icon

Riešenie zamietnutia náhradného výživného

sne00zienka
11. jún 2025

Ex svokra mi posiela namiesto ex manželka výživné na dcéru pretože on je vo výkone trestu, podala som si o nahrádne výživné to mi zamietli,pretože mi prvý mesiac zaplatila ako mala. Tento mesiac už poslala o50€menej mám to ísť nanovo žiadať alebo ako to je? Ďakujem

kvieta
11. jún 2025

@sne00zienka Áno, ale v danom mesiaci, spätne ti ho nepriznajú.

zojanka
11. jún 2025

@sne00zienka Áno. Žiadosť podáš v mesiaci, v ktotorom si nedostala plnú výšku určeného výživného. Odporúčam si naplánovať podanie žiadosti až na koniec mesiaca, ak by dovtedy uhradila výživné v plnej výške, aby si to zbytočne nepodávala.

kvieta
11. jún 2025

Určite máš stanovený dátum, ku ktorého máš dostať výživné. Po tomto dátume môžeš kedykoľvek podať. Ak Ti peniaze doručia do konca mesiaca, tak to úradu oznámiš. Treba sa opýtať, či žiadosť musíš podávať každý mesiac. To už neviem, menili sa podmienky.

alliana3013
11. jún 2025

@sne00zienka ahoj, ja idem tiež riešiť náhradné výživné, chcem sa spýtať, kde sa to vybavuje a čo všetko k tomu treba? Bývalý manžel je tiež vo výkone trestu, doteraz za neho platil švagor, ale už dva mesiace neposlal ani cent. Ďakujem

mogaa
11. jún 2025

nie som odborník, ale logicky ak dostane výživné, je bezpredmetné kto ho zaplatí....to, že ho platí exsvokra je jedno, platí ho v mene svojho syna....ak uhradí jeden mesiac o 50eur menej , nedostaneš náhradné výživné....