icon

Rozvedení rodičia a drahšie položky pre deti

31. jan 2021

Ahojte, ako máte ošetrené drahšie položky pre deti? Lyže, bicykle...atď. Majú dvojmo alebo iba všetko berú z domu?

Deti sú zverené mne, otec je cca 200 km ďaleko. Okrem výživného deťom nič nekúpi, všetko vyžaduje odomna. Že peniaze mi posiela, tak mám nakúpiť . Nekúpi ani trenky či ponožky. Zo záhrady (keďže zije na západe a dopestuje, nedonesie žiadne ovocie, či zeleninu. ) Napr. pod stromček dostali spoločenskú hru ale teda, tu si domov vziať nemohli.

Kašlem na drobné veci ale skôr tie drahšie má zaujímajú.

Strana
z3
pribinak
31. jan 2021

Keď má takýto prístup, tak by som rozhodne nebola ústretová. Chce ísť s nimi na bicykle? Tak nech kúpi

autor
31. jan 2021

@pribinak len potom to je tak: to sú vaše lyže, prečo mama rozhoduje? Keby mama dala bike, mohli by sme si užiť super víkend.....nechcem aby sa to otočilo proti mne, alebo aby deti videli len túto stranu. Ja som mu xy krát navrhla, kúpim lyže, ty kúp oblecko...proste on je toho názoru že to má všetko pokryť výživné

autor
Autor odpoveď zmazal
makova333
31. jan 2021

Rozpravat, rozpravat, rozpravat. S detmi samozrejme. A veeela otvorene a uprimne vysvetlovat preco si to a to nemozu zobrat. Pr. Oco nas chcel zobrat na bicykle, ale povedal, ze ked ich tu nemame, ze nas nemoze zobrat. Zobrat zosit a pekne polozka po polozke vyratat, co vsetko vyzivne pokryje a co vsetko kupujes nad ramec, musis na to setrit a podobne. Ze otec neda nic naviac, ani zeleninu zo zahradky a teda by sa vam celkom zisla zdrava zeleninka, ovocie. A keby vam oco kupil bicyklne nemuseli by ste ich prevlacovat hore dolu mali by ste aj u neho, nestratili by sa, nezabudli by ste ich u jedneho alebo druheho atd. Ze ani oco nedovoli brat si od neho veci k tebe domov a tak je to fajn, aspon sa im nic nestrati 😀 Proste povedz pointu, za tym aj ocko to tak robi a nakoniec s nim akoze suhlasis, najdes na tom nieco dobre preco to tak on robi. Ano, mozno to je drsnejsia metoda, ale ked nebudes vysvetlovat, otoci sa to proti tebe. Pozor, nemylit si to s nadavanim na ex, to deti velmi rychlo vycitia 🙂

mondolina
31. jan 2021

Ja by som tie lyže, bicykel dala...prečo by mali trpieť deti. Môj názor. Mne tiež nedá ex tiež nič navyše, neriešim.

monkasponka
31. jan 2021

Bohužial... ak je taky , nezmeniš.Tiež to mam takto, všetko dvojmo ,ešte aj oblečenie v ktorom ide hore dole je len odo mna.Na začiatku som sa snažila, ale potom som zistila ze to nema vyznam.Teraz , keď je syn starši, občas si to sam zkoriguje, že si niečo vezme, ale su to nepodstatne veci. Takze dvoje bicykle, korčule, lyže, školske pomocjy, topanky, oblečenie... všetko 😏

sense
31. jan 2021

My sme mpzno trosku ina situacia... mozno bude pre mnohe tu hlupa ale ja davam.. .ale my byvame 900m od seba, veci ako bicykel a lyzw smw kupovali este ako manzelia... lyzisrky som jej kupila teraz ja... vyzivne mi dava aj ked som mu uz 2x povedala zw momentalne nemusi nech si ich uzijw s dcerou..., ja mam stabilny prijem omnoho viac ako on... kedze zial vzhladom na situaciu robit nemoze...a vie ze ked mi zaplati vyzivne a on svoje veci ostane mu mozno tak 60-80e na stravu. A viem ze dcere by dal aj posledne.
Kratko po rozvode sme sice mali napatr vztahy...ale tie sa upokojili...
Mozno ine by to bolo keby som n tom financne zle...

