Riešenie zverenia dieťaťa po rozvode
Čaute žienky, chcem sa informovať ohľadom rozvodu, úpravy práv a povinnosti...
Z manželom žijeme v spoločnej domácnosti. Dom vlastníme obaja.
Chceme sa dať rozviesť proste nefunguje to a toto je jediná cesta von. Máme spoločnú dcérku a chcem aby bola zverená výlučne do mojej opatery. No lenže tu prichádzame na kameň úrazu, že manžel do mňa atakuje že nemám kam z dieťaťom ísť ( nemám rodinu ktorá by vedela pomôcť ) po rozvode. Čiže samozrejme by sa somnou bil ohľadom úpravy práv k dieťaťu. Tu sa chcem opýtať. Dom vlastníme obaja. No samozrejme viem že jeden súd je rozvod a úprava práv k deťom a až potom sa rieši BSM. V podstate ani neviem čo sa chcem opýtať možno len toľko nebol niekto v podobnej situácii ? Ako ste to riešili ? Odsťahovali ste sa skôr z deťmi ako prebehol rozvod ? Prípadne zaujíma sa súd o to kam rodič z dieťaťom ide ? Alebo bývali ste čas spolu kým sa riešilo BSM ? Neviem sa z toho vysomarit nechcem spraviť nejakú chybu. Prosím o radu ako ďalej
to je uz na vas ako spolu vychadzate ci dokazes s nim zit kym sa to poriesi.. ak ano ostan tam ale nehadajte sa ked tam je dieta .. mas na podnajom? mas na to aby si vyplatila manzela? alebo da sa byt predat vyplatit uver a ostane ti nieco malo? samozrejme,ze sud bude zaujimat kam dieta pojde..ale ak pojdes do podnajmu ci v nom uz bude nebude mat negativny pohlad na teba-toho sa bat nemusis...
Prečo výlučne do tvojej starostlivosti?
@pribinak to je pojem. to znamená, že nepôjde do striedavej.
@royalpanda mňa by zaujímalo, kam pôjdeš po rozvode? nemôžeš "tam" ísť aj teraz? ak áno, odíď. aj s dieťaťom, samozrejme.
Budete sa vedieť dohodnúť ako dvaja dospelí ľudia?
Môj brat so ex švagrinou sa dohodli tak že obaja darovali svoju časť domu deťom. V dome zostala bývať švagriná. Brat bol cez týždeň aj tak na ubytovni a cez víkend u našich. Deti bral každý druhý víkend.
@pribinak pretože sa jedná o plne dojčené bábätko
to je uz na vas ako spolu vychadzate ci dokazes s nim zit kym sa to poriesi.. ak ano ostan tam ale nehadajte sa ked tam je dieta .. mas na podnajom? mas na to aby si vyplatila manzela? alebo da sa byt predat vyplatit uver a ostane ti nieco malo? samozrejme,ze sud bude zaujimat kam dieta pojde..ale ak pojdes do podnajmu ci v nom uz bude nebude mat negativny pohlad na teba-toho sa bat nemusis...
@anonym_a5bcfc to som hlavne chcela vedieť ohľadom podnajmov ak by sme šli touto cestou či ma manžel právo nejaké vyzvedat aké by sme mali bytové podmienky prípadne ako sa o deti starám ... Samozrejme o deti by postarané bolo o Tom sa baviť nieje potrebné
@anonym_a5bcfc to som hlavne chcela vedieť ohľadom podnajmov ak by sme šli touto cestou či ma manžel právo nejaké vyzvedat aké by sme mali bytové podmienky prípadne ako sa o deti starám ... Samozrejme o deti by postarané bolo o Tom sa baviť nieje potrebné
@royalpanda Zaujímať to bude nielen manžela, ale aj súd. Nemôžeš s dieťaťom chodiť ako mačka s mladými. Mimochodom, myslíš si, že niekto vezme si podnájmu ženu na RD s dojčaťom? Najskôr si to dobre premysli.
