icon

Rozchod s priateľom v Anglicku. Práva matky, keď otec je Poliak

halime
28. aug 2016

Dobry vecer. Som v strese. Po 10 rocnom vztahu v uk s poliakom dieta ma 5 a anglicke obcianstvo otrc dietara mi zacina robot problemy ze mi nedovoli vyviest nanslovensko syna nandovolenku CI Na vianoce. Ako to je pravne? Musim mat jego povolenie alebo akonmatka Staci ked mu oznamim ze ideme a som chranena zeby ma napr neobvinil z unosu? Ma novu priatekku a zacal za vsetko bojovat. Som v strasnom strese nantabletkach. Urobil zo mna psychicku trosku zanoosledne dva mesiace :((((

pribinak
28. aug 2016

Ozvi sa sem:

http://cipc.sk

mummy01
28. aug 2016

@halime obvykle miesto pobytu dietata je UK,suhlas otca ak sa nemylim potrebujes. Viac poradit neviem,zial. Hlavne klud,nenechaj sa stresovat lebo aj to ze si psychicky mimo a na liekoch moze otcovi dietata hrat do karat. Dohodnut sa s nim normalne neda?

svetluska82
28. aug 2016

@halime pri cestovani som potrebovala suhlas otca ako rozvedena matka najma na dovolenky

sibalka21
28. aug 2016

bohuzial musis mat jeho suhlas ked chces vycestovat, pokial nieje dieta zverene do tvojej starostlivosti

halime
autor
28. aug 2016

Skusala som ale on vyzaduje odo mna potvrdenie ze mu nikdy nezakazem Kontakt s deckom a brat ho do Polska a ze mu to mam dat pisomne. Ze potom Sa zhodne aj on :( masakra. CI ma to caka cely zivot?

mummy01
29. aug 2016

@halime ja teda neviem ako to je v UK ale predpokladam ze treba mat dieta zverene do staristlivosti ako krok c.1 Ty mu nemas co potvrdzovat,na to je sud aby upravil styk s dietatom.

n0mi
29. aug 2016

Mal by byt potrebny suhlas na vycestovanie a v prvom rade treba poziadat o zverenie do tvojej starostlivosti.

rheuska
29. aug 2016

A ty mu zakazujes styk dieťaťom? Prečo je problém dať mu to písomne? To isté vyžaduj ty od neho. Choďte za rodinným právnikom. Dohodnite sa. Čo na tom, že ste sa rozišli. Boli ste spolu dosť na to, aby ste splodili dieta. Musíš mať súhlas otca keď chceš vycestovať. Tým sa chránia aj práva otcov. Asi keď sa bojí tak má na to dôvod. Je smutné, že sa naťahujete o dieťa. A ono to chúďa cíti. Ako keby za to mohlo.