Takze ja by som veci dala pokial si otec pre ne pride a ich aj donesie v stave akom si ich zobral...

pribinak
31. jan 2021

Aké sú to veľké deti? Treba im to veku primerane vysvetlit a povedať pravdu, že otec ich manipuluje a hucka proti mame
Ak sú to staršie deti jednať s mini uolne na rovinu a ak by mal hentake reči, drzo požiadam o zvýšenie výživného

maciatkolulu
31. jan 2021

Aké sú veľké deti, aké má výživné, koľko platí? Ono ja by som už teraz kaslala, na to a dala, ved je to pre deti, ale chápe a úplne, že ťa to ser...

sense
31. jan 2021

z lyzi,lyziarok aj bicyklov deti vyrastu a potom nevh bud na nove rispeje alebo treba aj detom vysvetlit ze teraz na to nemas

autor
31. jan 2021

Veci kupuje môj nový partner.(jemu to je jedno, rozhodnutie je na mne). Ja na to prachy nemám. Deti majú 12,13 rokov. Nechodí za nimi. Teda cez víkendy. Pýta ich iba cez prázdniny, aj keď tie prázdniny patria mne. Jemu sa cez víkend vraj neoplatí chodiť hore dole 400 km.

autor
31. jan 2021

@sense akurát túto sezónu idem kupovať nové, písala s mu ale hra mŕtveho chrobáka

salome123
31. jan 2021

Pre deti si chodí on? Tak nech si bicykle a lyže naloží a potom ti ich privezie. Píšeš že si ich neberie často, tak mi to príde ako úplne zbytočnosť kupovať 2x tie isté veci.

elizabet173
31. jan 2021

Aku vysku ma vyzivne? Ak to nie je aspon 300 eur a "otcovi roka" sa neoplati ist za nimi 200 km, tak by som nekupovala dvojmo ani nahodou. Nech im kupi, alebo vymysli iny program. Ked si ich berie len cez prazdniny, tak to bez lyzi a bicyklov u neho preziju. Detom by som spisala polozku po polozke, co z vyzivneho platim, ale na otca by som nerozpravala nic zle. Ine by to bolo, ak by deti mali 5,6 rokov, platil by ti 500 eur a zaujem by prejavoval po cely rok. To by som sa s nim vedela dohodnut, ze tam tie deti aj zaveziem a on ich privezie spat

0silvia0
31. jan 2021

A posiela dostatocne na to, aby si vedela pokryt drahsie polozky? Ved hadam vie, kolko stoja lyze a bike atd.

syslik81
31. jan 2021

deti su uz dost stare na to aby pochopili situaciu .... spytat sa ich ci vobec tie veci chcu stale prenasat hore dole .. alebo otvorit usta a povedat otcovi nech kupi ...

juliet86
31. jan 2021

@sense ako dieta rozvedenych rodicov ktore nikdy primerie medzi nimi nezazilo ti dakujem za takyto pristup

autor
31. jan 2021

Posiela po 100 e/dieťa. Tvrdí, že nemá peniaze na naftu. Iba deti povedia.... nový plot, fasáda domu, TV, kope jamu na bazén atd

sense
31. jan 2021

Tak treba aj detom vysvetlit ze na to nemas aby si im jupila sama nove....
A ak to ty neplatis a plati to tvoj partner ktoremu je to jedno tak detom daj ide o deti.... jedneho dna si utvoria vlastny nazor....

autor
31. jan 2021

@juliet86 ako ste to mali riešené? V koľko si mala, keď sa vasi rozviedli?

juliet86
31. jan 2021

radsej posli spravu ;)

sense
31. jan 2021

@juliet86 Nam aj sudkyna povedala pri sude ked sme rozoberali dieta,stretavanie ,vyzivne atd aj ked sme mali dohodu ze my sme skor rarita...ze si nepamata pripad kde by sa rodicia vedeli zhodnut a nerobit si prieky...a naschvaly skrz dieta...