Prečo chces odchádzať? Ak je dom v BSM, nešla by som tak ľahko...ak vám teda nerobí nejaké peklo doma. Ulahcis mu situáciu a bude mať menej dôvodov chcieť sa dohodnúť. Na tvojom mieste by som trvala na predaji a kúpnu cenu rozdeliť, z tvojej časti si nájdi nové bývanie. Či vaše pomery budú zaujímať manžela, neviem, ale súd to samozrejme zaujímať bude
@pribinak to je pojem. to znamená, že nepôjde do striedavej.
@royalpanda mňa by zaujímalo, kam pôjdeš po rozvode? nemôžeš "tam" ísť aj teraz? ak áno, odíď. aj s dieťaťom, samozrejme.
@amdornik viem čo to je, pýtala som sa na dôvod
@royalpanda to su take "kecy" co by on robil preboha s babetkom🙄, platit ale bude musiet aj tak
Prečo chces odchádzať? Ak je dom v BSM, nešla by som tak ľahko...ak vám teda nerobí nejaké peklo doma. Ulahcis mu situáciu a bude mať menej dôvodov chcieť sa dohodnúť. Na tvojom mieste by som trvala na predaji a kúpnu cenu rozdeliť, z tvojej časti si nájdi nové bývanie. Či vaše pomery budú zaujímať manžela, neviem, ale súd to samozrejme zaujímať bude
@bambulkaaskatulka nemáme peklo nie sú hádky bitky blbosti proste žijeme normálne len to nefunguje medzi nami tak ako má
@bambulkaaskatulka nemáme peklo nie sú hádky bitky blbosti proste žijeme normálne len to nefunguje medzi nami tak ako má
@royalpanda si na materskej, tak?
@royalpanda prečo by si mala ty odísť z domu?
@royalpanda Zostan v dome do rozvodu. Preco by si mala odist? Z domu sa bud vyplatite alebo sa preda. To mate cas riesit. Najma ty na MD asi nebudes brat zatial hypo na vyplatenie/kupu bytu. So starostlivostou mozes ratat, dieta ti nikto brat nebude ani keby si po rozvode bola v najme.. ale priprav sa na to, ze teraz deti coraz viac zveruju do striedavej.. tak tu osobnu starostlivost neber ako hotovu vec iba preto, ze teraz este dojcis..
@amdornik áno
@royalpanda tak kam sa plašíš? máš vari v dohľade nejakého iného chlapa? lebo ak nie a nemáš kam ísť, nerozumiem tomu úteku, "len aby bolo". ak ostaneš "zatiaľ" v manželstve, muž bude platiť bývanie, lebo ty poberáš len materskú. iste, čo-to kúpiš, ale niečo môžeš odložiť a nemusíš sa triasť, z čoho zaplatíš budúce nájomné alebo z čoho budeš žiť. ak nemáš v dohľade chlapa, ostaň tam. akonáhle sa bude dať, choď do práce, aby si si zvýšila príjem. dieťa do zariadenia. uvidíš, či nebudeš pri ňom polovicu roka doma. lebo toto všetko ťa môže čakať niekde inde, samu, v podnájme. a nečakaj potom už vôbec, že ti rozvedený exmanžel pomôže. ešte ak utrpí jeho ego, tak bude mať radosť z toho, že ti nemá kto pomôcť. chlapi sú svine...
@amdornik áno
@dadis
@royalpanda ja autorku chápem, čo sa týka výlučnej starostlivosti. ak má chlapa ťuťmáka (čo ja som mala), tak má obavy o to, že ako by to úbohé dieťa dopadlo. ALE, ak má chlapa, ktorý vie, o čom je praktický život, tak musím povedať, nech berie prípadnú striedavú starostlivosť všetkými desiatimi.... bude mať polovicu roka voľno na zotavenie, odpočinok, svoje záľuby, prípadne neskôr nový vzťah. keby som ja nebola mala ťuťmáka, určite by som prijala striedavku.
