Rozchod s priateľom v Anglicku. Práva matky, keď otec je Poliak
Dobry vecer. Som v strese. Po 10 rocnom vztahu v uk s poliakom dieta ma 5 a anglicke obcianstvo otrc dietara mi zacina robot problemy ze mi nedovoli vyviest nanslovensko syna nandovolenku CI Na vianoce. Ako to je pravne? Musim mat jego povolenie alebo akonmatka Staci ked mu oznamim ze ideme a som chranena zeby ma napr neobvinil z unosu? Ma novu priatekku a zacal za vsetko bojovat. Som v strasnom strese nantabletkach. Urobil zo mna psychicku trosku zanoosledne dva mesiace :((((
@halime pri cestovani som potrebovala suhlas otca ako rozvedena matka najma na dovolenky
bohuzial musis mat jeho suhlas ked chces vycestovat, pokial nieje dieta zverene do tvojej starostlivosti
Skusala som ale on vyzaduje odo mna potvrdenie ze mu nikdy nezakazem Kontakt s deckom a brat ho do Polska a ze mu to mam dat pisomne. Ze potom Sa zhodne aj on :( masakra. CI ma to caka cely zivot?
Mal by byt potrebny suhlas na vycestovanie a v prvom rade treba poziadat o zverenie do tvojej starostlivosti.
A ty mu zakazujes styk dieťaťom? Prečo je problém dať mu to písomne? To isté vyžaduj ty od neho. Choďte za rodinným právnikom. Dohodnite sa. Čo na tom, že ste sa rozišli. Boli ste spolu dosť na to, aby ste splodili dieta. Musíš mať súhlas otca keď chceš vycestovať. Tým sa chránia aj práva otcov. Asi keď sa bojí tak má na to dôvod. Je smutné, že sa naťahujete o dieťa. A ono to chúďa cíti. Ako keby za to mohlo.

Ozvi sa sem:
http://cipc.sk