopadlo podla mna..drzim palce a obrn sa trpezlivostou.
Zienky nesudte ju,aj bez toho ma toho viac nez dost.to ze jeje chlap, debil nevidi ani jedna z nas,alebo to vidiet nechceme a oci nam castokrat otvori az prve popapuli ...bohuzial.
@trinneo ja sa nemám za čo hanbiť ja som nic zle neurobila. To skôr jemu bude lepiť ak sa niekto dozvie skutočnú pravdu. Len toho sa bojím ze si vymysli vlastne historky ako to bolo doteraz stále.
Presne tak, nejde o jeden úder, pretože to už bola ozaj konečná. Ale ešte predtým toho bolo požehnane, čo všetko navyvádzal.
@janinamojka fúú už teraz sa mi to zdá riadna doba nechcem si ani len predstaviť taky dlhy čas sa s nim naťahovať.
@lara81 ešte stale nijako. Nie sme ešte rozvedení. Teraz v októbri ďalšie pojednávanie bude, co sa to stále odrocuje. Už na to nemám nervy. Na poradni sme dopadli tak ze sme tam boli 2x na sedenie a 3 krát sme iba prišli podpísať rodičovskú dohodu. Už to trvá 16 predlhych mesiacov...

@mis_h U nás to vlastne aj tak funguje....Všetko, čo povieš, bude na súde použité proti tebe :( Najlepšie asi bude, nehovoriť nič, lebo na poradni vás možno budú chcieť uzmieriť :(