icon

Rosudok - pečiatka

12. okt 2023

Mali sme konanie, rozviedli nás, posudok prišiel ako elektronické podanie.
Je potrebné ísť ešte na súd, alebo podateľňu aby tam dali pečiatku?
Nič nám k tomu nepovedali.
Ďakujem.

mamina7070
12. okt 2023

musis pockat pride este raz s dolozkou pravoplatnosti a vykonatelnosti

tehotna40
12. okt 2023

Nám prišlo o zvereni dieťaťa len takto, potom keď sme vybavovali nejaké veci nechceli nám to nikde uznať a musela som to ísť dať na sud zviazat a potvrdiť pečiatkou. Takže neviem ci to pri rozvode zasielajú automaticky ako píše @mamina7070 ,ale pochybujem. Načo by to posielali 2x.

panonia
12. okt 2023

Áno, ak máš aj tu doložku kde je autorizacia treba s tym ísť na sud a daju ti pečiatku o pravoplatnosti.

autor
12. okt 2023

@panonia je tam nejaký časový limit?

janetinka27
12. okt 2023

ak bolo rozhodnutie zaslane elektronicky, potom urad/sud musi zaslat este dolozku o pravoplatnosti/vykonatelnosti po tom, ako rozhodnutie nadobudne pravoplatnost. ak je v rozhodnuti napisane, ze sa mozes odvolat do 15 dni, potom ak sa nevzdas odvolania, tak odo dna prevzatia rozhodnutia zacina plynut lehota 15 a ked uplynie, urad vyznaci pravoplatnost a zasle ti dolozku o pravoplatnosti. niektore urady posielaju rychlo a niektore az po par dnoch, pretoze este moze dorazit odvolanie zaslane napriklad postou, cize rozhodnutie spätne spravoplatnia az vtedy, ked su si isti, ze odvolanie nepride

ibrunova
12. okt 2023

Teraz som to riešila, po prebratí rozsudku oboma osobami a po uplynutí doby na odvolanie ti to príde poštou domov, nemusíš po to chodiť na súd. Ja som si rozsudok prevzala osobne, tak aj po tú pečiatku som si bola osobne na súde. Exovi prišla doložka poštou.