Riešenie starostlivosti o dieťa po rozchode partnerov
Ahojte.prechsdzam si momentálne veľmi nepríjemnou situáciu.mám 7mesačneho syna a rozpadnutý vzťah.mam strach že nejakým spôsobom mi malého vezme,nonstop sú to len vyhrážky,zakazy a príkazy,c pondelok sa chystám na sociálku riešiť dočasné zverenie,absolútne neviem čo ma čaká a podobne ..je tu niekto kto prežíval niečo podobné a popísal by o Tom? 🥲
@lussinda19 Nevezme ti ho. Dieťa má 7 mesiacov, musela by si byť kriminálnička, narkomanka, vážne psychicky chorá, bezdomovkyňa, či inak nespôsobilá sa o dieťa postarať, aby ti ho nedali. Navyše, otec dieťaťa by musel ísť na rodičovskú dovolenku a starať sa. Sú to len rečičky a hovorí ti ich preto, že na teba zaberajú, bojíš sa a môže tým tebou manipulovať. Keď s tým nabudúce začne, vysmej sa mu do tváre, že nech sa páči, nech to pokojne skúsi.
Väčšina chlapov má silné slová. Prešla som si tým.a bolo to dosť zlé. Teraz spolu komunikujeme normálne. Rozhodnutia súdu o stretavani sa nedrzime. Má dcéru keď sa dohodneme že má voľno.
Ale bola to dlhá cesta.
Pokiaľ nepijes, drogujes tak je to v pohode nech si steká.
Dôležité je aby dieťa malo u teba zázemie. Bolo on dobre postarané. Ak kojis tak u nás mal stretávanie iba v mojej prítomnosti napríklad.
Daj si predbežné opatrenie a potom si v kľude zariad veci ako bývanie, zázemie pre malú a tak. Hlavne sa od neho nenechaj provokovať, a neriešte veci pred dieťaťom.
My sme boli všetci traja u psychiatra kvôli malej a on tam začal na mňa kydať a lekár ho hneď stopol, že pred malou nikdy toto nesmie byť. To je medzi dospelými a dieťa to nemá čo vidieť.
Takže hlavne kľud.
@araavdva ďakujem za povzbudenie🙏 vieš ide o to že on má problém s alkoholom a nevie si ho priznať,mala som snahu ísť k psychológovi ale on nemá záujem niečo riešiť..len ma straší,rozpráva klamstvá ako ja mu zakazujem malého (podotýkam že ešte bývame spolu),že mu chcem len ublížiť cez malého,že ja som neschopná,neviem sa o malého postarat..klamstvo,ja malého nik ani neodkladam,som takmer nonstop s ním pokiaľ teda nejdem k lekárovi alebo takto ..vo veľa.pripadoch mi viac pomáha moja mama ako on.byvame síce v podnájme iba ale my už tu zázemie máme s malým a o pár metrov mi býva mamina ktorá mi s malým pomáha a s mamou sme sa že ja cez víkendy budem pracovať a ona bude s malým aby som to sama zvládla.on veľa krát prejde okolo syna (keď popíja) a vie mu že tvoja mama je pi**,..poprípade začne rýpať a nedá si povedať že pred malým nie..ale on si ide svoje..no keď nepopija tak je všetko fajn,síce sa ignorujeme no ohľadom malého komunikujeme.on si zastáva názor že ja som matka,ja nemám čo chodiť od syna preč,a on ako pracujúci chlap nieje povinný mi doma pomáhať,ja som údajne na materskej,som za to platena tak to mám robiť ja..a keď náhodou niečo robí,stále mi to len vyčíta.vela krát sa s malým nemôžem pohnúť nikam,keď chcem ísť s ním len tak von lebo je urazený a nás*ny že bez neho chodím...ale malý má 7 mes a on ho ešte ani raz sám od seba nezobral von nech ja si niečo doma urobím,Max 2x ho zobral len do obchodu .ja sa chystám k psychológovi nakoľko mňa ten človek dokázal psych položiť tak snáď zo mňa nikto vlažná už robiť nebude
@msnesquik 2r dieta urcite nemozes porovnavat so 7 mesacnym… 2r je kojene lebo mamicka chce, rozhodne to nie je pre dieta zdroj potravy… takze ten pribeh ma isto aj druhu stranu. Rovnako ako teraz zavreli do cpz nejaku zlodejku na 4 dni a uz pravnik vytahuje dojcenie 1,5r…zaujimave, ze ked opakovane kradla, tak na to dieta nemyslela (a ani na dalsie 4).
@lussinda19 hej jasne, vezme ti dieta a pritom doteraz mu vymenil presne 0 plienok a ani netusi, ako sa vola jeho pediater…to su presne ti, co maju plnu hubu reci ale realne sa o dieta zaujimaju ako o vlanajsi sneh.
Hlavne sa ho neboj, drzim palce.
@sissy27 no on mu vymení plienku občasné,aj to väčšinou sa dole a ja mu dám suchú ...ale meno pediatra,koľko mlieka zje, nemá šajn...a režim? Všetko mi neguje ..každú jednu vec..ja si malého snažím učiť ako tak na nejaký spánok ale on má furt len zhadzuje...všetci hovno vedia ale on vie najlepšie

Si alkoholička, berieš drogy alebo niečo podobné? Klasické vydieračky od chlapa, čo by s takým malým bábom robil?