@dadis
@royalpanda ja autorku chápem, čo sa týka výlučnej starostlivosti. ak má chlapa ťuťmáka (čo ja som mala), tak má obavy o to, že ako by to úbohé dieťa dopadlo. ALE, ak má chlapa, ktorý vie, o čom je praktický život, tak musím povedať, nech berie prípadnú striedavú starostlivosť všetkými desiatimi.... bude mať polovicu roka voľno na zotavenie, odpočinok, svoje záľuby, prípadne neskôr nový vzťah. keby som ja nebola mala ťuťmáka, určite by som prijala striedavku.
@amdornik Stale je osobna starostlivost priznavana viac ako striedava..ale zeny si castokrat myslia, ze ked deti chcu do svojej starostlivosti, tak sud rozhodne podla ich vole.. neplati to uz dlhsie..muzi su coraz viac angazovani otcovia..tiez mam deti v osobnej a striedavu by som brala vsetkymi desiatimi 😅
Podľa mňa je ok, že muž ťa atakuje kam pôjdete s dieťaťom a čo to ma so stykom?
Veď zatiaľ ste manželia a normálne sa rozprávate,nie? či už sa nenávidíte a nikoho nič do ničoho?
Hlavne myslite na dieťa a že obaja ste rodičia
@dadis
@amdornik Preco si si robila dieta s tutmakom???
@amdornik Preco si si robila dieta s tutmakom???
@anonym_79002d dlhý príbeh. je to na neuverenie, ale ťuťmákom sa reálne stal, keď som bola v cca 7. mesiaci tehotenstva. ale inak nebol zlý. postaral sa finančne, neublížil. ale mal iné zápory, ktoré som neskôr nedokázala zniesť. obzvlášť, ak už 6-ročné dieťa poznamenalo, že tata je väčšie decko ako ono samo...
@anonym_79002d dlhý príbeh. je to na neuverenie, ale ťuťmákom sa reálne stal, keď som bola v cca 7. mesiaci tehotenstva. ale inak nebol zlý. postaral sa finančne, neublížil. ale mal iné zápory, ktoré som neskôr nedokázala zniesť. obzvlášť, ak už 6-ročné dieťa poznamenalo, že tata je väčšie decko ako ono samo...
@amdornik Nj, obcas "nevyda".
@royalpanda dieťa môžu zveriť tebe ale otcovi určite stanovia stretávanie sa s dieťaťom a ty si povinný mu ho vtedy dávať....otec má nielen povinnosti ako platiť výživné ale aj práva, aj po rozvode je otec detí....môžeš sa síce odsťahovať ale aj keď bude dieťa v tvojej strarostlivosti budeš musieť muža vyplatiť z domu...ak na to nebudeš mať, smola, dom sa predá a financie rozdelia....aj ked sa presťahuješ, muž má do súdu rovnaké právo ako otec, čiže dieťa môže kedykolvek vziať a zobrať domov....
@royalpanda socialka vzdy na zaciatku konania pride a skontroluje kde byvas. Pozru sa, ci mas kurenie, vodu, ci ma dieta kde spat. Nie je to nic hrozne. S dojcenym babatkom som dostala dieťa bez akychkolvek problemov do svojej vylucnej staroslivosti, rozumej: ja som sa starala a otec mal moznost prist cca kazdy druhy den na hodinu kocikovat.
@royalpanda ak mate co i len trochu psychicky znesitelnu domacnost, ostan tam kym si najdes pracu. Neodchádzala by som. Starostlivost o babatko je narocna, ale starostlivost o babatko + riesenie bytovej otazky a sudy a natahovanie sa o dieta je pekelna kombinacia. Zazila som to. Treba mat urcitu nezavislost a potom to riesit. Ina situacia by bola, keby si vyslovene trpela, to je ine.

@royalpanda bud si pories najom a odid alebo ostan kym ta nevyplati alebo vyplat ty jeho
Ked si sa rozhodla pre rozvod trebalo mysliet na zadne vratka
Dieta si daj zverit do osobnej starostlivosti, ex ta moze atakovat, su to len prazde reci