Tiez som dieta z rozvedenej rodiny ... a tiez som to zazila inak...

pribinak
31. jan 2021

To sú už veľké decka, s nimi by som sa bavila už úplne otvorené, aby boli v obraze. To už nie su maličké detičky. Zobrať papier a pero a rozpočíta koľko vykryje výživné, ale všetko: voda, plyn, elektrina, nájom, oblečenie, obuv, smetné, jedlo, školské veci, zdravotné, hygiena, drogérii, lieky, ....a potom sa uvidí

sissy27
31. jan 2021

Mne príde zbytočné kupovať veci ako bicykle či lyže dvojmo. A hlavne lyže, ktoré sa dajú za pár € požičať v každom lyžiarskom stredisku. Naviac trávia s otcom dosť málo času, takže ak sa im chce ťahať s lyžami či bicyklami na tých pár dní v roku, tak nech sa páči deti zlaté, berte si a samozrejme potom aj doniesť späť. Ak sa to exovi nezmestí do auta, tak holt bude musieť zabezpečiť alebo vymyslieť iný program.
100€ výživné na dieťa je smiešne málo, požiadaj si o zvýšenie, nech ti to pokryje aj náklady na tieto drahšie položky. A prípadne ako tu už bolo spomenuté, tak exovi aj deťom pekne spísať na papier aké sú mesačné náklady na život každého jednotlivca a koľko z toho pokryje výživné. Ex sa určite urazí a deti dostanú lekciu finančnej gramotnosti v praxi.

pribinak
31. jan 2021

Kedy si naposledy žiadala o úpravu výživného?

0silvia0
31. jan 2021

Ak chce s detmi ist na bike, na lyze, nerobila by som problem to pozicat z domu s tym, ze nech to on vozi hore dolu. Bola by blbost taketo veci drzat dvojmo. Nezniz sa na jeho vypocitavu uroven, bud velkorysa ak ta to financne neruinuje. Ak na to nemas (alebo tvoj novy partner), tak jednoducho nekup. Lyze pozicaj. Zbytocna rodinna zla atmosfera. Toto dlho nepotrva, deti mas velke, o par rokov sa tatkovi na spolocne bikovanie aj tak vykaslu

mogaa
31. jan 2021

Poviem ti úprimne, lyže by som deťom určite nedávala ale bicykel v pohode....lebo určite by mi bolo milejšie ak ex s deťmi niekde chodí po výletoch na bicykloch alebo s nimi robí iný program akoby mali u neho sedieť pri telke alebo na tabletoch....v konečnom dôsledku vidíš že to otáča proti tebe, ak povie deťom mama vám nedovolila si zobrať vaše bicykle (ja výživné platím) - tak to deťom vysvetlíš len ťažko a v postate ostaneš zlá ty.....

marca12
31. jan 2021

Decka su uz dost velke na to,aby pochopili. A ked tam chodia iba cez prazdniny,dala by som im. Su na ne zvyknute.

elizabet173
31. jan 2021

Poziadala by som urcite o zvysenie vyzivneho. Ty mas z 200 eur na dieta ( beriem to tak, ze 100 byvaly, 100 ty) zabezpecit stravu, byvanie, skolske pomocky, lieky a este kupovat sportove potreby dva krat? Je on takto normalny? Odkladaj si od zajtra vsetky doklady o zaplateni, co detom kupis.

deti95060810
31. jan 2021

si ústupčívá a tvoj ex to využíva...u mňa by nepochodil. Chceš sa ísť bicyklovať?? Nech sa páči bicykel si zožeň.... mňa by štval ten princíp ako sa on stavia ku tomu. Jednoducho by som povedala, že nezvýšilo z jeho výživného na žiadne hračky.... a pod. U mňa by isto nepochodil...

Strana
z3